תואר שני בקנדה

rupsom

New member
תואר שני בקנדה

שלום לכולם,

נתקלתי במידע שאומר שהתואר הראשון בישראל אינו משתווה לתואר הראשון בקנדה (לתארים מדעיים) בגלל שהם לומדים 4 שנים ואנחנו 3.
לכן, קשה מאוד להתקבל לתואר שני במדעים (לא משנה איזה..) כי לישראלים אין את הבסיס המתאים.
האם עוד מישהו מכיר את הנושא הזה? האם יש מישהו שכן התקבל לתואר שני במדעים שם?
אשמח להצעות כיצד להתקבל לתואר כזה עם תואר ראשון מהארץ.
תודה!

Philip Jr

New member
מאיפה המידע הזה?

בקנדה כמו בארה״ב לימודי התואר הראשון ארוכים יותר בגלל שיש מרכיב כללי רחב יותר. זה ממש לא אומר שהתואר הישראלי לא משתווה לקנדי, ובהחלט יש אינספור ישראלים שהולכים לעשות תואר שני בארה״ב ובקנדה אחרי שסיימו תואר ראשון בארץ.

rupsom

New member
קיבלתי מידע

מייעוץ לסטודנטים שמעוניינים ללמוד בקנדה ומכיוון שזה היה נשמע קצת מוזר אז החלטתי לחקור עוד קצת בנושא. הם התכוונו ספציפית לתארים מדעיים.
הכוונה שלי זה אכן להגר בסוף עם בעלי לקנדה.

אני מעוניינת ללמוד בתחום של גיאולוגיה או יערנות או איכות הסביבה לתואר שני. מכיוון שתחומים אלו לא מפותחים כמעט בכלל בארץ.
אני מסיימת תואר ראשון עכשיו במדעי הטבע באוניברסיטה הפתוחה.

האם יש מקומות מומלצים לתחומים הללו? האם מדובר רק באוניברסיטאות?

כמובן שיש את השיקול של בעלי שימצא עבודה, וככל שהעיר תהיה יותר גדולה הסיכויים יגדלו.
אין לו תחום מסויים בו הוא מתמחה, הוא רפתן שעובד כבר כמה שנים טובות בארץ (הוא מתאילנד).
אני לא יודעת כמה רפתות יש בקנדה אם בכלל ולכן הרעיון שהוא יעבוד בכל עבודה שתתאפשר לו עם האנגלית הבסיסית שיש לו (הוא מוכן לעבוד כמעט בכל עבודה)..

תודה רבה!

זה נושא קצת מורכב

בקנדה יש תארים ראשונים של שלוש שנים ותארים של ארבע שנים. תארים שנמשכים ארבע שנים הם תארי honours (לא, זאת לא שגיאת כתיב כמו שהתפוז מסמן אלא כתיב קנדי ) שכוללים בד"כ עבודת מחקר (תיזה- אבל של תואר ראשון). ישנן תכניות לתואר שני שאכן לא יקבלו אנשים שסיימו תואר של שלוש שנים.

אבל- וזה אבל משמעותי- בד"כ זה מתייחס לבעלי תואר ראשון קנדי. לגבי תארים בינ"ל יש התייחסות אחרת ולאוניברסיטאות יש דרכים להעריך תארים בינלאומיים והאם הם שווי ערך לתואר מקביל קנדי. כמו שפיליפ כתב, יש הרבה מאד סטודנטים בינלאומיים שלומדים לתואר שני בקנדה כולל ישראלים (וכולל כאלו שהתואר הראשון שלהם בארץ הוא ממכללה ולא מאוניברסיטה). הדרך הטובה ביותר לברר היא בדיוק כמו שפיליפ כתב: ליצור קשר עם המחלקות בהן את שוקלת ללמוד ולברר. צייני במפורש שבתחום שאותו למדת אין בישראל תואר של ארבע שנים אלא רק של שלוש. אם עשית פרוייקט מחקר בתואר הראשון (שעשוי להיות שקול לתזה של B.Sc. Honours) צייני גם את זה.
אני כמעט משוכנע שגם אם יש דרישה לתואר של ארבע שנים, אם שאר המרכיבים בתיק שלך יהיו חזקים וירצו אותך אפשר יהיה לעשות קבלה מיוחדת (ברוב האוניברסיטאות יש תהליך שמאפשר למחלקה לקבל אישור מיוחד לקבל סטודנט שלא עומד בדרישות הקבלה הפורמליות אם היא מאד מעוניינת).

