תואר שני

sharonation

New member
תואר שני

שלום, עוד שנה אני מסיימת את התואר הראשון בפסיכולוגיה, וכעת מתחילה לשקול אפשרויות להמשך. אופציית הריפוי בעיסוק קוסמת לי, הבנתי שיש אפשרות לגיוון רב במקצוע, עבודה פיזית ורגשית ואני מניחה שתחושת הסיפוק עצומה. מאחר והתואר הראשון שלי אינו ריפוי בעיסוק, רציתי לברר אם ניתן ללמוד לתואר שני, האם יש לכם המלצות? רעיונות להמשך הדרך? האם יש מקום שניתן להתנדב בו בכדי לראות האם המקצוע הוא אכן מה שאני חושבת שהוא? תודה ויום טוב, שרון

cyder

New member
ריפוי בעיסוק:

ניתן ללמוד לתואר שני בריפוי בעיסוק אולם זה יתן לך תעודה של מוסמך במדעי הרפואה מביה"ס לריפוי בעיסוק. לא תוכלי לעבוד כמרפאה בעיסוק. על מנת לעבוד כמרפאה בעיסוק תהיי חייבת ללמוד לתואר ראשון בריפוי בעיסוק ולקבל תואר BOT, מכיוון שמדובר במקצוע קליני וחלק מהתואר הראשון הוא כ-1000 שעות של עבודה קלינית עם אוכלוסיות שונות. כדי להתרשם מהו מקצוע הריפוי בעיסוק את יכולה לתאם עם מכונים להתפתחות הילד, מרכזי שיקום פסיכיאטריים של בתי חולים או מרכזים קהילתיים, מרכזי שיקום פיזיקליים של קופות חולים ובתי חולים שיקומיים(כגון בית לוינשטיין, בית חולים אלי"ן בירושלים, תל השומר ובכל איזור בארץ), בתי ספר וגנים של החינוך המיוחד וכו'. בכל מקום יש אחראית על ריפוי בעיסוק ואני בטוחה שרובן המכריע תשמחנה לעזור לך. את כבר תראי איך העבודה מגוונת ושונה בין אוכלוסיות שונות. בהצלחה!

למעלה