תובנות...

טיפטיפ52

New member
טוב תגובות לכולם...

ויסלח לי מריוס היקר שרשאי בהחלט לעבור הלאה, אם אני "חופרת" מידי לאוזניו הגבריות.... נתחיל מזה שהכותרת "תובנות" הן תובנות שאני מחפשת וצריכה, לא בהכרח כאלה שנמצאות אצלי בנפש והחלטתי לשתף אתכם. אם היו לי הרבה כאלה לשתף מריוס, לא בטוח שהייתי כאן, אולי אז כבר לא הייתי במשבר. וכן אני כותבת הרבה טקסט כי יש לי בטן מלאה וזה די חוסך אחר כך שאלות של מי שרוצה להציע משהו ולעזור ולא הבין דבר או שניים בדרך על מהות הקשר. ניסיתי לצייר תבנית, דפוס של מי אני ומי בן זוגי כדי לדייק ולא לייפות את האמת. מה שיפה לראות זה איך שכל הנשים שהגיבו לי לא ייחסו חשיבות לאורך הטקסט ועדיין הצליחו לגעת איפה שצריך ועל כן אני מודה לכן. ואילו המדען, ואתה מריוס ידידי דאגת לציין שהטבעתי אותך בטפל, ולא אתה לא רוצה להישמע ביקורתי. אוקיי. אם הייתה כאן אפשרות לסמן במרקר את הדברים החשובים הייתי עושה זאת בשבילך בהודעות הבאות כדי שלא תבזבז את זמנך היקר בלקרוא טפל של אנשים אחרים. באותה הזדמנות הייתי ממרקרת לעצמי את העיקר שבתגובותיך. מילים הן לא תחפושת, בטח לא כאן שאת פניי אף אחד לא רואה, הן מבע מורכב ככל שיהיה. יש כאלה שיכולים להתמודד עם זה ויש כאלה שמעדיפים לשתוק. את ההודעה הראשונה כתבתי לעצמי בלבד מבלי כוונה לפרסם כאן, בסוף עשיתי זאת ואני לא מתחרטת. תודה לכל מי שהשיב, אכן קיבלתי תובנות. כשאני קוראת שוב מה שכתבתי פה אני מבינה את הבלבול שזועק החוצה מדבריי. עם כדור בדולח או בלי כדור בדולח (שאגב אם היה לי אחד הייתי דואגת לשבור אותו בעצמי...) אין אדם שלא חושב אפילו מעט על העתיד. הפחד הגדול שלי הוא להיות בודדה לא לבד. החשש והבילבול הגדול נובעים בעיקר מהסתירה הגדולה של חיי. אני אוהבת אהבת אש את בן זוגי ועם זאת כן יש לי דפוס אולי לא אנושי של מה שהייתי רוצה שיהיה לי ולא רק בחיי. ולא רק בחיי הזוגיות. ועל זה אני מתייסרת. כי זה לא הגיוני וזה לא אנושי כמו שכבר נאמר לי פה. אני מתחילה להבין את הבעיה ולהפנים אותה. בנוגע לסקס, זה יכול להיות יותר טוב, נכון. וזה יכול להיות ארוך יותר, נכון, בעצם ברגע שזה יהיה ארוך יותר זה יהיה מצויין כי זאת בעצם מהות הבעיה. ואנחנו מדברים על זה ועובדים על זה כי זה בר שינוי לדעתו. זה יותר מפריע לו מאשר מפריע לי. היום דיברנו על זה והוא אמר לי שהוא נמנע כי הוא מפחד לאכזב אותי כל פעם מחדש מכאן בעיית התדירות. הוא אומר שהוא מתרגש מאוד כשהוא איתי. אפילו אחרי כמעט שנתיים. הוא מחמיא המון ומפנק בכל מיני דרכים שלא הכרתי עד עכשיו, אני יודעת שהוא נמשך אליי בטירוף אני יודעת שהוא חושב שאני סקסית ומושכת וזה עושה עושה לי טוב. נותן לי אישור שהכל בסדר, שאני בסדר. כמה שזה נשמע מגוחך... אני מודה לאל שיש לי איתו תקשורת מדהימה. זה המפתח והוא אצלי ביד.

