תואר BS

vinney

Well-known member
אין הבדל

בארץ בתוכניות החדשות יותר למדעים ובתוכניות להנדסה נהוג להעניק BSC, תוכניות ישנות יותר, משתמשות עדיין בBA, אבל מדובר בהבדלים סימנטיים בעיקרם.

gewitter

New member
אין הבדל של שנת לימודים שלמה בד"כ?

שנה שאפשר להעמיק בה את הידע באלגוריתמים, לצבור נסיון עם פרויקט שנתי גדול וכו'?

vinney

Well-known member
לא הבנתי, על מה אנחנו מדברים?

תואר BSC יכול להיות תלת שנתי בדיוק כמו BA, זה ממש לא משנה.

vinney

Well-known member
וסלח לי על הזלזול

אבל אני מעדיף שנה של נסיון בפרוייקט שנקרא "עבודה", ולא משהו מצועצע שעושים באוניברסיטה.

gewitter

New member
וואלה, לא ידעתי.

זכור לי מהטכניון שבשביל BSc צריך יותר נקודות מאשר BA. אבל בו זמנית נזכרתי ששמעתי על מקומות שנותנים את זה גם בשלוש שנים...

vinney

Well-known member
כאמור - סמנטיקה

אין לזה הרבה משמעות, בכל מוסד הכללים שונים, ודברים גם משתנים. באו"פ למשל שינו לא מזמן את הדרישות לתואר, והתוכנית החדשה היא BSC, בזמן שהתוכנית הישנה היא BA, ולשתיהן נדרש אותו מספר נקודות זכות (כל מי שזכאי לBSC, יכול לקבל גם BA עבור אותם הקורסים בדיוק, אם ירצה).

טלד

New member
בטכניון זה ככה

בניגוד לשאר האוניברסיטאות שנותנות BSC בתחומים מדעיים, בטכניון מקבלים BA בתארים תלת שנתיים, וBSC בתארים ארבע שנתיים. זה נכון גם בתארים לא בהנדסה כמו תואר 4 שנתי במדמ"ח.

עידו פ

New member
ההבדל בין BA ל-BSC

מתחלק לשני חלקים : 1. התעודה עצמה - BSC מעניק תעודת מהנדס ואילו BA זה תואר כללי (היינו עם BA במדמ"ח להתהדר בתואר "מהנדס תוכנה" זה לא ממש נכון). 2. הלימודים עצמם - בלימודי BA נדרשים לבצע מספר קורסים כלליים שאינם קשורים לתואר (אני למדתי בתואר BA למדמ"ח מקצועו כמו מיתולוגיה יוונית, אבולוציה ואסטרופיזיקה). בתואר BSC אין קורסים כלליים (לפחות לא שידוע לי, אולי יש מוסד אקדמי שכן דורש) מה שאומר שהנקודות של קורסי החובה והבחירה גדולים יותר מאלו של ה-BA. במדמ"ח, BSC לעומת BA דורש עוד קורס של אלגברה לינארית 2 וכן קורס בסיבוכיות (אלגוריתמים) שלרוב אינם נלמדים ב-BA.

vinney

Well-known member
עידו עידו עידו...

אם בארזים נפלה השלהבת, מה יגידו אזובי הקיר... 1. מה זה בדיוק "תעודת מהנדס"? מתישהו ראית מהנדס תוכנה עם "תעודת מהנדס" כזאת? מצטער לאכזב אותך, לא BA ולא BSC לא מעניקים תעודת מהנדס. 2. אין כזה דבר שBA נדרשים ללמוד מיתולוגיה יוונית וBSC לא. בBA למדעי המחשב כמעט בשום מקום בארץ לא נדרשים ללמוד שום דבר שהוא לא מתמטיקה או מדמ"ח (פרט לדרישות אנגלית אולי), וברוב המקומות גם אין ממש אפשרות לדחוף את זה לבחירה, ואם יש - מדובר בלא יותר מקורס אחד או שניים. אגב, זה נכון בדיוק באותה המידה גם לBSC. גם BA וגם BSC אלה כינויים שווי ערך לתואר ראשון, והבדלים בינהם סמנטיים לחלוטין. זה תואר ראשון, וזה תואר ראשון, הם לכשעצמם שקולים. אם אתה רוצה לדעת אילו קורסים וכמה קורסים עשה הבוגר - אתה צריך להסתכל בגליון ציונים. עצם הBA או הBSC לא אומר ולא מרמז כלל ועיקר על הקורסים שהקנו את התעודה, אלא אם כן אתה מכיר את המוסד.

לא מדוייק.

1. כפי שנכתב - גם BSC זה לא מהנדס 2. בBSC יש קורסי חובה כללים של "מדעים" כגון פיסיקה ועוד קורס אחד או שניים של מתמטיקה כמדומני.

למעלה