תובנת השבוע

תובנת השבוע

מהי עוצמה עבורכם? שאלתי כמה וכמה אנשים את השאלה הזאת.. רובם אמרו לי דברים בסגנון, עוצמה זאת תחושה, זה מקום לבוא ממנו, זאת גישה, זאת צורת מחשבה. אני הגעתי למסקנה, שהעוצמה הינה היכולת לעשות ככל העולה על רוחך. כלומר, שעוצמה היא המצב הטבעי של בן אדם. כשהוא מסיר את המגבלות. המסקנה שהגעתי אליה היא שבעצם אין באמת דבר כזה עוצמה או בטחון עצמי, אבל כן יש חוסר בטחון עצמי, וכן יש חוסר עוצמה. וכשפותרים את החסרים.. וחוזרים לרגיל ולטבעי ללא העיוותים אז נמצאים בבטחון עצמי ועוצמה. כשאני מפחד, ועוצר את עצמי, שם חוסר הבטחון שלי נכנס לפעולה. כשאין בי פחד אז הכל בסדר וטבעי ורגיל אצלי ואני פשוט עושה מה שאני רוצה. בטחון עצמי גבוה ועוצמה אמיתית הם לא משהו שאפשר להבחין בהם, הם לא משהו כמו שחשבתי פעם, שזאת מעלה כלשהי שבן אדם מסתובב עם בטחון, והייתי מסתכל על כל מיני אנשים שהעוצמה שלהם הרתיעה אותי קצת. וגם אני שרציתי "לחולל" בטחון עצמי הייתי מאמץ איזה פוזה כזאת.. גישה, טון דיבור, התנהגות, ויוצא לדרך. כמה טעיתי. זה מזכיר לי שחבר שלי פעם אמר לי שעושה הוא תרגיל עכשיו ועשה לעצמו דיסק כזה שאומר "יש לי בטחון עצמי יש לי בטחון עצמי" בלופ, ושומע את זה לפני השינה כדי שיכנס לו לתת מודע. אז אמרתי לו "אבל א. כבר יש לך בטחון עצמי", אז הוא אמר לי "כן, אבל יותר!". אין דבר כזה יותר.. בטחון עצמי ועוצמה הם ההרמוניה אשר בן אדם פשוט בסדר, וברגיל שלו בלי העיוותים והפחדים. בן אדם שהוא באמת בטוח בעצמו אתם תרגישו ממש נוח ורגיל לדבר איתו, הוא לא ירתיע אתכם, הוא לא יראה אגרסיבי מדי, פשוט נוח ורגוע. וגם אתם... כשתיהיו במקום הזה, לא תצטרכו להוכיח כלום לאף אחד, או להראות בדרך מסויימת, או "לבוא" בבטחון. אין דבר כזה לבוא בבטחון, יש לבוא ברגיל ברגוע ובטבעי, וזה הערך המקסימום בטחון ועוצמה שאתם יכולים "לבוא" איתם. אם תנסו לבוא בבטחון זה סתם יתפש בשחצנות או משהו שאתם מנסים לזייף.. ובצדק, כי זה באמת מה שאתם עושים. ובפעם הבאה שאתם רואים מישהו שהוא כל כך בטוח בעצמו שזה יוצא מוגזם כזה, והווייב כזה .. בשמיים, דעו שכנראה זה בדיוק החוסר בטחון שלו שאתם רואים, ואז תרגישו נוח להתקרב אליו

עינתיי

New member
עוצמה זה.....

הרבה מאוד דברים.. זו היכולת להביט מהצד ולא להגיב זו היכולת לא לתת לשום דבר להפר את שלוותך.. זו היכולת לבוא תמיד מאהבה.. זו היכולת פשוט להיות אתה ולהרגיש אתה... זו היכולת להיות לבד ולהרגיש שאתה מתמלא עוצמה... עוצמה באה מתעצומת הנפש... זו דעתי לפחות..

עינתיי

New member
הצצתי בכרטיס שלך...כל הכבוד לך

למרות גילך הצעיר המודעות שלך גבוהה.. ישר כוח בחור צעיר..!

