תואר ראשון בחו"ל

edirz

New member
תואר ראשון בחו"ל

שלום רב וחג שמח,
אני סיימתי את שירותי הצבאי לפני חצי שנה. עשיתי פסיכומטרי (לפני שבוע), ועדיין, יש בעיה. אני לא מעוניין ללמוד בארץ וכל דבר שאני מנסה לא עוזר לי, כי בסופו של דבר אני לא מעוניין ללמוד בארץ. חשוב לציין כי לא בגלל הרמה בארץ, שלדעתי היא איכותית. אך, אני מאוד קשור לחו"ל וכך יעידו קרוביי. אני דובר אנגלית ברמה טובה, יודע ספרדית וצרפתית. אני מעוניין ללמוד תואר ראשון ביחסים בינלאומיים (בין היתר בגלל הקשר שלי לעולם והתעניינות בכל מה שקורה בעולם).
אני קרוב לחצי שנה שוקל את האפשרות ללמוד בחו"ל, לצערי זה נראה בלתי אפשרי גם. אני לא מעוניין ללמוד באיטליה, אך מעוניין ללמוד בארץ שדוברת אנגלית. הארצות היחידות שאני מאוד מעוניין ללמוד בהן, הן קנדה ואנגליה. אם אני באמת יקבץ את כל השכר שלי לעכשיו, הוא עומד על 70 אלף ש"ח. אני מעוניין להתחיל ללמוד ב-2014. בקרוב אני רוצה לגשת למבחן IELTS/TOEFL, אבל עדיין אני מרגיש שאני לא מבין מה לעשות. לכן אשאל כמה שאלות:

1) בכללי, הגשה למלגה נעשית אחרי שיש לי את הכסף? אחרי שנרשמתי?
2) האם ידוע לכם על מקום בקנדה/אנגליה שאפשר ללמוד יחסים בינלאומיים במחיר נורמלי? :)
3) והאם יש לכם המלצות או משהו כי אני ממש נאבד בתחום והרצון ממש לא עוזב אותי, הגעתי למצב שהרצון ללמוד בחו"ל נמצא במקום הראשון ואחרי זה הלימודים עצמם (כן זה נשמע די מוזר)

באמת אשמח אם תוכלו לעזור, לשתף. כי אף אחד בסביבה לא כל כך מבין בזה!

Philip Jr

New member
תשובה

קשה מעט להבין את כוונתך ב - "קשור לחו"ל" או "קשר לעולם". אני מפרש את זה כך - אתה מתחבר מאד לאפשרות של לימודים ומגורים בחו"ל. החוויה של מגורים בחו"ל וההיכרות עם תרבויות אחרות, אוכלוסיות אחרות ונושאים אחרים מסקרן ומרגש אותך. בנוסף, תחום העניין המקצועי שלך נגזר מזה - אתה מתעניין ביחסים בינלאומיים, ביחסים בין מדינות, גופים וחברות גלובליות וסוגיות שונות הקשורות בכך. בנוסף אתה מעוניין ללמוד באנגלית ובמדינה דוברת אנגלית, ועל סמך הידע המוגבל שיש לך החלטת על קנדה או אנגליה. עד כאן אני מדייק?

עם זאת, אתה גם הבנת או בדרך להבין עוד כמה דברים שכנראה תשמע פה, בין השאר ממני:

1. שהלימודים לתואר ראשון בארץ איכותיים, לעיתים יותר מאשר בחו"ל.
2. שהעלויות של תואר ראשון בחו"ל גבוהות מאד אם אתה לא אזרח של האיחוד האירופי/קנדה/ארה"ב.
3. שאין כמעט מלגות לתואר ראשון במיוחד אם אתה לא אזרח של...
4. שאם בכלל תקבל מלגה זה רק לאחר שהתקבלת, מפני שאין גופים רבים שיעניקו כסף לאדם שעוד לא משתייך לתוכנית כלשהי.