שילה1

New member
משערת על סמך מה שכתבת,מבלי להיות אשת

מקצוע בנושא ולכן קבלי בערבון מוגבל,כי לבן זוגך יש "חרדת ביצוע",ובעיה זו רק איש מקצוע יכול לפתור,ולא את ואתם. בנוסף-לאור גילך הזערורי,ובהתחשב בעובדה שיש לי פרטיים משלי באותו גיל,אני מאוד תמהה. האם כבר למדת ורכשת מקצוע?האם כיון עבודה לימודים בחייך ברור לך? האם יש לך מקום עבודה קבוע? האם כבר עשית את "הטיול הגדול והמשמעותי" של חייך? ובקיצור-את מקדימה את המאוחר,עושה חישובים לעתיד,מפספסת את ההווה,ומתנהלת כמו אישה הקרובה למשבר גיל ה40, ובעברית תקנית-כבדה מאוד מאוד! המפתח לא אצלך ביד.זו הפנטזיה שלך,לא המציאות.ממש לא.המפתח אצל איש מקצוע בקשר לבעיה הספציפית של בן זוגך,ואיש מקצוע נוסף-שישכיל להבהיר לך את המצב לאשורו,תוך כדי עשיית סדר בדברים. תפסיקי להתייסר,התחילי לחיות.את עוד צעירה!

טיפטיפ52

New member
היי שילה,

קראתי פה כמה תגובות כולל תגובתך והרושם שנוצר אצלי הוא שאנשים נשארים סטגמתיים אפילו מאחורי "מסך של ערפל", ז"א אפילו באינטרנט בו אף אחד לא מכיר אותי, לא יודע דבר על חיי מלבד מה שאני בוחרת לשתף ועדיין מניחים הנחות ומסיקים מסקנות. לצערי כמו שהיו כאלה שהרגשתי כאילו מכירים אתי אותי כל חיי, היו גם כאלה שירו לכל הכיוונים ללא הבחנה. זה בסדר כל אחד רשאי לדעה משלו. בנוגע לתמיהותייך, גילי לא זערורי כלל. מה שמספיקים היום לעשות בגיל 24 זה כנראה שלא הספיקו אז. והקטע הוא שלא מיהרתי לשום מקום. מי שמכיר אותי, חברים ומשפחה וישמעו אותך אומרת עליי "כבדה מאוד מאוד" "התנהלות של בת 40" ייקרע עלייך מצחוק, מעניין מה יגידו הוריי אם אספר להם את זה. זה ממש לא אני אבל אני מבינה שמהרצינות שלי וממה שכתבתי אולי נשמע שאני יושבת כל היום ומחטטת בנבכי הנפש שלי, בעתיד שיהיה וכו' וכו'.
בניגוד לרוב החברות של אני לקחתי את הזמן באיזי עם הלימודים, אני לא במירוץ. אבל אני הישגית וחשוב לי להצליח. בנוגע לשאלותייך, כמו שכבר ציינתי אני סטודנטית כרגע לתואר ראשון מתחילה את שנה ב' באוקטובר, כיוון עבודה ולימודים בחיי ברור לי לשם אני מכוונת. במקביל ללימודים אני עובדת במשרד עורכי דין במשרה קבועה ויציבה כבר שנה וחצי (כך אני בעצם ממנת את הלימודים...), את הטיול הגדול שלי אחרי צבא עשיתי "בגדול" והוא היה מאוד משמעותי, הייתי 9 חודשים בכל דרום אמריקה, עוד חצי שנה בארה"ב ואירופה, אז לשאלתך ראיתי עולם ועשיתי חיים והיה נהדר. אחרי הצבא עבדתי קשה והגשמתי חלומות קטנים שהיו לי אז.בצבא הייתי מדריכת צלפים והיה לי שירות מלא חוויות, בכיף הייתי חוזרת עוד פעם....
היום יכול להיות שאני מקדימה את המאוחר אבל זה לא רק הגיוני שאם אני גרה עם בחור ואני איתו שנה וחצי, אז שיצוצו שאלות כגוון האם זה מוביל לחתונה? האם אני רוצה בכלל שיהיה זה הגבר לו אנשא ואיתו אקים בית? אני ממש לא עושה חישובים לעתיד אני פשוט חושבת, לחשוב זה לא מילה גסה, לאור כל סטיסטיקת המתגרשים שהולכת ועולה נראה לי מאוד הגיוני להתחבט בשאלה ולא רק לרוץ ולשריין תאריך בגני פלוץ בקיץ
אני חיה את ההווה תאמיני לי שאני חיה אותו, אני מתרוצצת ממלגה למלגה כדי לממן לימודים, אני מבלה עם חברות ויש לי הרבה כאלו, חברה במועצת אגודת הסטודנטים, מתנדבת בעמותות שונות, אני אוהבת את החיים את השפע שיש להם לתת, אני עושה הרבה ספורט, אני גולשת בים, אני נהנית מהחיים- ואלו הדברים שחיברו ביני לבן זוגי- גם הוא אוהב ספורט אתגרי, טבע וטיולים, רק שצריך לעורר אותו לפעמים ולהוציא אותו מתרדמת החורף שלו... אני יחלוק עלייך ויאמר שוב שהמפתח אצלי. התקשורת שלנו והיחסים הפתוחים, זה שאנחנו לא מטאטאים מתחת לשטיח, זה המפתח האמיתי בלי זה שום איש מקצוע בעולם לא יעזור. חרדת ביצוע זו אכן הבעיה שלו, והוא התחיל ללכת לאיש מקצוע מה יתגלגל מפה נדע בהמשך. תודה על תשובתך.

