תואר שני אחרי מדמח

אדם 08

New member
תואר שני אחרי מדמח

שלום, אני בוגר תואר ראשון במדעי המחשב בב"ש. מעוניין ללמוד תואר שני. מתלבט: באיזה תחום. מצד אחד, חשבתי ללמוד תואר שני במדמח. נראה לי לוגית ומקצועית הכי נכון בשבילי. מצד שני, אני שומע מחברים שהרבה לא רואים "צורך" לעשות תואר מקצועי כזה. אלא יותר תואר "ניהולי" או "כללי". אני שומע על הרבה אמוד שממשיכים לתור במנהל עסקים. מניוסנכם, איך כל אחד מהתארים הנ"ל יכול לקדם אותי מבחינת שכר? מבחינת תנאים במקום העבודה? (אני ממש עכשיו מתחיל תפקיד ראשון בהיי-טק) יש לי חלום שעולה לי כבר די הרבה זמן- ללמוד אדריכלות. לא נגשתי לזה בגלל שזה 5 שנים. ובגלל החשש לא למצוא בזה עבודה בסופו של דבר. הבנתי שבארץ אין דבר כזה תואר 2 באדריכלות בלי תואר ראשון באדריכלות. נכון? הבנתי שיש דבר כזה דווקא בחו"ל. איך אני יכול לאבחן אצלי אם אני מסוגל/מספיק מבין את ההשלכות של לעשות תואר ראשון נוסף כ"כ ארוך כמו אדריכלות? האם כדאי לעשות תואר שני - בשביל ה"נפש" או שמבחינה פרקטית זה לא ראלי לפני גיל פנסיה. מודה מראש לכל תשובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה ללמוד

איש יקר, פנית לפורום של אימון אישי - זה לא בדיוק כמו הכוון תעסוקתי. באימון אנו מחפשים יחד את התשובות שנמצאות אצלך ופחות מייעצים. במקרה, לפני שפניתי לתחום האימון עסקתי בתחום המחשבים 13 שנה, אז יש לי דעה בנושא, אך זו דעה אחת מהזווית שלי, ולא בהכרח "התשובה". מניסיוני בתחום המחשבים אין צורך בשום תואר שני. הבחירה בתואר שני "מקצועי" באה מתוך האהבה למקצוע והרצון להתמחות ומקצועיות נוספת. הבחירה בתואר שני "ניהולי" באה מתוך כוונה להרחיב את הידע אשר יאפשר לך להיות מנהל טוב יותר. אם בוערת בך התשוקה ללמוד עוד בתחום מדעי המחשב, נכון עבורך לעשות זאת, בלי להקשיב ל"עיצות" של הידידים. אם השאלה מה ללמוד באה מתוך רצון לדעת מה יועיל לך יותר בעתיד, תוכל לבחור יותר נכון בהמשך הדרך, עכשיו זה מוקדם עבורך לדעת. לגבי אדריכלות - האם היית רוצה להיות אדריכל? אם זה החלום שלך, האם באפשרותך לנסות ולהגשים אותו? אין ספק שזה ידרוש השקעה גדולה של הרבה שנות לימודים, אבל יתכן וזה שווה לך, אם זה הרצון האמיתי שלך. נסה לדמיין את עצמך יושב ולומד אדריכלות. דמיין את עצמך עובד כאדריכל? האם אילו דברים שאתה יכול לדמיין? האם זה ממלא אותך שמחה וסיפוק? אתה עדיין צעיר, אם זה מה שאתה באמת רוצה, עכשיו זה הזמן להגשים זאת, ולא לחיות כל השנים עד לפנסיה כדי להגשים את מה שבאמת רצית.

שאלה מורכבת משתי שאלות

אחת היא הכוון הכללי: ממשיך בהייטק או רוצה להיות אדריכל? והשניה, אם הייטק: מנהל או מומחה טכנולוגי? כמו ענבל גם לי יש הכרות קרובה עם עולם ההייטק. ויש אנשים שאוהבים לנהל שם (ואז מתאים יותר תואר בניהול), לעומת האנשים שמעדיפים להיות אנשים טכניים, או מנהלים טכניים, ואז ללא ספק תואר שני במדמ"ח מתאים. מבחינת שכר יתכן שהמנהלים מרויחים יותר, לא תמיד, אבל יש הבדל מהותי בעבודה עצמה, בתוכן העבודה. שאלת: איך אני יכול לאבחן אצלי אם אני מסוגל או מספיק מבין את ההשלכות של תואר כמו אדריכלות? כל אחד כאן היה שמח לשוחח איתך על הנושא הזה של לבנות את המסלול שלך. אולי יש גם מישהו באוניברסיטה שתוכל לשוחח איתו?

bridges

New member
ממשיך...

"במקרה" גם אני מגיע מתחום מדעי המחשב. אני עברתי בחיי גם במסלול הניהולי ובאיזשהו שלב החלטתי לחזור למסלול הרגיל. אז דבר ראשון, לפי דעתי, אין צורך בלימוד תואר שני לא במחשבים ולא במדעי הניהול. על מנת להתקדם בכל אחד מהמסלולים. עכשיו, כשזה נאמר, מה אתה היית רוצה לעשות עכשיו? על מנת לענות על שאלה זאת אני מעלה את האפשרויות שאתה העלית בצורה קצת אחרת ומוסיף אפשרות נוספת (להתחיל לעבוד ובמשך הזמן לבחור את המשך הדרך): 1. תואר שני במדעי המחשב. 2. תואר שני בניהול (MBA וכדומה). 3. תואר ראשון נוסף באדריכלות בארץ. 4. תואר שני באדריכלות בחו"ל. 5. להתחיל לעבוד במחשבים ובהמשך לבחור. האם יש עוד אפשרויות? (סתם לדוגמא: אחותי למדה לימודי תעודה בעיצוב פנים בטכניון. זה אמנם לא תואר אבל היא מאוד מצליחה בזה). אני מזמין אותך, דבר ראשון, לדרג את האפשרויות האלה עפ"י רצונותיך (ללא קשר לשאלות של כסף/מעמד/מה אומרים אחרים). שנית, קח את שלושת האפשרויות שדירגת ראשונות וכתוב מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן (מכל הבחינות: מקצועית, כספית, נפשית וכו') מהי הבחירה שלך? בהצלחה, רונן בהצלחה, רונן

אדם 08

New member
וואו תודה על התשובה המפורטת

העניין הוא שנודע לי עכשיו שמי שעושה תואר 2 באדריכלות לא מורשה לעסוק בזה בארץ בלי תואר ראשון. כנראה יש נתונים שלא ידועים לי עדיין. סתם מתוך עיניין, אני מאוד מסוקרן מהתהליך שעברת. אני יכול לשאול למה חזרת מניהול למסלול של תכנות? ואם עבודת התכנות לא שחקה אותך ?

bridges

New member
בשמחה...

אז הנה אפשרות אחת כבר נמחקה, כנראה. הסיבה העיקרית שחזרתי לתפקיד טכני (אבל כמובן בכיר מאוד) הייתה חוסר הסכמה עם דרך הניהול של החברה בה עבדתי. התברר לי שאני יכול להביא לשינוי הרבה יותר עמוק בעמדת הובלה טכנית. וזה עונה גם על השאלה השנייה שלך. בכל עבודה אתה יכול להשחק כשאתה עובד כמו חמור. אבל כאשר, דרך עבודתך, אתה יוצר שינוי חיובי, כשיש לך חזון, כשאתה יודע לאן אתה הולך אז שום דבר לא שוחק אותך. רונן

למעלה