לגבי תוכניות לימוד ותארים
שלושת התחומים שעליהם את חושבת יכולים בקלות למצוא לך עבודה. השאלה היא האם אלו העבודות שתרצי לעשות. אני אסביר...
נראה לי, וזה רושם שטחי בלבד אז אולי הוא שגוי, שאת חושבת על לימודי סביבה מנקודת המוצא של אקטיביזם סביבתי וכד'. אם זה אכן המצב, כשתסיימי את הלימודים תתקשי למצוא עבודה שתוכלי ליישב עם המצפון שלך כי מרביתן בצד השני של המתרס.
גיאולוגיה - כמעט 100% וודאות למצוא עבודה בחברות אנרגיה (גז ונפט) באלברטה או ססקצ'ואן. אולי גם חברות כרייה כמו TECH ב BC.
יערנות - כמעט 100% למצוא עבודה בחברות כריתת עצים ב BC צפון אונטריו או קויבק. סיכויים כמעט אפסיים למצוא עבודה בפארקס קנדה או זרועות שמירת סביבה אחרות וגם אז המשכורות נמוכות באופן מעליב.
איכות הסביבה - המון עבודה בין אם בתכנון, בנייה ירוקה, פיקוח פנים ארגוני או ממשלתי.
איכות הסביבה גלף נחשבים הכי טובים ו'חמים' בשוק. אבל האוניב' עצמה... איך לומר... לא כוס התה שלי. מה גם שבעלך לא יימצא כ"כ עבודה בתחומו ויידחק לעבודות מהגרים חסרי מקצוע. יש גם איכות הסביבה באוניב' אלברטה וקלגרי, איפה שיש תעשיית בקר גדולה ומשגשגת ואם את מוכנה ליסוע מרחקים כדי להגיע לאוניב', לא תהיה לו בעיה למצוא עבודה ולשניכם להוריד את עלויות המחיה דרסטית.
בקויבק יש המון רפתות לחלב אבל מאוד מרוחקות מהמרכז העירוני שרלוונטי לך (בהנחה שאת לא יודעת צרפתית) - כלומר מונטריאול.
יש גם רפתות חלב במניטובה, אבל רחוק מאוד מוויניפג ואף אחת מהאוניב' שם לא חזקה בתחומים שמעניניים אותך.
לגבי גיאולוגיה - וזה ברמה עולמית, לא סתם קנדית, יש מקום אחד ואני מניח שקיפי השאיר לי את העונג בלהזכיר אותו... UOFC.
עיר שחיה מגז ונפט, עם מעורבות סימביוטית של התעשייה והאוניב' בתחום. אבל... שמעתי שלא קל להתקבל, והם לא עושים כמעט כלום חוץ מגיאולוגיה לתחום המחצבים אולי למעט יציבות הרים ותזוזת הרים ואני לא יודע כמה התחום הזה נגיש מלימודי הסביבה.