שילה1

New member
קאאתי ומכבדת,אלא שלא תשני את מחשבתי.

המפתח לא בידייך,אלא שאולי כך הי ת רוצה.מאחר ובמערכתזוגית,יש צורך בשניים, שרוצים ומבינים,וכמובן-עושים. אם אכן המערכת בידייך,הרי בן זוגך תלוי בך,דבר שלא בריא למערכת זוגית רגילה. ואגב-כל אשר כתבת מתומצת בפסקה האחרונה שלך,שם הבעיתיות. רק לצורך ישור קו-פעם בזמני,עשינו הרבה יותר,האמיני לי,אלא שמאז-השתנו קצת דברים בעולמנו..... אנשים כאן עונים לך,מגיבים,מנסים,ואת מתווכחת איתם כאילו האמת שלך ורק שלך.תני להם את הכבוד הראוי,במילה אחת קטנה: תודה.

טיפטיפ52

New member
ושוב את מניחה הנחות.

לא אמרתי שהמפתח בידי ואני אוחזת בו ומובילה אותו אחרי. גם לא אמרתי שהמערכת בידיי, דיברתי בצורה זוגית "מדברים" ז"א אני והוא. תקשורת של שנינו. מעניין מדוע את מתעקשת ומתווכחת הרי כתבתי בצורה ברורה, אנחנו פתוחים ומדברים ועושים ביחד. בהבנה ובהרבה אהבה. ולא רק שאת מסיקה מסקנה מוטעית את גם עונה לעצמך שזה לא בריא. תתמקדי במה שאמרתי ותראי שהוא שותף בכל התהליך. לא זילזלתי בזמנך ואל תנסי להציג אותי כחסרת כבוד ווכחנית, נשמעת כל כך תמוהה לעניין גילי וההתפתחות האישית שלי אז הסברתי לך בפשטות שהיום העולם בהחלט השתנה והאפשרויות גדלו. אני מניחה שגם אימי עשתה הרבה מאוד כשהייתה בגילי ועוד תיחזקה תינוקת בת שנתיים, אז יש בי רק כבוד והערכה לדור הזה. אני ממליצה לך לחזור אחורה להודעות שכתבתי שם טרחתי להודות לכל מי שהשיב, ואפילו הסכמתי עם הרוב בניסיון באמת להבין את האמת למרות שאין אחת היא בטוח לא רק שלי. ושוב תודה על תגובתך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
טיפטיפ היקרה

