תואר שני בחו"ל

• פותח הנושא CPU8
  • פורסם בתאריך

CPU8

New member
תואר שני בחו"ל

שלום לכולם, יש לי תואר ראשון במדעי המחשב וחשבתי בשנים הקרובות על לימודים בקנדה או ארה"ב לתואר שני ..

השאלה שלי האם אני יכול לעשות תואר שני במקומות האלה בכלכלה/מנהל עסקים ?? בארץ ידוע לי שזה מקובל אך האם בחו"ל זה מקובל..

הלימודים נועדו לאפשר לי הגירה נוחה יותר לקנדה או ארה"ב כמובן , אז איזה תואר שני יביא לי אפשרויות תעסוקה טובות יותר במדעי המחשב או בכלכלה/מנהל עסקים ??

תואר שני בארץ אורך שנתיים כך זה גם בחו"ל ?? הבנתי דווקא שבמדעי המחשב זה שנה..תקנו אותי אם אני טועה :)

תודה לעונים מראש :)

boneguy

New member
כמה כסף יש לך פנוי?

לא ברור מה אתה רוצה ללמוד לתואר שני - MBA, כלכלה, מדעי המחשב? הרבה מאוד בוגרי מחשבים עושים תואר שני MBA על מנת להתקדם לתפקידי ניהול בחברות שלהם - מדובר בתואר שיכול לעלות הרבה עשרות אלפי דולרים (לא כולל מחייה). היה פה דיון לא מזמן על האם התואר הזה הוא בעצם השקעה כלכלית לטווח הרחוק (ונראה שכך המצב).

אם יש לך ים בכסף שוכב פנוי, אתה יכול לנסות להתקבל לתכניות MBA - יש אלפים כאלה - הטובות מאוד מאוד מאוד יקרות - יחד עם זה תגיע ויזת לימודים ומקפצה טובה יותר להגירה.

כל תואר שני עולה כסף והסיכוי לקבל מלגות נמוך מאוד - לכן רב אלה שממשיכים לתארים מתקדמים כבר ממשיכים לדוקטורט - כי אז יש מלגה.

נראה שבעיקר אתה מחפש קרש הגירה - אז אפשרות ריאלית יותר (במידה ואין לך מלא כסף פנוי( היא למצוא עבודה במחשבים בחברה בארץ שעובדת עפ ארה"ב או קנדה, ולאחר שנה להתחיל לעבוד על רילוקשיין - כמו מאות מהנדסים שעושים זאת על שנה.

אפשרות שלישית היא למצוא מעביד מקומי (אמריאי , קנדי), שירצה אותך מספיק לעבור את כל המסוכות להוציא לך רישיון עבודה - אבל זה הכי קשה פיזית (אתה לא שם להרשים), וגם לאור הניסיון המועט.

סיכמת יפה. CPU8 - תקרא את ארכיון הפורום

יש שם לא מעט דיוני עומק על לימודים כמקפצת הגירה לקנדה.
אל תסתפק בשבועיים האחרונים אלא תלך לפחות שנה אחורה.
בגדול חוקי ההגירה סביב לימודים השתנו מעט בהשוואה לחוקי ההגירה הכלליים של קנדה. אז הארכיון עדיין די רלוונטי.

Philip Jr

New member
הרבה סימני שאלה יש לך

אבל קיבלת תשובות טובות אני חושב..

אכן אפשר לעשות MBA אחרי תואר ראשון במדעי המחשב.. אבל - תארים שניים ובמיוחד MBA יקרים וקשה מאד למצוא להם מימון חיצוני.

לגבי אפשרויות תעסוקה זה לא רק פונקציה של האם התואר במדעי המחשב או מנהל עסקים, זה גם פונקציה של המוסד בו תלמד ואיכותו,יכולת ה - NETWORKING שלך, מיקום גאוגרפי וכמובן מצב השוק כשאתה תצא אליו בהתחשב בהתמחות ובניסיון שלך.

לגבי אורך התואר אכן יש תארים שאורכים רק שנה, תלוי איפה.

לסיום אני בהחלט מסכים עם BONEGUY שאם המטרה המרכזית היא להגר אפשרות טובה היא לחפש עבודה בחברה עם סניפים בארה"ב ולעשות רילוקיישן. אפשרות פחות ריאלית היא לחפש עבודה בארה"ב, אבל אני מכיר כמה אנשים שהצליחו בזאת ועברו לעבוד בחברות הטכנולוגיה הגדולות בסיליקון ואלי, אז כנראה שזה בכל זאת FEASIBLE.

Commander Bauer

New member
איך מוצאים חברות עם סניפים בארה"ב?

זה ממש לא פשוט, עד כמה שידוע לי, אין רשימה כזו הנגישה באופן פומבי.
אולי אתה מכיר משהו?

Philip Jr

New member
לא מכיר רשימה כזו

אבל זה גם לא מורכב כל כך.. קודם כל יש המון חברות אמריקאיות עם סניפים בישראל, סתם כדוגמאות מיקרוסופט, אינטל, אפל ועוד. שנית יש חברות שידוע שיש להם סניפים ברחבי העולם, אמדוקס למשל. בנוסף שיטוט באתרים של חברות במרכזי ההייטק (פיתוח, חיפה, רמת החייל) לבטח יעלה עוד דוגמאות רבות.

בנוסף תמיד אפשר להתייעץ בפורומים אחרים בתפוז של אלו שעברו לארה״ב, רבים מהם עשו זאת בעקבות רילוקיישן ואולי יהיו מוכנים לחלוק כיצד זה קרה.

Commander Bauer

New member
דיברתי עם כמה אנשים כאלו

לרוב זה היה מצבים מיוחדים, והם אמרו שגם אם הייתי עובר לחברה שלהם, הסיכוי לרילוקישן מאוד נמוך - רוב העובדים נשארים פה.

ולהחליף עבודה וללכ לחברה כמו נגיד מיקרוסופט על "עיוור" באמונה שבעוד שנה, איכשהו אפשר לכוון למעבר כזה מבלי לדעת אם זה בכלל אפשרי, נראה לי לא נכון.
הרי בכל חברה יש גם פוליטיקה, ומנהל אחד אולי לא ירצה לוותר על אנשיו בשביל מחלקה אחרת, או יעדיף לקדם מישהו שהוא "חבר" שלו ועוד אינספור סיטואציות.

Philip Jr

New member
אם יש לך את המשאבים

לממן תואר שני במנהל עסקים - אחלה. אם לא, רילוקיישן זו עדיין אופציה יותר סבירה אם אתה מעוניין להגר מתישהו לארה״ב. או חתונה עם אמריקאית..

Gidi Shemer

New member
מבלי לחטט בעניינך האישיים,

אתה משוכנע שאתה לא מדבר על תואר ראשון?

אני חשבתי שאתה מחפש עוד תואר ראשון (במקרה, מפורום אחר). אם טעיתי, לא משנה. אם לא, זה לא בעיה לחשוב קדימה, אבל אולי ככל שתתקדם בתואר הראשון יהיו לך יותר תובנות על מה אתה רוצה לעשות בהמשך.

למעלה