תואר שני בארה"ב

nivaviram

New member
תואר שני בארה"ב

שלום,
אשמח לקבל את עזרתכם/עצתכם בעניין הבא:
אני מעוניין ללמוד תואר שני בארה"ב מתוך מטרה להמשיך לעבוד שם כמה שנים אחרי התואר בתור business analyst ,investment banking, consulting. אני בן 31, נשוי ועם תואר ראשון בכלכלה וניהול ובלי אזרחות אמריקאית. יש לי ניסיון תעסוקתי של 3 שנים כאנליסט פיננסי בחברת היי טק גלובאלית ושירות של 6 שנים כקצין בצבא. התחלתי תהליך של לנסות להתקבל לתוכנית MBA יוקרתית בארה"ב אבל בגלל שסיכויי הקבלה לא גבוהים וגם בגלל העלות הגבוהה של הסיפור הזה (110K$ בלי הוצאות מחיה ואובדן הכנסה) אני בודק במקביל מסלול של תואר שני מקצועי על הסקאלה שבין סטטיסטיקה - חקר ביצועים/תעשיה וניהול - ניהול טכנולגיה. את התוכניות האלו אפשר לסיים לרוב תוך שנה (במסגרת ה full time). בחיפוש בכמה אוניברסיטאות מצאתי את התוכניות הבאות (בגדול אני מעדיף ללמוד במוסד שהוא מוכר בעולם ובעיר גדולה בגלל הקירבה למעסיקים פוטנציאליים ובגלל אפשרויות תעסוקה לאשתי):

http://www.analytics.northwestern.edu/
http://ieor.columbia.edu/ms-operations-research
http://qmss.columbia.edu/the-program/
http://www.orie.cornell.edu/academics/master/index.cfm

המסלולים האלו נראים לי מאוד אטרקטיביים לעומת תוכנית MBA בגלל העלות (55K-$60K$ למעט נורטווסטרן שקצת יותר יקר) ובגלל האורך (וגם בגלל העניין...:)

כמה שאלות/מחשבות לגבי הסיפור הזה:
1. הדבר החשוב ביותר - הסיכויי למצוא עבודה אחרי תוכנית כזאת - נניח שאני עושה את התוכנית של קולומביה - מישהו יודע אם סטודנטים זרים מצליחים להשתלב בחברות מובילות אחרי תואר כזה?
2. האם מישהו מכיר את התוכניות האלו ויכול לתת את דעתו לגבי הרמה שלהם?
3. בכל הדרישות קבלה מבקשים מכתבי המלצה. מכתבי המלצה מהתואר שלי אני לא אצליח לקבל (עשיתי אותו תוך כדי עבודה בלי להכיר כמעט את המרצים). האם מכתבים ממקום העבודה/הצבא יכולים להוות תחליף הולם?
4. אני מחפש מישהו שלומד עכשו או למד בעבר באחת התוכניות האלו או בתוכנית דומה - אשמח אם תוכלו לקשר אותי במידה ואתם מכירים מישהו כזה.

יש לציין שאני לא בשלב ההתלבטות אם ללמוד תואר שני אלא איזה תואר ואיפה - במידה ואני לא נוסע לארה"ב אני מתחיל ללמוד תואר שני בארץ.

תודה,
ניב

tomersbar

New member
משהו לקחת בחשבון

דווקא אם רוצים למצוא משרה מלאה אחרי סיום התואר - עדיף שהוא יהיה כמה שיותר ארוך, כדי שתוכל להיות בכמה שיותר internships וגם לעשות הרבה networking.

Philip Jr

New member
תשובות

נתחיל בזה שראה את ההערה של tomersbar מעליי, צודק בהחלט ואחזור לכך עוד רגע.

נמשיך בבעיה שלא חשבת עליה לדעתי - אפשרויות התעסוקה של אשתך קשורות קודם כל לטיסה שתקבלו. שמעת על ויזת F מול ויזת J? יתכן מאד שלאור הויזה שתקבלו אשתך לא תוכל לעבוד כלל כי לא תוכל להוציא אישור עבודה.

ועכשיו לפי הסדר שלך:
1. הסיכוי למצוא עבודה קשור יותר בך מאשר בתוכנית אם אתה שואל אותי.. עד כמה תצטיין.. עד כמה תעשה networking.. עד כמה תהיה פעיל באירועים שונים והזדמנויות עסקיות.. אילו internships תעשה.. איך תשווק את עצמך.. ואיך תנצל את אפשרויות ההשמה המקצועית שכנראה יהיו לך דרך המוסד בו תבחר.