אני מבין שלא אהבת את תגובתי, וזה בסדר. אני אעמוד בזה. אני בכל זאת רוצה לדבר איתך לגופו של עניין, ברשותך, ואם את לא רוצה לקרוא, אל תקראי. אני נגעתי בשני נושאים, ואסכם אותם בקצרה: 1. שאת לא מספיק מבינה את המצב (חוסר מודעות) 2. שמצב הסקס שאת מתארת (בהודעה הראשונה) הוא מדאיג מאוד התיחסת לשני הנושאים, ואני רוצה להגיב חזרה: בנושא המודעות, כוונתי הייתה להבחנה בין עיקר וטפל. זה באמת לא שקשה לי לקרוא טקסט ארוך - קראתי גם ארוכים יותר ולא הערתי על האורך, אם חשבתי שיש שם מידע רלוונטי. מה שאת לדעתי מפספסת פה זה שבעיות בין בני אדם, גם אם יש להן פנים רבות מספור, בדרך כלל עוסקות בנושא מרכזי אחד (לפעמים יש שניים, וגם אז הם קשורים). אז אם את לא מסוגלת להגדיר את הנושא הזה, את לא מבינה מספיק את המצב. זה נכון שאת כן מציינת נשא כזה - השונות ביניכם. אבל דא עקא: אני לא מסכים אתך. שונות בפני עצמה איננה בעיה, למרות שבנושאים שונים היא יכולה להעלות קונפליקטים - כגון מקום מגורים, סוג בילוי וכו'. השונות העיקרית שהיא באמת בעייתית בנושא היחס למין. ופה אני רוצה לומר שאת עושה פליק פלאק רציני, שלא לומר סלטה לאחור. בהודעה הראשונה את כותבת כך: "בסיסית, גם מבחינת חיי המין שמועלם לא היו מדהימים. אני רוצה יותר ולי לא מספיק, ולו אין הרבה חשק, וזה לא עניין של תקופות הוא פשוט לא בן אדם מיני. ואני מאוד כן. אנחנו שוכבים בתדירות נמוכה מאוד. " כלומר, את מתארת מצב שפשוט אין לו עניין במין, ולכן המיןם הוא בתדירות נמוכה מאוד. ודווקא בנושא הזה, הצרה היא שכמעט בלתי אפשרי לשנות אותו. ולכן, אני אומר, את תהיי שם מאוד מתוסכלת (בעצם את כבר מתוסכלת). אבל מה? הנה בתשובה שלך המצב פתאום מתהפך: פתאום הוא (טוען ש) הוא נמשך אליך בטירוף, הוא "חושב" שאת סקסית ומושכת. לפחות היה לך את הקומון סנס לסיים את המשפט במלים "כמה שזה נשמע מגוחך...", כי נכון. זה באמת נשמע מגוחך. כי בשורה התחתונה, הוא אולי חושב כל מיני דברים, אבל בפועל הוא לא רוצה מין. הוא לא רוצה לאכזב אותך? כל ילד מבין שזה תירוץ, כי הרי מה מאכזב יותר - מין בינוני, או היעדר מין? כלומר, מה את עושה כאן? כשאת רואה את הבעיה בעיניים, את בוחרת ללכת למלים מורכבות כדי שהיא תיעלם. זו הייתה כוונתי בביקורת הטקסטים שלך. את משתמש במלים לא כדי לתת שפע של מידע חשוב, אלא ההיפך, כדי לא לראות אמיתות פשוטות. ולא, אני לא ביקורתי, כי אני לא כותב את זה כדי לרדת עליך, אלא כדי לעזור לך לראות. וזה טבעי שתכעסי עלי, כי כשאת לא רוצה לראות ומישהו בא ומראה לך בכח, זה מאוד לא נעים. אבל זאת הרי בדיוק מטרת הפורום, לא?

