תואר ראשון בקנדה

taksis

New member
תואר ראשון בקנדה

אני רוצה ללמוד תואר ראשון בהנדס חשמל או פיסיקה בקנדה, מתוך מחשבה להגר למדינה או להמשיך ללימודי תואר שני במקום אחר אליו אני רוצה להגר.
למיטב הבנתי, בתחום ההנדסה האוניברסיטה של טורונטו (U of T) היא נחשבת, ומשם התואר יראה טוב למעבידים פוטנציאליים או למוסדות אחרים לקבלה ללימודי המשך.

כמה שאלות אליכם:
1. תנאי קבלה - http://www.discover.engineering.utoronto.ca/admissions/requirements/intl.htm
לפי מה שהבנתי תנאי הקבלה מחייבים מבחן אנגלית (אגב, מה עדיף לעשות TOFEL או IELTS) ותעודת בגרות עם מקצועות הרחבה של מתמטיקה, פיסיקה וכימיה. האם זה מקביל לחמש יחידות?
2. האם ריאלי לקבל מלגה לתואר ראשון לתושב זר ללא אזרחות קנדית?
3. במידה ואני מסיים את התואר ומתכוון לחזור לארץ, איך המעבידים בישראל יסתכלו על התואר הקנדי ה"כללי" יותר?

תודה על העזרה

Philip Jr

New member
תשובות ראשוניות

ברוך הבא!

1. הבנת נכון, ולדעתי אכן יקבלו את הבגרות המורחבת שלך למרות שזה לא מצוין באתר עצמו, לכן מומלץ לבחון את הסוגיה הזו ישירות מול המזכירות של המחלקה הרלוונטית. לגבי מבחן האנגלית, אין הבדלים תהומיים בין המבחנים אבל אני הייתי עושה את ה - TOEFL. ה - CIC למשל מקבלים רק את ה - IELTS בגלל שהוא מבוסס על אנגלית בריטית. זה לא ממש קשור לשאלה שלך, סתם לידע כללי

2. לא כל כך, וזו בעיה מהותית לאלו שהולכים ללמוד תואר ראשון בחו"ל. לא מעט אנשים ימליצו לך לעשות את התואר הראשון בארץ ואת התואר המתקדם בחו"ל.

3. זה מאד תלוי במעסיק, ולעיתים סתם כדוגמא מעסיק יבחן אותך על ידע מסוים מבלי שיתעניין יותר מדי איפה ואיך קיבלת אותו. אם אתה עובר את המבחן - התקבלת.. מאידך אני בטוח שיש מעסיקים שיסתכלו על התעודות שלך ויבחנו את הישגך בקורסים מסוימים. באופן כללי אני מאמין שאם תלך למוסד מוביל בתחום לא תהיה לך בעיה עם התואר גם בארץ.

מוזמן כמובן לשאול שאלות המשך, נשמח לעזור.

taksis

New member
תודה פיליפ, ומזל טוב על ההדגשה הכחולה.

אשמח לשמוע עוד דעות

משום מה, למרות שהתואר הקנדי נחשב ליותר "איכותי" מהישראלי מבחינת דירוגים בינלאומיים, אני חושב שמעסיק ישראלי בכל זאת יעדיף את הלימודים הממוקדים. מה דעתכם?

Philip Jr

New member
תודה, ורעיון

רעיון ממי שרואה כל דבר כהזדמנות למחקר..

בחר שלוש מקומות עבודה בארץ בהם היית מאד מעוניין לעבוד לאחר התואר, שלח מייל או התקשר למחלקת משאבי האנוש שלהם ופשוט שאל אותם ישירות כיצד היו מתייחסים לתואר מחו"ל לעומת הארץ, והאם יש הבדלים בתהליך המיון מבחינתם או האם הדגש שלהם על דברים אחרים.

שוב בהצלחה!

Philip Jr

New member
השהות כאן הורסת לי את העברית

שלושה מקומות, שלושה.

