תואר ראשון

liran9111

New member
תואר ראשון

שלום,

אני בן 22, משוחרר שנה מהצבא, בדיוק נרשמתי לקורס פסיכומטרי ואני מתכוון להתחיל ללמוד ב-2014, עם אפשרות לדחייה ל-2015.
אני כבר יודע מה אני רוצה ללמוד ואיפה - באוניברסיטה העברית (כמובן שהכל תלוי בציון שאקבל).

נורא מטריד אותי מימון התואר ותקופת הלימודים. לצערי לא תהיה לי עזרה מההורים וברור לי שאצטרך לעבוד בתקופת התואר.
יש לי כמה שאלות בנושא:

1. עם כמה K רצוי ומומלץ להתחיל את התואר?
2. הבנתי ששכר לימוד באוניברסיטה נע בין 9-11K. שנה ראשונה אני אשלם עם הפיקדון, ככה שנשאר לי לשלם כ-20K?
3. עם הכסף של הפיקדון, אני ישר משלם? או שיש החזרים אח"כ או משהו מסובך אחר?
4. איך אני משלם את שאר הסכום? מה הדרישה של האוניברסיטה? תשלומים? תשלום מראש?
5. ברור לי שאנסה לקבל מלגה, אבל הבנתי שבשביל מלגה אני חייב לשלם קודם את שכ"ל ורק אח"כ אני מקבל החזרים, זה נכון?
6. ממה שהבנתי פשוט מגישים בקשה למלגה לכמה שיותר גופים/מקומות בתקווה שאחת מהן תאושר, זה נכון?
7. מתי מקבלים את הכסף של המלגה? כשהיא מאושרת? בסוף שנה א'? בסוף התואר?
8. מה קורה אם שני גופים אישרו לי מלגה? לדוג' גם משרד החינוך וגם מפעל הפיס, אני צריך לבחור אחת מהן? או שאפשר פשוט לחבר אחת לשנייה?
9. עד כמה זה ריאלי שאצליח לכסות את כל שכ"ל במלגות?
10. הוצאות נלוות לסטודנטים - אילו עוד יש? חוץ משכ"ל? הדברים שחשבתי עליהם הם שכ"ד (אני מתכוון לגור במעונות ככה שאני מעריך שזה ינוע בין 1500 לחודש), נסיעות בתחבורה ציבורית (אני לא מחזיק אוטו), אוכל מן הסתם, מה עוד צריך לקחת בחשבון?

תודה מראש :)

מנסה:

1. לא כתבת איזה מקצוע אתה מעוניין ללמוד ואם ניתן (מבחינתך ובכלל) לשלב עבודה תו"כ הלימודים.
במידה ותוכל לעבוד ו/או יש לך חסכונות קודמים ו/או תוכל להיעזר בקרובי משפחה/הלוואות מהבנק וכו' - התשובות משתנות.

2. בערך. בפועל, אני מניחה שזה יוצא יותר (תלוי אם תצטרך קורסים באנגלית ובסוג התואר).

3. ממש לא מסובך. אפשר לשלם ישר מהפיקדון, בלי החזרים וכו'.

4. אם משלמים באשראי, אני מניהח שניתן לחלק לפי מה שחברת האשראי שלך מאפשרת. לא ניסיתי לשלם במזומן.

5. תלוי איזו מלגה. מה שקורה הוא שבד"כ הקרנות השונות מעבירות אליך את הכסף בסוף הסמסטר ולא לפני תחילת הלימודים, כך שתצטרך קודם לשלם ואח,כ לקבל החזר.
אולי אפשר לפתור את זה מול כל קרן בנפרד או מול האוניברסיטה.

6. סוג של. אני ממליצה לנסות ולהגיש קודם למלגות שמציעות סכומים יותר משמעותיים (דלק, אימפקט, מפעל הפיס, קרן גרוס).
כדאי להגיש גם למלגת משרד החינוך (מלגה ללא התנדבות).

7. תלוי בסוג המלגה.

8. לפעמים כן ולפעמים לא. בד"כ מראש לא יאשרו לך מלגה אם יראו שיש לך כבר מלגה קודמת. לכן, כדאי להגיש בקשות קודם למלגות הגבוהות יותר.

9. תלוי במצבך הכלכלי והאישי.

10. נסיעות, שכ"ד, אוכל, ציוד (מחשב נייד אם צריך, מחברות, קלסרים וכו'). באופן כללי כדאי שיהיה קצת כסף בצד לכל מקרה וגם כדי ליהנות לעיתים (רחוקות, כן?).

בהצלחה :)

redsnowhite

New member
תוספת קטנה ל-10..

בדיוק עברתי למעונות, מלבד הדברים שצויינו, יש לא מעט הוצאות על ההתחלה שמין הסתם נרגעות אחר כך. אם תרצה פירוט - בשמחה.

לגבי הוצאות חודשיות, אז יציאות כמובן, אינטרנט (אני בעברית משלמת 55 ש"ח), ספרי לימוד, חומרי ניקוי..
בגלל היותך גבר - דברים נהיים יותר זולים משמעותית :p

למעלה