תואר שני בארה"ב

newborn86

New member
תואר שני בארה"ב

אני לקראת סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה בממוצע מעט נמוך מ80 ותעודת ייעוץ והדרכת משפחה ממכללת לוינסקי.
אני ובעלי מעוניינים לעבור לארה"ב למספר שנים וחשבנו לעשות זאת על ויזת סטודנט שלי והוא יחפש שם עבודה כשנגיע (כרגע לא מעוניינים להעסיק אותו ללא ויזה).
לכן, דירוג האוניברסיטה לא חשוב לי, רק חשוב לי שהלימודים לא יהיו דורשניים מדי (יש לי תינוקת וכנראה ארצה להיכנס שוב להריון בשנים הקרובות) וכן יהיו נושקים לתחום הפסיכולוגיה/מדעי החברה/לימודי משפחה.
מבחינה כלכלית אין בעיה מיוחדת למימון התואר.
האם יש תארים שאוכל להתקבל אליהם עם כזה ממוצע מהפתוחה?
TOFEL אני אעשה אבל האם אני חייבת לעשות GRE?

תודה על עזרתכם.

d a p h n a

New member
כמה דברים

קודם כל, אתם מודעים לעובדה שהלימודים בארה"ב יעלו ככל הנראה כמה עשרות אלפי דולרים בשנה? יש לכם סכומים כאלה ש"אין בעיה מיוחדת למימון התואר?"

שנית, תואר שני בארה"ב לעיתים קרובות אורכו שנה אחת. לפעמים שנתיים. לא יותר מזה.

שלישית, ברוב הגדול של המקרים סטודנטית שעושה תואר שני יכולה לקבל רק ויזה מסוג F1, כך שבעלך יקבל ויזה מסוג F2, שמאפשרת לו לשהות בארה"ב אך לא מאפשרת לו לעבוד בה.
ויזה מסוג J1, שמאפשרת לו להוציא אישור עבודה, בדרך כלל מוסדות מוציאים רק לדוקטורנטים. ישנם מקרים שבהם מוציאים J1 גם לתואר שני, אבל ממש לא הייתי בונה על זה אם מה שאת מחפשת זה תכנית לא תחרותית ולא תובענית, כי בדרך כלל התכניות שבהן יש סיכוי לויזה כזו הן גם תכניות די יוקרתיות (למשל, שמעתי על כמה מקרים של J1 בתכניות MBA של המוסדות המובילים).

כך או כך, כדי לקבל ויזת סטודנט תצטרכו להראות שיש להם מספיק כסף בשביל לממן את הלימודים ואת החיים בארה"ב, כמשפחה (ברמת חיים די מינימאלית) בלי שבעלך יעבוד. כי גם אם את תהיי על ויזה J1, יש מין פיקציה אדמיניסטרטיבית כזו שהוא מבקש את אישור העבודה רק כדי לא להשתעמם ולהיות פרודוקטיבי, ולא כי חלילה אתם צריכים את הכסף.

Philip Jr

New member
דפנה די סיכמה את המצב

אני מבין שאתם מעוניינים לעבור, וגם לחזור נכון? כלומר מעבר לכמה שנים?

באופן כללי, לא נשמע שמסלול הלימודים יתאים לכם.. בתחום שלנו (פסיכולוגיה, אבל בגלל מדעי החברה) רוב התארים הם לדוקטורט. התארים השניים יקרים מאד, ולא יאפשרו לכם להוציא ויזה שמאפשרת עבודה לבעלך.. והם בהחלט יהיו דורשניים, ולא נשמע שיש לך את המוטיבציה להתמודד עם זה, והקושי יהיה רב מדי.. אגב, מה בעלך עושה ומה ההכשרה שלו? לא בטוח שיהיה לו כל כך פשוט למצוא עבודה בארה"ב גם אם יהיה לכם אישור עבודה.. למשל אם הוא אח בבי"ח, או מורה.

newborn86

New member
תודה על התגובות

אז אני יורדת מעניין הלימודים. מטרתנו היא אפילו הגירה, אבל אין לנו גרין קארד או משהו בסגנון. בעלי הוא מנהל פרוייקטים בתחום ההייטק והסלולר דווקא תחום די מבוקש. כבר מחפש עבודה מספר חודשים בארה"ב וקיבל מספר תשובות חיוביות עד שגילו שאין לו ויזת עבודה ולא מעוניינים להשקיע את הזמן והכסף להוציא לו.
נרשמנו בינתיים להגרלת הגרין קארד אבל כשמה כן היא... הגרלה, ולכן לא בונים על זה.
יש לכם עצות נוספות איך אנחנו יכולים בכל זאת להגיע לארה"ב (באופן חוקי כמובן)?

Philip Jr

New member
אז אני מבין

שהגירה היא המטרה..

הדרך העיקרית שיש לזוג כמוכם להגר להערכתי זה כנראה דרך רילוקיישן של בעלך מטעם חברה שיעבוד בה, שיש לה משרדים גם בארה"ב. כפי שאמרנו, לימודי תואר שני כנראה לא יאפשרו לו לעבוד, הם יקרים למדי וגם לא טריוויאלי להתקבל. אני גם לא מופתע שנושא ויזת העבודה סיים את התהליך למקומות העבודה שרצו אותו. אלא אם יש לאדם כישורים די יוצאי דופן או ניסיון מאד מרשים, הסיכויים לקבל ויזת עבודה ממעסיק אמריקאי לא בשמיים.

בכל מקרה כאן אנחנו עוסקים ומתמחים בעיקר בלימודים בחו"ל. לנושאי הגירה ומעבר לארה"ב אני ממליץ לעבור לפורום השכן לנו של "עוברים לארה"ב", לקרוא את המאמרים שם ולהתייעץ. בהצלחה!

למעלה