תואר ראשון

jan777

New member
תואר ראשון

שלום חברים, אני לא מבין הרבה בזה אבל הייתי רוצה רק לדעת אם אני עושה תואר באסטרונומיה בארץ,ותואר באסטרונומיה בארה"ב זה אותם לימודים והם נחשבים אותו הדבר? והאם תואר הוא תואר לא משנה באיזה מקום אני עושה אותו בעולם הוא נחשב לאותו הדבר? תודה רבה לעונים ולילה טוב.

John the Savage

New member
אסטרונומיה? בארץ?

אין דבר כזה תואר ראשון באסטארונומיה בארץ. יש תואר במדעים פלנטריים במסגרת החוג לגיאופיזיקה, יש תואר בפיזיקה עם אפשרות להתמקד באסטרופיזיקה וקוסמולוגיה וש תואר באווירונאוטיקה וחלל (שמתמקד יותר בטכנולוגיה). בארה"ב יש אולי מקומת בהם אפשר לעשות מג'ור באסטרונומיה במסגרת לימודי תואר ראשון, אבל ילמדו שם את הנושאים הרלוונטיים עוד פחות לעומק. בכל מקרה, אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון בתחום אלא רק עם תארים גבוהים. חוץ מזה, אם אני זוכר נכון אתה בכלל לומד במגמה הומאנית, כך שכדאי שתדע שכל תחומי הלימוד הקשורים לאסטרונומיה מערבים שימוש די אינטנסיבי במתמטיקה ופיזיקה.

jan777

New member
חחחחח נחמד מצדך שזכרת!!!

ותודה רבה על התשובה המעמיקה... האמת שהדחף ללמוד אסטרונומיה בארה"ב הוא בגלל הם מבינים בזה יותר (כך אני רק חושב) ובגלל שלא למדתי כלל פיזיקה בתיכון. ז"א שאתה לא ממליץ לי ללמוד את זה בארה"ב? תודה לך זה עוזר מאוד מאוד אגב, האם מומלץ ללמוד משחק ותאטרון בארה"ב יותר מאשר בארץ והאם יש בזה תואר? תודה לך

sharonr5

New member
אני לומדת פיסיקה ואסטרונומיה בארה"ב

אין בארץ תואר ראשון כמו שאמרו לך, אני עושה MAJOR בפיסיקה ו-MINOR באסטרונומיה שזה הכי קרוב שמצאתי ללימודי אסטרונומיה. זה אומר שיש לי שמונה קורסים של אסטרונומיה שזה בעצם שנת לימודים. אני חושבת שמה שטוב פה בארה"ב לעומת בארץ, בנושא הזה, זה שפה יש להם תקציבים מטורפים, והמחקר הרבה יותר מפותח. בנוסף, פה מעודדים סטודנטים לעבוד במעבדות ודברים כאלה הרבה יותר מבארץ. אני כולה סיימתי את השנה הראשונה שלי לפני חודש וחצי, ואני עכשיו עובדת בחופש במעבדה לחקר גלי גרביטציה. אני מאוד נהנת פה בארה"ב, גם מהלימודים עצמם וגם מכל מה שאני מרגישה שהוא אקסטרה שלא הייתי מקבלת בארץ. בהצלחה

jan777

New member
תודה לך שרון!

שמחתי מאוד לקרוא את דברייך! ושיהיה לך בהצלחה גדולה...

למעלה