תובנות מרומא

foofoo77

New member
תובנות מרומא

אז חזרנו והיה מדהים , רומא מקסימה אבל מאוד מוזנחת (למעט כל מה שקשור לכנסיה כמובן).
על מה הייתי מוותרת?
על הסטרפטוקוק שהתנחל לי בגרון שניה לפני הנסיעה
על הסים של WORLD8 , קניתי אותו דרך הדואר, הוא מגיע רק כסים או מיקרו סים , את רוצה נאנו את צריכה לחתוך אותו .
בישראל כמו בישראל כל חנות סלולר תגבה על כל שטות כסף אז שילמתי על זה 10 שקלים.
אמרתי לעצמי לא נורא , הסים טעון ב 50 ש"ח לשיחות ועוד 95 ש"ח לגלישה לסופ"ש זה די והותר.
הגענו לרומא והפלא ופלא אין גלישה , אין SMS שאומר לאיזה חברה להתחבר כפי שהם כותבים בהסברים שלהם. התקשרתי פעם ראשונה , אומר לי הנציג אהה בטח את התחברת לחברה היקרה שם חסום האינטרנט תתחברי לחברה אחרת. התחברתי אפילו לא הצלחתי להוציא שיחה.
התקשרתי שוב , אנחנו בודקים , בודקים , בודקים לא ייתכן שאין לך אינטרנט .
שוב הולכים לבדוק מעבירים לטכנאי.
אחרי 9 שעות שבהן קיבלתי איזה איתות ווטסאפ אחד והתחבר המכשיר לאינטרנט הם לא טרחו אפילו לחזור אלי התקשרתי אליהם שוב פעם, הפעם כבר ננזפתי על ידי הנציגה ,למה התקשרת? השיחות האלה בתשלום , אמרנו לך שזה בטיפול אז זה בטיפול אין לי מה לעשות עכשיו תחכי בסבלנות (כן , אני בחו"ל צריכה את החבילה הזו לענייני עבודה של בעלי ולדבר עם הילד שלי בארץ ולמרות שהם כותבים לי ב SMS שהשיחה חינם היא לא בחינם בעליל.)
ביקשתי לדבר עם מנהל , המנהל יחזור אלייך עוד 48 שעות. עוד 48 שעות אני אהיה בארץ וזה לא יעזור לי.
למחרת היום בשעה 14:00 בצהרים זמן איטליה כלומר 15:00 זמן ישראל , מתקשרת המנהלת או נציגה ששיקרה ואמרה שהיא המנהלת או שבאמת היא היתה עילגת במיוחד אני כבר לא ידעתי מה לומר.
היא אומרת לי "אני יביא לך זיכוי או שאעביר את מה שכבר שילמת עבור הגלישה לשיחות) , היות והבעיה של בעלי עם העבודה נפתרה בשיחת טלפון קצרה בערב הקודם והילדון לא כל כך רצה לדבר איתנו (נו בטח 4 בני דודים , 5 כלבים וכל הממתקים שהוא רק רצה) לא מצאתי לנכון לעשות את זה אז היא תביא לי זיכוי. (רק אלוהים יודע מתי כי עד היום לא ראיתי את זה בכרטיס האשראי שלי).
רומא מקסימה , מוזנחת מאוד למעט נכסים של הכנסיה שהם עשירים , מפוארים ומנקרי עיניים .
אין ספסלים לשבת אם בא לעצור באמצע השיטוט ברחוב , אנחנו הלכנו המון ברגל ממקום למקום ובחלק מהזמן התניידנו באוטובוסים בתוך העיר. בכל פינה יש מזרקות וכיכרות ומה לראות , לא חסר.
יקרה מאוד המוזיאונים עולים 18 אירו לותיקן (לא היו תורים במיוחד) , הקולוסיאום 12 אירו (היו תורים מטורפים ביום הראשון אז הלכנו לפלטין - ותרו עליו למי שנוסע לראות ערימת עתיקות בלי הסבר ובלי מידע ורק לנחש מה היה שם זה לא בדיוק כוס התה שלי) , וילה בורגזה 16 אירו .
מבחינת אוכל מצאנו גם מקומות יקרים וגם זולים יחסית , המסעדה הכי יקרה והכי מומלצת שהמליצו לנו עליה לא הפילה אותנו מהרגלים אבל מסעדה ביתית קטנה מול המלון דווקא כן.
בקיצור היה מעולה , חופש זוגי נדרש וחזרנו לשגרה.

foofoo77

New member
הוא היה המום

אני בלילה לפני שהלכנו לישון אספתי את האייפדים , כיביתי את הנייד שלו , הוצאתי את הצרור מפתחות והארנק הרגיל מהכיס שלו.
הכל המתין ברכב ווהמפתח היה אצל חברה שלי שלקחה אותנו לשדה התעופה באמתלה שהיא זו שנוסעת.
אז התעוררנו והתכוננו ואז הוא התחיל לחפש את האייפד שלו , אמרתי לו שזה אצל אבא שלי בסלון והוא ישן , אחר כך הוא חיפש את שלי ואני אמרתי לו ששלי גם בסלון ושיעזוב שטויות עכשיו .
ואז הוא התחיל לחפש את הפלאפון שלו ואת המפתחות שלו בסוף צעקתי עליו בלחש שיצא כבר כי מחכים לנו למטה (חיכיתי לשיחה שלה אחרי שהיא מעבירה את הציוד לרכב שלה מהרכב שלי).
בדרך לשם דיברנו על בודפשט כמובן ורק בכניסה לבן גוריון אמרתי לו שאלה אנחנו שנוסעים. לקח לו רבע שעה להתאושש מההלם.

גם אנחנו הסתבכנו בפריז

עם הסלולריים - על אף שקנינו את הסים וכו' בפריז עצמה... לא יודעת, כנראה הדברים האלה מרבים לא לעבוד חלק...

לא נורא, העיקר שנהניתם!

Cafe Latte

New member
בטיול האחרון לחול, לקחתי

מכשיר שנקרא webbing (אאל״ט), וזה פשוט היה דבר מעולה. לא זול בכלל, אבל סיפק אינטרנט בכל מקום, לניידים שלנו (אפשר לגלוש עד 8 מכשירים בו זמנית). לשיחות היתה לי חבילה מהעבודה, אבל גם אותה לא ניצלתי, כי רוב הזמן היה לי את האפליקציה הלא רעה בכלל של הבי פון. אחרי כמעט שבועיים בחול, שילמתי 500 ש״ח, ל2 הניידים. ובאמת ש0 התעסקות. מבחינתי זה שווה מאוד.

למעלה