אצלנו באוניברסיטת טורונטו יש פקולטה נחשבת מאד ליערנות, אבל דווקא במקרה הזה אני מעריך שסיכויי הקבלה לא מאד גבוהים (יש בעיה מערכתית קשה באוניברסיטה בעניין קבלת סטודנטים בינלאומיים שנובעת מאופן המימון שלהם. אלא אם כן יש מנחה עם תקציב מחקר שמוכן לממן את הסטודנט). אאל"ט גם ב UBC יש פקולטה טובה ליערנות (ובאופן כללי לגבי יערנות הייתי מתמקד באונטריו, בריטיש קולומביה וקוויבק- שם תצטרכי למצוא תכנית לימודים באנגלית, אלא אם את דוברת צרפתית. בערבות קצת יותר קשה למצוא יערות....) בתחום של איכות סביבה יש הרבה יותר אפשרויות והוא מפוזר בין פקולטות ומחלקות שונות. דווקא בכמה אוניברסיטאות קטנות יותר כמו למשל Guelph התחום מפותח למדי ואפשר למצוא שם תכניות לימודים מעניינות וחוקרים שעושים דברים מרתקים.

rupsom

New member
תחום לימודים

תודה רבה על התשובה המפורטת.
באופן מימון של הסטודנט האם הכוונה להוכחה הכספית? כי אכן אני יכולה להוציא הוכחה כספית גם מעבר למה שמבקשת האוניברסיטה. האם לזה התכוונת?

אשמח לדעת ממי שגר כבר בקנדה ומכיר קצת את שוק העבודה ודרכי ההגירה, האם תואר בתחום איכות הסביבה, גיאולוגיה או יערנות מוצאים מענה בשוק העבודה?
מכיוון שכל התחומים הללו מעניינים אותי והם יחסית מפותחים באוניברסיטאות, אשמח לדעת האם יש תחום במדעי הטבע שהוא יותר נחשב ויותר קל למצוא בו עבודה אחרי הלימודים?
בנוסף האם אחד מהתחומים מאפשר הגירה קלה יותר כתחום נחשק מבחינת המדינה? אני יודעת שגיאולוגיה נמצא ברשימה אבל האם יש עוד אחד מתחום מדעי הטבע כדי להרחיב
את אפשרויות הכניסה שלי לאוניברסיטה ולהגירה(כלומר להגיש בקשה לכמה תוכניות ואוניברסיטאות שונות).
לפי מה שהבנתי אם התחום של התואר השני דומה לתחום של התואר הראשון והוא אחד מהמקצועות המבוקשים ע"י ממשלת קנדה, ובנוסף הוא לא כזה מפותח בישראל יהיה יותר קל להוציא ויזת סטודנט. האם הבנתי נכון?

שוב תודה לעונים!

לגבי תוכניות לימוד ותארים

שלושת התחומים שעליהם את חושבת יכולים בקלות למצוא לך עבודה. השאלה היא האם אלו העבודות שתרצי לעשות. אני אסביר...
נראה לי, וזה רושם שטחי בלבד אז אולי הוא שגוי, שאת חושבת על לימודי סביבה מנקודת המוצא של אקטיביזם סביבתי וכד'. אם זה אכן המצב, כשתסיימי את הלימודים תתקשי למצוא עבודה שתוכלי ליישב עם המצפון שלך כי מרביתן בצד השני של המתרס.
גיאולוגיה - כמעט 100% וודאות למצוא עבודה בחברות אנרגיה (גז ונפט) באלברטה או ססקצ'ואן. אולי גם חברות כרייה כמו TECH ב BC.
יערנות - כמעט 100% למצוא עבודה בחברות כריתת עצים ב BC צפון אונטריו או קויבק. סיכויים כמעט אפסיים למצוא עבודה בפארקס קנדה או זרועות שמירת סביבה אחרות וגם אז המשכורות נמוכות באופן מעליב.
איכות הסביבה - המון עבודה בין אם בתכנון, בנייה ירוקה, פיקוח פנים ארגוני או ממשלתי.

