תואר ראשון נוסף

sharom32

New member
תואר ראשון נוסף

אני נתלבט כבר די הרבה זמן בנושא לימודים לתואר ראשון נוסף בהנדסת תעשייה וניהול- משהו שבוער בעצמותי. אציין , הנני בעל תואר ראשון במדעי הטבע ותואר שני במנהל עסקים ,עובד כיום כמנהל לוגיסטי בחברה גדולה. אני מנהל את המחסן והמלאי מתעסק ברכש, יעול תהליכים ארגונים וכתיבת נהלי עבודה. לדעתי קיים דמיון רב בין עבודתי לעבודתו של מהנדס תעשייה וניהול. על כן אבקש עזרתך בהחלטה האם כדאי להשקיע בתואר נוסף בכדי שבעתיד אוכל להגיש מועמדות גם למשרות הדורשות תואר מהנדס בתחום שאני עוסק בו כיום - לוגיסטיקה - או שעדיף לי לא לבזבז את זמני וכספי וללכת על קורס של כשנה בתחום? כמו כן , אני בן 35. האם לא מאוחר מידי בשביל תואר ראשון נוסף ?
אודה על עזרתך.

סקיווקר

New member
שלום שרון

אתה שואל שאלה טובה שתלויה במי מגייס.
מקומות ש"תקועים" בתוך הקופסה בזמן הגיוס ירצו לראות רשימת תארים מסוימת. עם זאת להרבה מקומות מה שיותר חשוב הוא הנסיון בפועל ולא עוד תארים. אני חושב שארגונים מהסוג השני הם נפוצים יותר היום.

אופציה אחרת היא לשקול לעשות השלמה+תואר שני בתעשיה וניהול זה יהיה זריז יותר סביר להניח.

בכל אופן כדאי לך לשקול אם תשקיע 4 שנים בקריירה כמו שהיא עכשיו, לעומת להשקיע 4 שנים בלימודים, מה יתן לך יותר תועלת?
זאת השאלה המרכזית שכדאי לך להשיב עליה לדעתי.

sharom32

New member
קורס בתחום

מה דעתך לגבי קורס בתחום? ידוע לי על מס' מקומות למשל בבר אילן המלמדים קורסים בתחום הרכש והלוגיסטיקה.
האם קורס של שנה יכול לענות על הצורך והרצון שלי להתמקצע יותר?
תודה

סקיווקר

New member
לגבי קורס

על סמך מה שאתה מספר, על רקע אקדמי מתחום קרוב (מנהל עסקים) ועם נסיון מעשי בתחום, קשה לראות כיצד קורס בתחום הרכש והלוגיסטיקה יקדם אותך משמעותית מבחינת שיפור קו"ח. קורסים מקצועיים באופן כללי יעזרו יותר לאנשים חסרי נסיון או ידע בתחום.

felix16

New member
אל תמהר להירשם

אני חושב שאם אתה לא שלם עם עצמך שאתה רוצה לעשות תואר ראשון נוסף אז אל תמהר להירשם. קורס בתחומים מסויימים יכול לתת לך כלים שיספיקו לך בעולם העבודה.
ההמלצה הכי טובה שלי היא שפשוט תינכס לאתרי דרושים ותראה מה דרישות העבודה של המעסיקים.

אין שום טעם ללמוד הנדסת תעשיה וניהול במצבך

אם אתה רוצה השכלה תומכת בתחום עיסוקך,
אולי תשקול תואר שני נוסף- בלוגיסטיקה. אני יודעת שבחיפה יש. וזה אפילו מובנה לאנשים עובדים.

תשובה

ראשית כל גיל 35 איננו מאוחר ללימוד תואר ראשון.
מאידך, אתה צריך לחשוב האם ההשקעה משתלמת. אולי אכן כדאי לך לעשות תואר שני
בתחום הקשור לעבודתך ולא תואר ראשון.
דרך אגב, ישנם אנשים רבים שעושים מספר תארים ראשונים ושניים.

sharom32

New member
המלצה לקורס

האם מישהו מהמגיבים יכול להמליץ לי על מוסד כזה או אחר המקיים קורס בתחום (לוגיסטיקה ורכש) ושמכיר את רמת הלימוד / מישהו שלמד שם וכו'.
במידה ואחליט , ארצה כמובן להירשם לקורס שיתן לי את הכי הרבה תועלת.
תודה על עזרתכם.

למעלה