2. מה נחשב רמה בעיניך? מדובר בחלק מהמוסדות הכי טובים בארה״ב, אין לי ספק שמדובר בתוכניות רציניות.. אבל מה זה רמה? איכות המרצים למשל? הסטודנטים? הרמה של התכנים בכל קורס? הרמה של הבחינות?

3. לא אם מבקשים המלצות אקדמיות.. ואם הדרישה היא לא רק לאקדמיות אז כן. בתוכניות MBA רבות למשל הדרישה היא לא להמלצות אקדמיות בלבד כי מעוניינים בהמלצות ממקומות תעסוקה.

4. אני לא מכיר, אבל אולי יצוץ משהו. לעיתים מחלקות ישמחו לחבר אותך לבוגר שלהם כדי שישוחחו איתך על התוכנית.

nivaviram

New member
אני מכיר את ענייני הויזה

ומקווה לקבל J1 כדי שהיא תוכל לקבל J2 (הבנתי שלא קשה להוציא J1 - אשמח אם תתקן אותי אם הבנתי לא נכון). עוד דבר בנוגע ל J1 - מהו טווח המזנים שיש לי למצוא עבודה מרגע סיום התואר? לפי מה שקראתי מדובר ב 30 יום - טווח זמן מאוד קצר... האם זה נכון? האם יש אפשרות להאריך את זה?
מעבר לכך, אני מסכים עם ההערה של תומר ומבין את היתרונות של תוכנית של שנתיים מצד אחד, אבל מצד שני אני מאמין ביכולות, ברקע ובקשרים שלי. אני מבין שבתוכניות האלו (למעט נורטווסטרן) אין התמחות אבל רוצה לדעת האם זהו מסלול נפוץ (כמו בתוכניות MBA שכמעט כל הסטודנטים מוצאים עבודה) ואיפה עומדים הסיכויים (גם לאור המצב הכלכלי) - קרי אם הסיכוי למצוא עבודה הוא 5% זה משהו שאני לא יכול לחיות איתו. אבל אם הסיכויים גבוהים יותר והשיקול אם לקבל עובד זר באמת עומד על יכולות ורקע - זה משהו שאני יכול להתקדם איתו.

Philip Jr

New member
תשובות

בסעיפים:

1. ממש לא טריויאלי לקבל ויזת J, כאשר המכשול העיקרי הוא שאתה מוכרח לקבל מימון חיצוני. אם לא תזכה ב - FELLOWSHIP או מלגה שמכסה נתח נכבד מהעלויות של התואר והמחיה לא תקבל ויזת J..

2. גם אם תצליחו לקבל ויזות J, במעבר לשנה יתכן מאד שאשתך לא תצליח למצוא עבודה בתחומה או עבודה "רצינית". לאישור העבודה יכול לקחת עד שלושה חודשים להגיע מרגע הגשת הבקשה, אותה אפשר להגיש רק מתוך ארה"ב. ואז צריך למצוא עבודה.. ולשכנע מעסיק לקחת אותך כשיש לך רק שנה בארה"ב..

3. אני לא מכיר אפשרות להאריך את השהות אחרי גמר הלימודים אם אתה לא תצליח למצוא מעסיק ולהפעיל את אפשרות ה - ACADEMIC TRAINING.

4. אין ספק שלמי שמצליח להתקבל ולשלם על תוכנית MBA ב - TOP SCHOOLS יש סיכויים טובים למדי (גם ב - "מצב" היום) למצוא משרה טובה. אינטואיטיבית התארים שאתה מתעניין בהם קצת פחות אטרקטיביים לחלק מהמעסיקים, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה בלתי אפשרי להעריך את סיכוייך למצוא משרה ואיזו משרה.. וסיכוייך מושפעים מהמון גורמים אחרים שלא קשורים ישירות בתואר.. ניסיון קודם.. ידע יחודי שצברת.. כלים שלמדת ורלוונטיים לתחום.. באיזה אזור גאוגרפי תחפש.. ועוד ועוד.

גברת בץ

New member
לגבי מכתבי המלצה

יש תכניות שמוכנות לקבל המלצות מקצועיות כתחליף להמלצות אקדמיות - זה מה שאני עשיתי כי לא היה סיכוי שמישהו מהמרצים שלי יזכור אותי.