איכות הסביבה גלף נחשבים הכי טובים ו'חמים' בשוק. אבל האוניב' עצמה... איך לומר... לא כוס התה שלי. מה גם שבעלך לא יימצא כ"כ עבודה בתחומו ויידחק לעבודות מהגרים חסרי מקצוע. יש גם איכות הסביבה באוניב' אלברטה וקלגרי, איפה שיש תעשיית בקר גדולה ומשגשגת ואם את מוכנה ליסוע מרחקים כדי להגיע לאוניב', לא תהיה לו בעיה למצוא עבודה ולשניכם להוריד את עלויות המחיה דרסטית.
בקויבק יש המון רפתות לחלב אבל מאוד מרוחקות מהמרכז העירוני שרלוונטי לך (בהנחה שאת לא יודעת צרפתית) - כלומר מונטריאול.
יש גם רפתות חלב במניטובה, אבל רחוק מאוד מוויניפג ואף אחת מהאוניב' שם לא חזקה בתחומים שמעניניים אותך.
לגבי גיאולוגיה - וזה ברמה עולמית, לא סתם קנדית, יש מקום אחד ואני מניח שקיפי השאיר לי את העונג בלהזכיר אותו... UOFC.
עיר שחיה מגז ונפט, עם מעורבות סימביוטית של התעשייה והאוניב' בתחום. אבל... שמעתי שלא קל להתקבל, והם לא עושים כמעט כלום חוץ מגיאולוגיה לתחום המחצבים אולי למעט יציבות הרים ותזוזת הרים ואני לא יודע כמה התחום הזה נגיש מלימודי הסביבה.

ayulli

New member
במקגיל יש תכנית במדעי היער

(לא שאני יודעת הרבה על כמה היא טובה או לא). בואי, תעשי תואר באנגלית באוניברסיטה מצויינת, תלמדי צרפתית על הדרך, ובסוף התואר תחליטי אם את רוצה להישאר בקוויבק, לעבור לפרובינציה אחרת או בכלל לצאת לעולם.

rupsom

New member
תוכניות לימוד

תודה עופר אתה ממש עוזר לי להתמקד בתחום ובמקום מסויים. ממש תודה על העזרה!

האמת היא שאני מסיימת עכשיו תואר במדעי הטבע בו אני עושה קורסים בגיאולוגיה ככה שזה התחום שאני מכוונת אליו. איכות הסביבה ויערנות נכנסו לתחומים שמעניינים אותי אך אין לי שום רקע בהם ולא קורסים שלמדתי עליהם. אני גם לא כל כך יודעת מהן העבודות שמקבלים אחרי תואר כזה? הכוונה לשימור יערות? מציאת פתרונות לבעיות איכות סביבה שמעסיקות את קנדה כרגע?
הבעיה שבחלק מהתוכניות לגיאולוגיה דורשים תואר ראשון בגיאולוגיה ולא במדעים ככה שאני לא בטוחה אם אני אתקבל לתואר שני בתחום אז הסתכלתי על תחומים קרובים שמעניינים אותי בהם הדרישות הם תואר כללי במדעים.

אני באמת מכירה מישהי שלומדת באלברטה דוקטורט לגיאולוגיה. אלברטה נשמע כמקום שמתאים לנו גם בגלל שבעלי יוכל לעבוד בתעשיית הבקר ואני ללמוד.
גם היא מציעה תארים בכל התחומים שציינתי קודם
אך למה אתה מתכוון לנסוע מרחקים גדולים לאוניברסיטה? האם הכוונה באוטו או שיש תחבורה ציבורית? כי אוטו לא יהיה לנו בהתחלה.
גם University of Calgary נשמעת טובה ממש אבל קודם צריך להתקבל אליה. היא גם באלברטה ככה שכנראה באמת זה האיזור בשבילנו.