טיפטיפ52

New member
היי מריוס,

לא שלא אהבתי את תגובתך, אם היית מנסח את הראשונה כמו שניסחת את זו אולי היה לי מה לקחת ממך, אולי היית מפיקה משהו, ולא רק מבינה שאתה חושב שאני חסרת מודעות (?!) וחפרנית בלתי נלאית (?!), אני חדשה פה, אין לי מקרא מריוס ולכן אני לא יכולה לקרוא מבין השורות מה שאתה מנסה לגרום לי לראות, אלא אם כן תהיה ברור, ולא רק תשלח אותי לויפאסנה (או לכל דבר שהוא לא ורבלי ?!) ובוודאי שאתה מבקר, וזה לא דבר רע, יש גם ביקורת בונה, בשביל זה אני פה. בעניין המודעות והשוני, אתה מנסיונך העשיר באמת חושב ששל הדברים שכתבתי הם טפלים להוציא קונפליקטים כמו מקום מגורים, וסוג בילוי, וכמובן הסקס? אני בכל אופן לא יודעת את זה. בגלל זה אני שואלת אותך. ואם השקפת עולמנו שונה לחלוטין אבל הערכים שלנו זהים? במה זה מסתכם? הרי לפי דברייך "בעיות בין בני אדם, גם אם יש להן פנים רבות מספור, בדרך כלל עוסקות בנושא מרכזי אחד". אני יכולה להגדיר את הבעייתיות (גם אם יש לה פנים רבות) ואני כאן כדי למצוא את המקור. העניין הוא שאנחנו מסתדרים ממש טוב, יש בנינו הרמוניה, ושיחות מעולות, אנחנו מבלים (למרות שהייתי רוצה שנצא יותר), אנחנו אוהבים מאוד ומכאן התיסכול- כי אני יודעת שנהיה יחד עוד איזה שנה בסוף הוא יציע לי נישואין ואני ארצה להסכים אבל אפחד שזה לא יחזיק מעמד כי לשנינו ציפיות שונות מהחיים. ומכאן המשבר, כי אם כל אחד מאיתנו רוצה דברים שונים מהחיים ולכל אחד מאיתנו דרך שונה להשיג אותם, האם זה ישרוד? האם יש טעם להישאר כשיש שוני מאד ברור?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לטיפטיפ (וגם תשובה לך, אייסמן)