את התכניות שציינת אני לא מכירה, וכבר קיבלת תשובות טובות לגבי היתרונות של תכנית ארוכה יותר - שחיפוש העבודה יותר מובנה בה.

nivaviram

New member
גברת בץ, אפשר לדעת מה למדת?

ואיפה? אשמח לשמוע ממך קצת תובנות מהניסיון האישי שלך ואולי להתייעץ

גברת בץ

New member
עדיין לומדת

MBA משולב עם מאסטר בהנדסה.
מוזמן להמשיך במסרים, אבל אסייג מראש שספציפית התכנית שלי מיועדת לבוגרי הנדסה/מדעים ותכניות הקריירה שלי הן לא בכיוונים שאתה מכוון אליהם

aynatk

New member
מחדדת

כמו שכבר כתבו לך יש יתרון מובהק ללמוד בתואר ארוך יותר. וגם סיום תוכנית MBA לא מבטיח עבודה ובטח לא תארים אחרים. הרבה אנשים היום מתקשים למצוא עבודה בקונסלטינג כי התחום די התרסק ביחד עם המשבר.
סיכוי למצוא עבודה בתואר חד שנתי הוא מאוד קלוש.
לגבי תהליך גיוס עבודה במנהל עסקים: אחרי שנה ראשונה סטודנטים הולכים לאינטרשיפ, ואם החברה מרוצה מהם, הם מקבלים הצעת עבודה על סמך תקופת הניסיון הזה. אלו שלא מצאו בשלב הזה מתחילים שוב באוקטובר-נובמבר כאשר הרבה חברות מגיעות לקמפוס לעשות ראיונות. מי שלא מצליח למצוא עבודה כמה חודשים לפני סיום הוא כבר בבעיה.
סטודנטים בין לאומיים חייבים לחזור הביתה כי הויזה לא מאפשרת להם להשאר. אין אפשרות להאריך.
אז כך שהשאלה לא סתם "האם זה אפשרי למצוא עבודה" אלה "האם זה אפשרי למצוא עבודה הרבה לפני שאני מסיים את התואר" כי גם הוצאת ויזה עבודה גם לוקח כמה חחודשים.
וגם תקח בחשבון שהרבה חברות לא יכולות להוציא ויזה עבודה, הם מציינים בפירוש שהתפקיד לא מאפשר ספונסורשיפ של ויזה.

יתרון של לעשות תואר שהוא לא מנהל עסקים, זה שיהיה לך מקצוע לפחות. אבל שוב שנה אחת זה מאוד לחוץ למצוא עבודה.

אם כול הספק שלך זה עלויות לא הייתי הולכת ללמוד בקולומביה כי ניו יורק זה יוקר מחייה לא נורמליים. עדיף ללכת על תואר מנהל עסקים או אחר באוניברסיטה טובה ויוקר מחיה לא של ניו יורק (יש אוניברסיטאות אחרות שהם נחשבות ליותר טובות מקולומביה). חבל לבזבז כסף על משהו שאין לו משמעות

aynatk

New member
ועוד

סטטיסטיקה של כמה מצאו עבודה ובאיזה סקטורים קיימת בכול מחלקה מנהל עסקים באוניברסיטה מכובדת(לא יודעת לגבי תארים אחרים), בוגרים חייבים לדווח לבית הספר על כול שינוי התפקיד שלהם.

כך שאם תבקש את זה סביר להניח שיתנו לך את המספרים האלו:נגיד כמה סטודנטים בין לאומיים מצאו עבודה, באיזה סקטורים וכו. חוץ מזה, יש גם יועץ לימודים, שגם יכול לענות לך הרבה שאלות.

בטוח שגם כלל סטטיסטיקה מציאת עבודה לסטודנטים בין לאומיים קיימת באינטרנט לפחות למנהל עסקים. יש ספרים שלמים ודוחות מלאות אינפרמציה מעניינת לגבי מסלול הקריירה לאחר התואר.

