תובנות? Kona Hei Hei

steiff

New member
תובנות? Kona Hei Hei

יש למישהו נסיון עם הנ׳ל?
מעניין אותי במיוחד:
1. קשיחות צידית של המתלה האחורי תחת עכוזו של רוכב בעל גוף.
2. מידה - עדיף ללכת לכיוון הקטן או הגדול יחסית למותגים אחרים?

Dani Mor

New member
Kona Hei Hei

היי
אני רוכב מעל שנה על דגם 29" זה (קרבון,2013,מידה 18).
לפני כן רכבתי על מדיום 26"17.5
רוכב איתם המון בסינגלים ,טכניים,דרדרות,עליות קשות, מרחקים ארוכים והאופניים "סוף הדרך".
קשיחות צידית מצויינת,אין בובבינג .
שוקל כ82 ק"ג/גובה 178.
לגבי יחסיות למותגים אחרים בגודל,תלוי מאוד לאיזה דגם.מהשקובע הוא התאמת המידה בחנות והתנסות ברכיבת נסיון.
ד"א תמורה מעולה למחיר .
מאוד ממליץ ,לא תצטער
בהצלחה

דני

kr21

New member
רוכב על הדגם מ- 2012

כמו שכתב קודמי, אופניים מעולים. המפרט של האופניים שלי הוא המפרט הבסיסי אבל עדיין האופניים עוברים הכל.
אני מניח שאתה קונה בסלאלום. לי הם נתנו אופניי הדגמה לרכיבת ניסיון בבן שמן. רכבתי בסינגלים שאני מכיר וזה היה מעולה.
מסכים עם קודמי, אין תחושה של בובינג ברכיבה.

steiff

New member
אז שאלת המשך: קונה-היי-היי מול קנונדייל-סקאלפל?

המחיר זהה.

דני מור2

New member
אז... ככה

אני לא מתחבר לבולם הקדמי של קנודייל, הלפטי.אין לי מושג לגבי טיב השרות לבולם זה.
מאחר ואני כמוך צפוניים,אופניים אלו כמעט ולא נצפים...
מה שחשוב הינו מה מוכר לך מכונאי הבית שלך שממנו תקבל שרות VIP ...

oren_hershco

New member
דווקא בנקודה הזו ל cannondale נראה שיש יתרון

ברוב האופניים המוכנים-מראש, חוסכים עליך בנושא המזלג הקדמי. ה- Rock Shox שיש על הקונה הוא מזלג בסדר, אבל לא בליגה של הטובים ביותר. קשה לי להאמין שהוא מתקרב בכלל ל- Lefty מבחינת משקל, קשיחות צידית ותגובה למכות קטנות.
בכלל, מי שלא רכב על מזלג ברמה כזו לא מבין את ההבדל; המזלגות הבינוניים ומטה מגיבים פה ושם למכות גדולות. המזלגות הטובים מדביקים את הצמיג לקרקע, ומותירים אותך לרחף בנינוחות מעל השטח. מעט מאוד מזלגות משתווים ל - Lefty בעניין הזה, וכולם עולים כמוהו או יותר (כלומר, כפול מ Rock Shox המדובר או מעל לזה)
לגבי שרות ואמינות: בכל מזלג צריך לטפל עם הכלים הייעודיים והחלפים הייעודיים. לא ברור במה ה- Rock Shox עדיף כאן. מזלגות Lefty ניתנים לטיפול אצל שני גופים בישראל, לפחות (היבואן ו"שיפ")

steiff

New member
באופן ספציפי על הדגם של הקונה שהציעו לי היה Fox Float

אבל 100 מ׳מ עם רגליים 32 מ׳מ והמשמעות היא גשר לא מוקשח ומזה נובע מזלג לא קשיח במיוחד (עדיף על כל רוקשוקס מצוי, אבל לא קשיח כמו המזלגות בליגה הגבוהה יותר של פוקס, וכמו שזה נראה, גם לא כמו ה״לפטי״). בכל אופן נפל הפור ומהיום ה״אלטיטיוד״ 750 המשודרגים שלי עומדים אצל ״תלת אופן״ בזכרון יעקב למכירה והסקאלפל התחילו את תהליך הבקיעה מהקופסה.

תתחדש על הסקלאפל

אם אני זוכר ומבין נכון המרת זוג אופני AM - TRAIL(קרבון?) עם 150 ממ' בולמים וגיאומטריה די אגרסיבית, באופני XC- מרתון די קשיחים וקשוחים עם הרבה פחות בולם...
וחוץ מזה יש לך איזה 29 (לא זוכר איזה).
אם אתה יכול להסביר את המעבר, כרוכב על AM אגרסיביות אשמח לשמוע...
מה הסיבה? (למשל: רוכב מסלולי קרוס קאנטרי ללא מדרגות עצבניות; רוב הזמן גם ככה מבלים בעלייה, לא התחברת לאופניים; שינית סגנון וכו' וכו')
לי ברור שאני משלם מחיר משמעותי בעליות, אבל "קוצר את הפירות" במהירות ובביטחון בירידות - בפרט טכניות ותלולות מאוד, ואני עדיין מניח שהאופניים שלי הם קצת "אובר קיל" למה שאני רוכב...

steiff

New member
זוכר ומבין נכון...

חצי שנה על 29 ז׳ק ואופני הש׳מ כמעט לא ראו שטח. כשהוצאתי אותם מדי פעם לא אהבתי את ההיגוי המסורבל והמשקל. ירידות? אני יורד עם ה-29 ז׳ק ירידות לא פחות אגרסיביות ומצאתי ש-100 מ׳מ מספיק לי. להיפך... כשהבולם הקדמי הארוך באופני הש׳מ מתכווץ למלוא מהלכו (150) אני חש שהאופניים זורקים אותי קדימה יותר מדי. נכון שהטוסיק בז׳ק כואב בירידות ארוכות, אבל בעמידה יותר זול... וזו הסיבה שאני מנסה לשכך קצת את הטלטולים בירידות בלי הסירבול של אופני trail כבדים. האופניים עוד בחנות. הגלגלים שמגיעים עם הסקלפל במקור לא היו לרוחי ואני מחליף אותם ״במעמד הקניה״ לסט של Stan's Arch EX וגם מעביר כמה חלקים מהאופניים הישנים (מוט אוכף מתכוונן, פדלים, גריפים, מעצורים). יקח עוד שבועיים עד שהגלגלים יגיעו ובינתיים חוץ מהקפת הכינרת מחר (על אופני כביש) אני ארכב בעיקר על אופני כושר במלון בחו׳ל (עבודה). בכל אופן השורה התחתונה מבחינתי היא שאני רוכב אותם מסלולים בכל מקרה. בדיעבד כנראה שהבחירה באופניים כל כך אגרסיביים לא היתה נכונה בשבילי. אבל את זה גיליתי רק כשנחשפתי לעולם ה-XC. בהתחלה פחדתי שאופני הז׳ק קרבון 29 ישברו תחת רגלי בירידות ומסתבר שהם חזקים הרבה יותר ממה שחשבתי. מזה הגעתי למסקנה שהבחירה שלי באופנים אגרסיביים נבעה בעיקר מחשש לשרידות אופני XC תחת כובד משקלי, והחשש כנראה היה מוגזם.

למעלה