כל הזוגות שאני מכיר מורכבים מאנשים שיש ביניהם שונות רבה מאוד. זה נכון שעם הזמן דברים משתנים ואנשים מאמצים טעמים דומים בחלק מהדברים, אבל אף פעם לא בכל. לכן אני חושב בהחלטיות רבה ששונות בשאלות כמו מקום מגורים, מספר הילדים, דרך החינוך, סוגי הבילויים, יחס לחברה לעומת התבודדות ועוד ועוד - כל אלו הם חלק מהנושאים שכל זוג מתעסק בהם. נכון, יש מאבקי כח בין זוגות. נכון, לפעמים זה מדרדר למצוקות קשות. אבל הקשרים לא מדרדרים בגלל ניגודי ההשקפות או הצרכים, אלא בגלל אי היכולת לתקשר סביבם. ולעומתם זוגות שחיים חיים טובים הם לא זוגות ללא שוני, אלא זוגות עם גמישות ויכולות אמפתיה ותקשורת. מכאן שהתשובה לשאלתך היא: אתם יכולים לחיות יחד באושר ובעושר עד 120, גם אם את שאפתנית והוא לא. יש קצת בעיה כשערכים מאוד מאוד שונים, אבל את כותבת שדווקא הערכים שלכם לא מאוד רחוקים. --- יש שני דברים שכמעט בלתי אפשרי לפתור, ואלו הם: חוסר כבוד וחוסר מין. אם את מכבדת אותו למרות השונות שלו, והוא מכבד אותך, אין בעיה! ופה אנחנו מגיעים לעיקר, עיקר העיקרים בסיפור שלך. יש לכם בעיה - את טוענת שהוא לא מיני, וטענתך מבוססת על עובדות: תדירות יחסי המין "נמוכה מאוד". לא משנה מה זה בשבילך נמוכה מאוד - יש כאלו שעבורם פעם ביום זה נמוך מאוד, ויש כאלה שעוברם פעם בשבועיים זה מעל ומעבר. בשבילך זה נמוך מאוד. הרי מה הצית אצלך את הפתיל? ההודעה של הפיה האדומה, שעסקה בנושא אחד ויחיד: היעדר מין. אז למה את בורחת מהעיקר? זה העיקר. אני מבין שלהרבה אנשים קשה הרעיון לוותר על קשר שיש בו המון דברים טובים, בשביל דבר אחד ויחיד, דבר שגם ככה אי אפשר לדבר עליו אצל ההורים, נושא קצת, איך אומרים, לא מכובד, קצת מביש אפילו. מה, בשביל זורקים מישהו שיכול להיות אבא מדהים (נניח)? אהבת אמת? אז אני אומר: כן. ואם את לא מאמינה לי, תקראי עוד פעם מה שכתבה הפיה האדומה, ותחשבי שוב אם את מוכנה להיות שם. כי את הולכת בדיוק לשם. נשארת לבסוף השאלה: האם לא ניתן לטפל בזה, כמו שמציע ידידי אייסמן. אולי אם תרדי לו מספיק, תרקדי ריקודי בטן, תכרכרי סביבו, ותקחי אותו לסדנאות טנטרה - יתעורר בו משהו? אז אני לא נביא ולא בן נביא, אבל נסיוני הוא שזה עובד (כן, עובד!) אצל זוגות שאצלם היה מין טוב והוא נעלם עם הזמן. זה לא עובד אצל זוג שמעולם זה לא היה שם. אתם יחד כולה שנה וחצי. This is as good as it gets אבל אני לא מחזיק את המונופול על האמת. זו רק דעתי. נ.ב. יש לי הרבה מה להגיד על הנושא הוורבלי (גם אני וורבלי לא קטן), אבל נראה לי שזה רק ירחיק אותנו מהעיקר.

I C E M A N 7

New member
עם הנסיון שלך אני לא מתווכח

אבל אין פה נסיבות מיוחדות? אצל זוגות שהתחילו רגיל והמין היה רע, אז אני מבין שאצלם זה לא יעבוד. אבל פה יש לנו מצב מיוחד. בדרך כלל האישה מסרסת רק אחרי תקופה מסויימת, לא על ההתחלה.

מה?????????????????

בדרך הכלל האישה מסרסת רק אחרי תקופה מסויימת לא על ההתחלה? כמה נח להיות הקורבן. הרי אנחנו מדברים פה על גבר מסכן שבסך הכל היה שם במקרה. זה לא הוא שהפיק לדבר ולגעת, מה הוא בסך הכל עשה? כלום! נכון כלום!!!! די איש קר, לא יכול להיות שאתה מאמין בזה. מצטערת אבל אני לא ממש מבינה את הצורך בלהיות קורבן. זוג שווה שניים ולכל אחד מבני הזוג יש אחריות מלאה לקשר. זה כבר הפך לסוג של קלישאה, האישה מסרסת. לא מקבלת את ההכללה הזו בהגדרה ואם בגבר אמיתי עסקינן אין שום סיכוי שהוא יתן לאף מכשפה מהשאול (להלן האישה) לסרס אותו ואת נפשו.