nivaviram

New member
תודה על התגובות המפורטות. לגבי מנהל עסקים

אני מכיר את כל הסטטיסטקות והמידע שיש על התוכניות בבתי הספר המובילים (טופ 10). ברובם המצב ש 90 אחוז מהזרים מוצאים עבודה עד שלושה חודשים מסיום התואר. מעניין אותי לבדוק מסלול אחר/עוקף שגם נראה לי שיעניין אותי יותר מבחינה התוכן וגם יש לו יתרונות של עלות/אורך (זה בגלל שאני בן 31 ואני לא רוצה לצאת משוק העבודה לשנתיים וגם עשיתי חלק גדול מהקורסים של MBA בתואר ראשון ואין לי עניין לחזור עליהם).
להבנתי, התוכניות של תואר שני בחקר ביצועים/ניתוח נתונים/סטטיסטיקה מקבלות תנופה עכשו בגלל שיש ביקוש עולה לאנשי data analyst בתחומים שונים. שוטטתי לא מעט באתרים של התוכניות האלו וכמעט ולא מצאתי סטטיסטיקה של השמה לאחר התואר.
איזה בתי ספר לדעתך טובים יותר מקולומביה לתחומים המדוברים?

aynatk

New member
בתחום הסטטיסטיקה

דיוק נחשבת למאוד טובה, גם עלות מחיה בקרולינה הצפונית צריך להיות יותר טוב.
לגבי הסיכוים שלך להתקבל למנהל עסקים ממש לא חייבים ללכת לטופ 10, לך על tier שני או שלישי . זה עדייו מאוד נחשב.

מהכרות שלי עם תהליך של גיוס בוגרים ממליצה מאוד לשקול מסלול דו שנתי.
אנא, כתבת שתוך שלושה חודשים מסיום התואר בינלאומים מוצאים עבודה. זה משהו מוזר לי כי חודש אחרי סיום חייבים לעזוב, כך שנראה לי שהכוונה יותר מתחילים לעבוד תוך שלושה חודשים אבל מוצאים עבודה בזמן הלימודים.

אני חושבת שתחום של חקר ביצועים וסטטיסטיקה הם מעולים ומאוד מבטיחים. אבל תשים לב, שאתה קצת משנה את הקריירה שלך.
מנהל עסקים מתאים הרבה יותר ופותח יותר דלתות לסוגי עבודה שהגדרת בהתחלה.
אם תלך ללמוד חקר ביצועים או סטטיסטיקה זה לא 100% פרופיל של מקומות האלו.

tulkin

New member
רק בנוגע לשיקול של "לצאת משוק העבודה"

איך שלא מסתכלים על זה, הגירה היא "יציאה משוק העבודה" במקום אחד, וכניסה לשוק העבודה במקום אחר. זה לא רצף. כניסה לשוק עבודה במקום אחר היא תהליך קשה. במקרים רבים מעמד ונסיון שרכשת במקום אחד אינם מקבלים הכרה במקום האחר, הקשרים וההמלצות ממקום אחד חסרי ערך במקום אחר וכו'. גם אם לא היו לך בעיות של ויזה (נניח היתה לך אזרחות אמריקאית), זה היה עשוי להיות תהליך ארוך וקשה שהיה דורש ויתור ואולי אף הליכה אחורה מבחינה מקצועית כחלק מהליך ההשתלבות המקצועית במקום החדש.
כדאי להסתכל על הלימודים כעל תהליך של קליטה בשוק העבודה החדש: יצירת קשרים, הכרת התרבות התעסוקתית, וכו'. ושיקולים כמו "למדתי את הקורס הזה כבר פעם" הם פשוט לא רלוונטיים. אולי למדת קורס כזה או אחר בישראל, אבל לא הפקת ממנו את מה שתפיק ממנו בארה"ב. להיפך, תנצל את זה שלמדת את זה כבר בארץ כדי להצטיין בארה"ב, ודלתות ייפתח בפניך.

aynatk

New member
פששש, כתבת מאוד יפה!

מסכימה עם כול מילה חוץ נקודה אחד. לאלו שכבר יש להם תואר ראשון בכלכלה וניהול אסטרטגי אולי עדיף לעשות תואר שהוא לא מנהל עסקים כי מנהל עסקים זה לא מקצוע.
אבל לגבי הקורסים במנהל עסקים אתה צודק לגמרי:למדת-לא למדת, תואר הזה הוא לא לשם איזה שידע, אלה דרך רכה לעבודה.
הולכים לmba בארצות הברית בשביל לצבור קשרים, לנצל את הפלטפורמה של להפגש כמה שיותר עם אנשי עסקים וכו ולא בשביל ללמוד נוסחא כזאת או אחרת.

גברת בץ

New member
אפשר לחלוק רגע?