ומיהו בדיוק אותו ה"עצמי" שפועלים מת

וכו? מלבד מילים נורא יפות..מזה העצמי הזה שאם פועלים מתוכו אז יש עוצמה? ולמה הרצון בכלל בעוצמה? אולי הרצון בעוצמה מחליש אותה והופך אותה לאשליה ולחיים שמתרכזים בה ובניסיון לשמור עליה מתוך עצמיות פנימית מזוייפת? זה עלול להיות מסוכן ומעייף. שתי מילים על עוצמה: עוצמה זה להיות מסופק תמיד... גם מהחיסרון זה להריח ולהנות כאילו אתה ממש אוכל עוצמה היא התעלות טבעית,ללא התרכזות, היא שליטה ללא כל צורך בשליטה. עוצמה אמיתית נובעת מתוך שקט ולא מתוך הצורך בה. השקט העוצמתי נובע מזה שמבינים סוף סוף... שאין כל עצמיות,אלא הכל הוא אחד ובא מאחד. עוצמה אמיתית נובעת מהבנת האפסיות שבנו.. והידיעה שאנו לא עצמיים אלא קשורים לאחד היא היא העוצמה ולא כוח העצמיות.

עינתיי

New member
אחרון הפילוסופים..מדובר בעוצמה

בעוצמה נפשית ....לא הבנת כנראה לא נורא..

אורלי_ל

New member
מסכימה מאוד ../images/Emo24.gif

ההתנהגות שלנו באה מבפנים, אנחנו מבטאים את מהשיש בנו בפנים, ולא משנה כמה נעבוד על התדמית.

עוצמה לגבי = לזרימה בחיים

שאני זורמת עם עצמי , אוהבת מחבקת ומכבדת את עצמי אז אני מרגישה את עוצמתי להגשים את חלומותי ומשאלות לבי זוהי עוצמה עבורי

meravor

New member
../images/Emo51.gif על תובנת השבוע...

עוצמה בשבילי היא בראש ובראשונה ההתפתחות שלי... מצליחה להתעצם עם השינוי... מסכימה עם כל מה שכבר אמרתם... שיהיה לנו... חג שמח! וקסום...

jedi

New member
מעניין

בדקתי עם עצמי, וראיתי שיש לי שתי הגדרות שונות למונח "בטחון עצמי": 1. התדמית שיש לי עצמי (בטחון עצמי כלפי פנים) - בהקשר הזה אני מסכים עם מה שאמרת. 2. התדמית שאני מקרין החוצה (בטחון עצמי כלפי הסביבה) - פה יכול להיות שאין הבדל מציאות וזיוף. אני עוד אסתכל על זה. עוצמה, לעומת זאת, זה משהו אחר לגמרי לגבי: זה, די בפשטות, "כמות האנרגיה שזמינה לי". מעניין.
שפתחת לי את ההזדמנות לחשוב על זה.

jedi

New member
תיקון

ההגדרה שנתתי לעוצמה לא מרגישה לי מדויקת, ובכל מקרה היא קצת מעורפלת בכוונה. נו שוין.

keoser

New member
אני לא מסכים, ומסכים.

בלופ בלופ, בעיניי נכון לעכשיו עוצמה היא היכולת שלך "ליצור מציאות בה אתה חפץ". כל מציאות, מליונר, אמן הכנת סושי, או מלך פולין
אני סבור שהאדם אונס את עצמו (גם בגלל המחשבות שלו עצמו, וגם בגלל המחשבות של החברה) לחשוב שהוא חסר ביטחון עצמי, טיפש, מגוחך, לא מקובל בצורה שהוא כרגע, וחסר יכולת באופן כללי. מהרגע שפשוט לא היה איכפת לי יותר ממה אנשים חושבים בכמה דברים, ככה התפרש אצלי ביטחון עצמי ע"י אחרים (שהפחיד אותם, מה, אתה לא לבוש כמונו!? :)). פשוט לא איכפת לי יותר לבוא למועדונים עם שרוואל אם זה נוח לי -- זובי על כל מי שחושב אחרת :) הכל זה הרגשה עצמית, ואם אתה מרגיש שאתה אפס -- זה מה שתקרין. אם תלבשי תליון פשוט ששווה חמישים שקלים, עם שימלה פשוטה ששווה 20 שקלים, ותרגישי בה מיליון דולר --- יתייחסו אלייך מדהימה. אותו אדם עם צורת התנהגות הפוכה (חסרת ביטחון לחלוטין), שלבוש היטב ע"פ ערכים של החברה בה הוא מצוי -- יחשבו שהיא עלובה ומסורסת. אני חושב שהחברה שלנו אונסת את האנשים לחשוב ככה בצורה חסרת ביטחון. אני מרגיש שכתבתי את מה שאתה כתבת טיפה בהרחבה בחלק מהדברים שהזכרתי, ומכיוון אחר. אחרים פשוט לא הזכרתי. :)

keoser

New member
תתעלמו מהכותרת,

סתם שכחתי לשנות אותה לפני ששלחתי :)

למעלה