תואר שני- מה ללמוד?

morli4

New member
תואר שני- מה ללמוד?

שלום, סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה-סוציולוגיה ואני מתלבטת בהמשך דרכי. כמובן שאני רוצה ללמוד תואר פרקטי שגם יעניין אותי. יש לי כמה אפשרויות שאני מתלבטת ביניהן: האפשרות הראשונה שהכי מעניינת אותי (שהיא גם פרקטית) זה תואר שני בלקויות למידה- אבחון וטיפול. הבעיה (הגדולה) זה שניתן ללמוד את זה רק בחיפה ובירושלים. אני גרה במרכז ונסיעות כאלה במשך שנתיים וחצי, מספר פעמים בשבוע, נראות לי מעיקות ביותר. אפשרות שנייה זה תואר בקלינאות תקשורת. הבעיה זה שלפי מה שהבנתי אני אצטרך לעשות תואר ראשון ולא שני (תואר שני בקלינאות תקשורת בא רק אחרי תואר ראשון בתחום הזה) וממש לא בא לי להשקיע עוד לפחות שלוש שנים לתואר ראשון אחרי שהתאמצתי לסיים כבר תואר ראשון אחר... לעשות תואר ראשון נוסף ייתן לי תחושה שאני עומדת במקום. אפשרות שלישית- תואר שני בסוציולוגיה עם התמחות בסקרים ומחקרי דעת קהל אבל פה יש בעיה אחרת: עד כמה התואר הזה פרקטי? במה עוד ניתן לעבוד באמצעות תואר זה מלבד במכוני מחקר (שזה תחום מצומצם שאין בו מספיק עבודה, כך נראה לי)?. בקיצור, אני מאוד מבולבלת. אשמח להכוונה

ל morli4

שלום לך, בקשר לאפשרויות שנתת, הנה כמה דברים שאני יודעת: 1. תואר שני בלקויות למידה הוא אכן תואר פרקטי. ניתן לשלבו במספר אפשרויות תעסוקה וגם בשוק הפרטי. בגלל שזה תואר שני ייתכן וזה אומר רק יומיים למידה בשבוע. את צריכה לברר את זה. תבררי אולי הם נותנים לעשות את ההתנסות במרכז וזה יחסוך לך נסיעה, לפחות בחלק מהזמן. 2. קלינאות תקשורת לתואר ראשון לוקחת 3.5 שנים. זהו אכן תואר ראשון נוסף, אבל בשונה מהתואר שלך, זהו תואר במקצוע פארא-רפואי ולכן זהו תואר שבסופו תרכשי מקצוע שתוכלי ליישמו מייד בשוק העבודה, הזקוק לקלינאי-תקשורת. במקצוע הזה, לתואר השני יש משמעות אחרת והוא נעשה בד"כ אחרי מספר שנים של ניסיון בעבודה. ייתכן כי עם התואר שלך תוכלי להשיג הקלות מסויימות. אני לא חושבת שתואר נוסף כזה יעמיד אותך במקום כמו שאת מתארת מפני שהוא פותח בפניך עולם אחר לגמרי. מניסיון של חברה קרובה, שעשתה את המסלול הזה (תואר ראשון כמו שלך ואח"כ תואר ראשון בק"ת), זה ממש משהו אחר. היא מרוצה. 3. לדעתי, התואר השני בסוציולוגיה עם ההתמחות בסקרים הוא אכן הכי פחות פרקטי. עם זאת, אני לא ממש יודעת עליו והייתי ממליצה לך להתקשר למקום שבו מלמדים את זה ולשאול מה עושים בוגרי התואר? תראי, כדי להחליט את צריכה לעשות סדר עדיפויות. ממה שכתבת ברור שפרקטיות (שעבורך היא שילוב בעולם העבודה) היא בראש סדר העדיפויות שלך וגם עניין בתחום, אך את צריכה להחליט איפה בסדר הזה נמצאות הנסיעות. בהצלחה, ניבה

hilla44

New member
איזה הזוי- יש לי בדיוק את אותה בעיה..../images/Emo9.gif

סיימתי תואר ראשון בפסיכו' וממש שוברת את הראש מה להמשיך, גם אני בסופו של דבר הגעתי ל2 אפשרויות או לעשות תואר שני בירושלים של לקויות למידה, או תואר ראשון בקלינאות תקשורת. לאחר בירור באוניברסיטת ת"א הבנתי שלקלינאות תקשורת זה אכן 3.5 שנים ולא רק זה, העובדה שיש לי תואר בפיסולוגיה וישנם הרבה קורסים חופפים- יתכן שיצמצם לי את עומס החוגים, אבל לא יאפשר לי לצמצם את משך התואר, ז"א עוד 3.5 שנים של בזבוז זמן. לגבי לקויות למידה- ביררתי רק בי-ם כי חיפה נראה לי יותר מדי רחוק(אני מת"א) אמרו לי שהתואר שנתיים וחצי דרישות קבלה של ממוצע 85 לפחות בתואר ראשון ו2 המלצות שימולאו בפורמט שהם מבקשים(אחד ממקום עבודה ואחד ממרצה באוינברסיטה),זה יוצר לי בעיה קטנה כי אני צריכה לבקש ממרצה שלימד אותי לפני שנתיים לכתוב המלצה ממש מפורטת (כשככל הנראה הוא בכלל לא ידע מי אני).בכל מקרה, יש יום פתוח בי-ם עוד חודש. ולי זה נראה שעדיף לנו לעשות תואר שני ולא לחזור לעוד תואר ראשון- ואם יתחשק תמיד אפשר לעשות את התואר הראשון אחכ.

למעלה