שוב תודה רבה על העזרה!

עופר, לגבי יערנות

יש גם הרבה תפקידים שקשורים ב monitoring, בריאות היער והגנת הצומח. גם משתלות פרטיות גדולות מעסיקות אנשים כאלו, גם רשויות שמירת טבע בכל הרמות- אזורית, פרובינציאלית ופדרלית (אכן, בגופים כאלו היצע המשרות קטן והרבה מהמשרות הן חלקיות ועונתיות. השכר תלוי במשרה, אבל אם מצליחים לקבל משרה מלאה הוא פחות או יותר בסביבות השכר הממוצע) וכן אפשר למצוא משרות דרך Canada Food Inspection Agency. ויש גם גופים פרטיים שנותנים ייעוץ לרשויות מקומיות ואחרים- למשל בנושא של שיקום נוף לאחר פיתוח. לא הכל זה כריתת עצים, למרות שחלק מהתפקידים האלו גם דורשים לסחוב מרסס על הגב ולהתעסק עם כל מיני חומרי הדברה לא נחמדים.

לא, באופן מימון הסטודנט התכוונתי לאופן

שבו המחלקות מתוקצבות. באוניברסיטת טורונטו קיים מצב מוזר שבו למרות שסטודנטים בינלאומיים משלמים פי 2 או יותר מסטודנט מקומי, הכסף הזה לא מגיע כולו למחלקות (בניגוד לתיקצוב של ממשלת אונטריו עבור סטודנט מקומי). כיון שהמחלקה מוציאה כסף עבור כל סטודנט (ובמיוחד עבור סטודנטים לתארים מחקריים שכמעט תמיד מקבלים מלגה שמגיעה או מתקציב המחלקה או מתקציבי מחקר של חברי הסגל) קיים תמריץ שלילי לקבלה של סטודנטים בינלאומיים. צריך להיות ממש ממש ממש מצטיין ושמאד ירצו אותך או שיהיה מנחה שיסכים לממן אותך כדי להתקבל.

Philip Jr

New member
אז קיבלת מידע לא מדויק

או שלא מתאים למה שאת רוצה לעשות, חדשות טובות!

למשל, מחלקת היערנות של UBC:

http://www.forestry.ubc.ca/

יש שם המון מידע מצוין, והנה ספציפית הדרישות המינימליות למישהי מישראל:

https://www.grad.ubc.ca/country/israel

והופה - אפשר להתקבל עם תואר של 3 שנים, עם ממוצע מינימלי של 76. כיף כיופק! שלא לדבר על זה שמדובר באזור נפלא, שאני הייתי מאד שמח לגור בו.

מעבר לזה הטיפים של קיפי סגול מצוינים, ואני מציע לך פשוט לשוטט באתרי המחלקות, לבחון דירוגים, לעשות קצת מחקר משלך. אין ספק ש - UBC היא אופציה מצוינת.

rupsom

New member
תודה רבה!

באמת היום אחר הצהריים הסתכלתי על האוניברסיטה הזו ולכן החלטתי לשאול בפורום, כי המידע פה סותר את המידע שקיבלתי בייעוץ.

שוב תודה רבה, זו אחלה אופציה!

Philip Jr

New member
רצית הצעות

ולא כתבתי, אז הנה מה שאני מציע: תתחילי ממחקר על המוסדות הרלוונטיים לך, כי אני מבין שאת מעוניינת להגר בהמשך, ושאת רוצה לעבור עם בן זוג? אני מניח שזה משפיע על המקומות שאת מוכנה לשקול. תמצאי את התחום הספציפי שאת מעוניינת להתמחות בו, וחפשי מידע באתר של המחלקות הספציפיות לסטודנטים בינלאומיים. בנוסף, תמיד אפשר להתקשר למחלקה ולשאול בדיוק מה הפוליסה לגבי סטודנטים בינלאומיים באופן כללי, ומישראל באופן ספציפי. הקנדים עם נחמד מאד, אני בטוח שתקבלי תשובה מהם.. ואם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אז שאלי..

למעלה