עוד תיקון עברית ברשותך

תרצה לעבוד \ תהייה מעוניין לעבוד במקום היית מעוניין לעבוד שזה תרגום מאנגלית.

Philip Jr

New member
תודה..

עברית היא לא שפת האם שלי, אבל נראה שמאז שהגעתי לארה"ב המצב רק מחמיר, והמבטא שלי נהיה עוד יותר בריטי שזה בכלל תמוה.

גם דוברי עברית בשפת אם שחיים בחו"ל מאמצים

את הדקדוק של שפת ארץ המגורים. רואים את זה הרבה בפורומים הרלבנטיים.

taksis

New member
נצל"ש - בניית אתרים / אפליקציות בקנדה

מכירים מוסד טוב ללימודים קצרים של בניית אתרים או בניית אפליקציות בטורונטו? ניסיתי לחפש בU of T ללא הצלחה.

המקומות לחפש בהם הם

בתי ספר ללימודי המשך באוניברסיטאות (school of continuing studies) או לחילופין לימודי תעודה במכללות.

Philip Jr

New member
אם זה רק לצורך הידע

ביקרת למשל ב - UDEMY? יש שם כמות עצומה של קורסים בנושאי בניית אתרים, אפליקציות, UI/UX וכו.. ובזול יחסית..

עוד כמה נקודות למחשבה

1. נכון שטורונטו מדורגת הכי גבוה, אבל זה לא מעט בגלל 'מסורת מצטברת' מאשר בגלל איכות הלימודים. למען האמת, מבחינת חווית הלימוד, שמעתי מרבים שהיא לא סימפטית. אוניב' ענקית, עם הרצאות של מאות סטודנטים (שמעתי שיש קורסי מבוא בביולוגיה עם קרוב לאלף סטודנטים באולם - אבל אני סוטה מהנושא...).
2. טורונטו היא באופן כללי עיר יחסית יקרה לקנדה. אם אין לך שם משפחה, שזה ייתרון בחיסכון תקציבי, אז יש לא מעט בתי ספר אחרים להנדסה שיהיה קל וזול יותר ללמוד בהם.
3. ל UOFT אין מדיניות רשמית של 'נרמול תוצאות' או של 'קשיחות במתן ציונים' כי זה לא חוקי אבל בפועל זה בדיוק מה שהם עושים בחלק מלימודי התואר הראשון. זה תלוי מחלקה, ואפילו משתנה על פי מי עומד בראשה או בראש תוכנית ה BA/BSC שלה. אבל זה שם.
קצת כמו שהטכניון קשה יותר מכל אוניב' אחרת בארץ סתם כי זה הטכניון וכך הם בונים יוקרה.
4. תוכנית ההגירה לבוגרי תואר ראשון אומרת שאתה מקבל שנה תמורת שנה של רישיון עבודה פתוח למצוא עבודה במקצוע. על תואר של שלוש שנים, שלוש שנים למצוא עבודה קבועה במקצוע. ברגע שאתה עובד במקצוע באותו ארגון, במשך שנה, אתה יכול להגיש בקשה לתושבות קבע. כמהנדס, יהיה לך קל יותר למצוא עבודה במערב קנדה מאשר במזרח (מריטיימז) או המזרח התיכון (אונטריו/מניטובה). לבתי ספר להנדסה בד"כ יש תוכניות בוגרים שמסייעות בהשמה בסטאז' ולכן כדאי ללכת ללמוד איפה שיש תוכנית טובה ואיפה שסיכויי מציאת העבודה יהיו טובים בעתיד.
אז איזה סוג הנדסה חשבת ללמוד? זה גם יעזור לך לצמצם את האפשרויות (רמז, הנדסת תוכנה - זה המצאה ישראלית. בקנדה אנשי פיתוח תוכנה אינם נקראים מהנדסים ואף אסור עליהם חוקית לשים את הטייטל ENGINEER אם אין להם חברות באגודה המקצועית המתאימה).

taksis

New member
חשבתי על הנדסת חשמל

למיטב הבנתי גם תחום חזק שדרושים בו אנשים

למעלה