אני יודעת שנורא פופולרי להגדיר תוכניות MBA כתואר למטרת נטוורקינג. תאמינו או לא, חלקנו עושים את זה גם כדי ללמוד, ואפילו מצליחים. אין ספק שאפשר לסיים MBA ולמצוא עבודה גם בלי ללמוד כלום, אבל זה לא אומר שאי אפשר אחרת. לדעתי זה דווקא תואר שנותן לא מעט כלים.

aynatk

New member
ממש לא התכוותי שזה תואר סתמי

בוודאי זה אחלה תואר ולומדים בו הרבה אבל זה לא תואר שנותן מקצוע. הוא פותח אפיקים חדשים לאנשים שלמדו משהו אחר כמו הנדסה, תכנות או ביולוגיה-הם יכולים לשלב שני דברים בצורה טובה ולעבוד בתפקידים יחודיים שדורשים הבנה או ידע של תחום ספציפי כמו פיזיקה לדוגמא וידע שמקבלים ממנהל עסקים-Product or Project Manager זה תפקידים קלאסים לאלו שיש להם רקע בתחום והבנת עסקים. אין ספק שזה תואר מעולה ואני בחיים לא יגיד שזה סתמי. MBA בארהב זה בכלל משהו שאין לו תחליף.

עכשיו כאשר מדובר במישהו שיש לו תואר בניהול-כלכלה, MBA לא פותח אפיקים חדשים, נכון שלומדים פה ושם ויכול להיות שזה מואד נחמד אבל אסטרטגית לא נראה שזה שווה להוציא לפחות 100 אלף דולר רק בשביל להעמיק קצת ידע פה ושם.
גם בהסתכלות של מעסיק אמריקאי להשאר לגמרי באותו תחום זה יראה כחולשה לעומת מועמד שבאה מרקע לא עסקים מהתחלה.

אני מדברת מניסיון שלי שיש לי תואר ראשון בכלכלה-ניהול ועשיתי אחר כך MBA. נהנתי מכול רגע של לימודים ובוודאות זה נתן לי הרבה אבל בהסתכלות אחורה נראה לי היה שווה לשקול אופציות אחרות כגון סטטיסטיקה/חקר ביצועים. כך שאני מבינה את הנקודה של הכותב השירשור "כבר למדתי את רוב הקורסים".

לכול אלו שלא מגיעים מתחום כלכלה-ניהול, אני ממליצה את התואר זה בחום.

nivaviram

New member
קצת באיחור אבל תודה על כל התשובות המפורטות

כרגע אני ממשיך בשני המסלולים במקביל - מכין אפליקיישן לתוכניות MBA בארה"ב (דיוק וקורנל) ובאירופה (LBS) בשביל להתחיל לימודים עוד שנה (האופציה המועדפת עליי) ובמקביל ממשיך לבדוק את נושא התואר השני בתחומים של
data analysis/operation research/applied statistics שמאוד מעניינים אותי מבחינה מקצועית. בהקשר הזה, NYU וקולומביה מציעים עכשו תואר שני ב Data science שמשלב ידע בסיסי בתכנות, סטטיסטיקה, מתמטיקה וכלכלכה. למי שמתעניין מצורפת פה כתבה מה NYT על העלייה הצפויה בדרישה לעובדים עם ידע בתחומי ה data mining/analysis (עם אפשרות להשתלב בתור אנליסט שיווק/פיננסי/אסטרטגי בכל סקטור)

http://www.nytimes.com/2013/04/14/e...w-field-data-science.html?pagewanted=all&_r=0

בכל מקרה אשמח לעדכן בהמשך אם יהיו התפתחויות ובמידה ואתם נתקלים במישהו שעשה/עושה/מתכנן לעשות תואר שני בתחומים שציינתי, אשמח אם תקשרו בנינו.
תודה

tomersbar

New member
המלצה

כדאי שתגיש לעוד מקומות אם אתה באמת רוצה ללמוד שנה הבאה.
קח בחשבון שאחוז הקבלה לתוכניות ה-MBA שציינת הוא נמוך ( משהו כמו 15 אחוז). אז חבל סתם "להמר" על 3 תוכניות בלבד.
לשם המחשה, מועמדים ל-MBA בארה"ב מגישים למשהו כמו 5-8 מקומות, כדי להגדיל את הסיכוי להתקבל. גם לפעמים יש תוכניות MBA הנותנות מלגה חלקית לישראלים - הבנתי שזה קיים ב- u chicago, ross school at michigan university, וגם ב- indiana.

למעלה