תואר שני בקנדה

canadian girl10

New member
תואר שני בקנדה

שלום לכולם,
אני מעוניינת ללמוד תואר שני בקלינאות תקשורת בקנדה.
הייתי מעוניינת לדעת כמה כסף צריך בשביל שכר לימוד ומחיה שם למשך שנתיים (אמדן לא מדוייק גם יהיה טוב, ואני לא מתחשבת במלגות כלשהן).
כמו כן מה כדאי לכתוב במכתב המלצה על מנת להגדיל את סיכויי להתקבל?

תודה :)

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה

לגבי עלות שכר לימוד, אני מציע פשוט לגלוש לאתרים של המחלקות בהן את מתעניינת. כל המידע על עלויות, תהליך הקבלה ועוד נמצא שם.
&nbsp
אם ניקח את המחלקה בטורונטו כדוגמא, העלות שהם מציינים לסטודנטית רווקה זה בסביבות 25,000 דולר לשנה (להכל, שכר לימוד וכל עלויות המחיה). לרוב המספרים האלו על הצד הנמוך, ואם תרצי לחיות קצת יותר טוב (למשל לאכול אורגני ולא נודלס, או לצאת למסעדות פעם ב..) אז כנראה שזה יעלה לך יותר מזה.
&nbsp
לגבי החיבורים, זה מאד תלוי מה שואלים אותך. אני מכיר יותר טוב את השאלות ששואלים דוקטורנטים בארה"ב, לא ממש מכיר את הפורמט הנדרש לתוכניות מאסטר בתחום יחסית קליני-מעשי בקנדה.

קנדה גדולה

יש הבדל מאד גדול בין עלויות מחיה בטורונטו או ונקובר לבין עלויות מחיה ב St. John`s, NL או ב Sault Ste. Marie
לכן, כמו שפיליפ כתב, הכי טוב לבדוק באתרי האוניברסיטאות.

לגבי מכתב: האם מדובר במכתב המלצה שמישהו אמור לכתוב עבורך או במכתב הכוונה (letter of intent- LOI)? המלצות בד"כ צריכות להישלח ישירות ע"י הממליץ לאוניברסיטה- בד"כ זה נעשה אונליין דרך המערכת שלהם עם הטופס הספציפי של האוניברסיטה. לגבי מכתב הכוונה: היו כאן לא מעט שרשורים בנושא. תעשי חיפוש בפורום על SOP ו Statement of Purpose (כך זה נקרא בארה"ב. בקנדה משתמשים לרוב ב LOI)

למעלה