נומלה

New member
ואו עוד אחד שהוא מדגם מיצג

כמה נשים הספיקו לסרס אותך וכמה זמן זה לקח להן?

1Shir

New member
אם אתה כבר ורבלי

אולי תגיד במאמר מוסגר איזה משהו על הנושא הורבלי? ;)

מריוס זכריה

Member
מנהל
[מאמר מוסגר]

טוב, אני לא אדבר פה על טיפטיפ. שאלת בכללי, אז אני אענה בכללי. מלים הן כלי. אפשר להשתמש בו טוב או לא טוב. אפשר להשתמש במלים כדי לחשוף, ואפשר להשתמש במלים כדי להסתיר. יש כאלו שמסתירים בשתיקה. ויש כאלו שמסתירים בדיבור ארוך שלא נגמר. זה כמו שיש חשיבה הגיונית, ויש רציונליזציה, שהיא כאילו-הגיונית אבל למעשה היא עטיפה מילולית לצרכים רגשיים שאנחנו מתקשים להודות בהם. באותה מידה יש מודעות, ויש חפירה אובססיבית, שהיא ההיפך ממודעות. זה נראה דומה, זה מכיל המון ביטויים של רגשות ומחשבות ותחושות - אבל במקום ליצור צלילות (=מודעות) זה יוצר מסך עשן. כדי שיהיה שימוש נאות במלים, צריך לשלב בין המלים עוד כמה דברים: שתיקה, קיצור, ענינייות, חסכוניות. אם אני שומע מישהו מדבר ללא הפסקה, קופץ דרך הרבה נושאים, עושה את זה באריכות שגורמת לי להרגיש עייפות, אני מבין שזאת טכניקה של הסתרה, באמצעים וורבליים. זה לא מראה על רוע או טיפשות, להיפך: זה מאפיין אנשים שהם אינטליגנטיים, ורבליים (=מילוליים) וגם מניפולטיביים. זה פשוט סגנון אישי, כמו כל סגנון אחר.

1Shir

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

לא הבנתי, יש הבדל בין אובר-ורבליות לאובר-מודעות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אלו רק מילים, לא איזו תאוריה מדעית

לא מדובר במושגים אוביקטיביים או במשהו מדעי. אלו לא מושגים שני הייתי משתמש בהם. בין השר, אני מעדיף מילים פשוטות. אובר זה יותר מדי. ויותר מדי זה דבר יחסי. יותר מדי למי? אז אובר ורבליות, בעברית פשוטה, זה שמדברים יותר מדי. את זה אני מבין: מי שמעייף אותי מדבר יותר מדי.... מה זה יותר מדי מודעות? אם אדם מתבונן בעצמו כל הזמן, וזה בא על חשבון היכולת לפעול באופן פשוט, טבעי וספונטני, אז זה כנראה "אובר". אני לא חושב שמודעות היא מטרה בפני עצמה. זה כלי שיש לאדם כדי לפתור בעיות בהתנהלות של עצמו. אבל התנהגות לא מודעת היא הרבה יותר טבעית, פשוטה ויעילה. קוראים לזה הרגל, למידה, מיומנות. אם משהו אצלנו לא מתפקד שוב ושוב, יש טעם לנתח ולבדוק מה ולמה. אבל מה שעובד, לא דורש מודעות. למשל, נגינה בכינור בהתחלה היא מודעת, כי אין מיומנות. כשלומדים היטבף זה הופך ללא מודע, ונשמע הרבה יותר טוב. כך נכון גם ביחסים. אם כולם בורחים ממני, מודעות תעזור לי להבין למה. אחרי שאבין, אנסה לתקן. ברגע שאצליח לנהוג אחרת, אקנה לעצמי הרגל חדש, ואז ההתנהגות החדשה תהפוך לאוטומטית ולא מודעת. אם מישהו מדבר כל הזמן על מודעות, מודעות כערך, הוא כנראה לא באמת פותר בעיות, אלא פשוט תקוע...

