תואר שני באירופה

• פותח הנושא zrtzr
  • פורסם בתאריך

zrtzr

New member
תואר שני באירופה

היי חברים,

אני גיל, עומד לסיים תואר ראשון ביחב"ל ומזרח אסיה בעברית, וכמו שאפשר להבין מהכותרת, שוקל את הנושא של תואר שני בחו"ל, בדגש על אירופה (יש דרכון).
אני כבר הרבה זמן בהתלבטויות בכלל לגבי המשך הדרך, האם לקחת הפסקה לפני התואר השני, האם בארץ או בחול ואם בארץ אז האם בירושלים או בתל אביב, אני יודע שיכול להיות שקצת מאוחר לשנה הבאה לחו"ל אבל אני כן רואה תוכניות מסוימות בחו"ל שאני כן יכול להירשם עדיין, גם אם אני אחליט לחכות אם זה שנה נראה לי שהשיקולים יהיו די דומים.

אז למה בעצם אני פה ומה אני רוצה לשאול אתכם, קודם כל לגבי תחום הלימודים, אני מתעניין בלימודי מדיניות ציבוריות או פיתוח בר קיימא (וכל מיני תוכניות דומות שמשלבות את זה), ורציתי לשאול אם מישהו יודע על תוכניות שנחשבות טובות בתחומים האלה? חיפשתי קצת בגוגל ולא הצלחתי למצוא ממש דירוג של אוניברסיטאות באירופה על פי תוכניות לימוד, ובכלל אני תוהה איך אני יכול לדעת אם תוכניות מסוימת באוניברסיטה מסוימת באמת שווה משהו (חוץ מלנסות לחפש ביקורות וחוויות סטודנטים שלא דרך אתר האוניברסיטה)?
שאלה נוספת ואולי יותר ממוקדת, האם יש פה מישהו שיכול לספר חוויות על אוניברסיטת מאסטריכט (והעיר כמובן) וספציפית בהקשר של התוכניות הללו? יש שם את שתי התוכניות האלה, מסלול לשנה, הרשמה שפתוחה עד יולי, תנאי קבלה שאני עומד בהם, על פניו נראה שעלויות המחייה שם יחסית זולות, אז חשוב לי לדעת האם זה באמת נכון והאם זה מקום טוב ללמוד בו?

אשמח לעזרה, מחשבות ולרעיונות שלכם,

למעלה