1Shir

New member
תודה, עכשיו הבנתי יותר טוב למה התכוונת

אני מסכימה איתך ומאמינה שרובד המודעות בחיים הוא רובד בעל ערך, אבל הוא משני לרובד הפעולות והרגשות הטבעיים...

טיפטיפ52

New member
היי מריוס,

אכן פיתחת תאוריה מעניינת, ואני מכבדת את דעתך, אבל לדעתי היא לא מבוססת על שום דבר. והיא ניתנת להפרכה בקלות. לא תמיד אתה מכיר את האדם סביבך, אתה לא תמיד יודע מה יש לו בלב, אבל אתה כן יכול לדעת מה הוא מנסה לספר. ואני לא מדברת עכשיו על אדם לא שפוי או חלילה מפגר בשכלו, אלא על מישהו נורמטיבי, מן השורה. אני לא חושבת שאתה יכול להחליט מי ייודע להשתמש במילים ומי לא. מילים הם אכן כלי, וכל אדם במהלך חייו אוסף לעצמו אוצר מילים שמשמשות אותו בתקשורת עם בני אדם, להן גם נוספות אישיות פתוחה או ביישנית, עומק ורגש. יש אנשים שלא יודעים לבטא את עצמם בכתב וחוסכים במילים, מדברים בחסכוניות, ואז, מה הם יודעים להשתמש טוב בכלי הזה? אם ניקח אותי לדוגמא, ונלביש עלי את התיאוריה שלך היא בטלה בשישים. כי קודם כל אני לא חפרנית אובססיבית, והודעתי הראשונה אומנם הייתה באריכות והייתי מודעת לכך, אך הייתה מארגנת לכדי השתשלשלות אירועים שהובילו למה שאני מרגישה היום, והיא לא הכילה ביטויים עמומים של רגשות, להיפך מתבטאת חשיבה מאוד צלולה ומודעות. כן מודעות. זה היה סיפור, לא הייתה לי כוונה לקצר ולתת את התכלס, ולחסוך במילים. אלו החוויות שלי ואני הכותבת. למה שאחסוך? מי שרוצה שיקרא. ומי שקרא הבין טוב מאוד שאין מדובר בעטיפה יפה, ובנסיון להסתיר דבר, היה שם הכל חוץ ממסך עשן. בקיצור אל תסתכל על אורך הדף, אם משהו מעניין אותך פשוט תקרא. לא צריך כל דבר להכניס לתבניות ולחוקיות. זה מיותר. מדובר בבני אדם עם עולם פנימי שלם. ואתה בוחר אם להיכנס לשם או לא. גמר חתימה טובה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
טיפטיפ - אמרתי שאני לא מדבר עליך

והתכוונתי לזה. עניתי לשיר על השאלה באופן כללי. (ואת כמובן לא חייבת להסכים גם בכללי)

איך את מאוהבת במילים

שלך - ממש מרגיש כאילו כל פעם שאת גומרת לנסח, לערוך, ללטש ולוחצת על "שלח/י" את חווה אורגזמה קטנטונת. וזו גם הסיבה שאת מתייחסת בכזו עויינות לכל מי שמציע לך לשתוק קצת, להסתכל פנימה, להסדיר נשימה, ללמוד ולהפנים - את באמת חושבת שהטרטור הזה בראש - הטיעונים, הטיעונים שכנגד, הליטושים, ההברקות זו את, שבלעדיהם אין שם כלום. טוב נו, תצליחי
.

למעלה