אז מה העצה? אתה מעוניין לגור או ללמוד בחו"ל? עשה זאת בשלב מאוחר יותר. עשה זאת כאשר אתה יותר מבוסס כלכלית, יותר ממוקד על תחום מקצועי מסוים, יותר מכיר את המקומות אליהם אתה שואף להגיע.. תעשה זאת כשיש לך סיכוי יותר טוב למימון, וכשהתואר קצר יותר אם מדובר בתואר שני. לחילופין, אולי תמצא עבודה כעת או בהמשך שדורשת נסיעות רבות, וכך תוכל לטייל ולהסתובב בעולם, ואולי אף להשתקע במדינה אחרת.

לסיום, זה דווקא לא נשמע לי מוזר, אבל השאלה היא למה אתה מצפה מהלימודים או המגורים בחו"ל. בתור מי שכבר עושה זאת, אני יכול לומר לך שזו לא חוויה שתמיד קסומה ומרגשת.. יש בכך הרבה קשיים, מכשולים וחסרונות. אולי אתה קשור לחלום של חו"ל יותר מאשר למציאות של מעבר למדינה אחרת.. יתכן?

edirz

New member
שלום פיליפ

אכן צדקת בקשר למה שרשמת בהתחלה. לאחרונה הייתי אף מוכן להתפשר וללמוד גרמנית ואיטלקית על מנת ללמוד בארצות הללו, אני פשוט לא יודע עד כמה זה אפשרי ללמוד תואר כמו יחסים בינלאומיים בשפה שהיא לא שלך.
אני מעוניין לגור בחו"ל, אך לימודים זו אפשרות מצוינת לשלב בין השניים, אני מחכה לתוצאות הפסיכומטרי, אני כל כך מקווה שאני יוכל למצוא עבודה שתשלב נסיעות לחו"ל, אך הסיכויים די קלושיים נוכח גילי. אני אוהב לטוס הרבה, בעיקר אירופה שהיא יבשת שכל כך מסקרנת אותי, ויש לי המון חברים מהרבה מדינות, ואני ממש מחובר לתרבויות ולעולם הגדול, כך שלהשתקע בארץ זה לא בשבילי כי באמת הספיק לי להיות כאן 22 שנים (ושוב פעם, אינני מזלזל בארץ). אני באמת רוצה לעבור לחו"ל, וזה נושא שלא מפסיק להטריד אותי. אומנם, כן כדאי לי לשקול את עשיית התואר השני בחו"ל, והתואר הראשון בארץ.

Philip Jr

New member
זה פשוט תלוי

זו לא שאיפה מופרכת לעשות תואר ראשון בחו"ל, אבל זה מאד תלוי בדברים כמו יכולת כלכלית כמובן, ידיעת שפה, אזרחות זרה וכדומה.

בנוסף צריך לנסות ולהבין שמגורים בחו"ל וביקור בחו"ל כתייר זה שני דברים מאד שונים. אינני מופתע שלאחר שירות צבאי וביקורים רבים באירופה הרעיון של לימודים ומגורים בחו"ל קורץ לך ונראה לך רעיון קסום.. לא בטוח שכך תראה זאת אחרי שתעבור. אני מאד מרוצה מהחוויה של לימודים בחו"ל, אבל יש לי ולאשתי שגרה, חיים מאד פשוטים ורגילים, וזה רחוק מאד מהחוויות שלי בטיולים לאורך ולרוחב אירופה וארה"ב.

GeJuFan

New member
אם כבר עדיף אולי לשקול

לעשות תואר ראשון בארץ, ואז אם זה מתאים לך לחשוב לכיוון של דוקטורט- אבל זה יצריך ממך רצון לשבת ולעשות מחקר ולכתוב תזה וזה תהליך שלוקח כ-5 שנים, לא משהו שמתאים לכולם. מצד שני דוקטורנים מקבלים מלגת מחייה, לא גבוהה אבל בהחלט מספיקה לאדם אחד.

אני גם חשבתי כמוך בגיל 22, לקחת לי עוד כמה שנים עד שהגעתי ללימודים בחו"ל, אני דווקא כן עושה תואר ראשון בחו"ל, אבל זה כי בתחום שלי אין תואר ראשון בארץ, אלא רק תעודה. לי גם היה הדרך לממן את הלימודים.
מבחינת מעבר לחו"ל, ממה שידוע לי (וזה לא הרבה) קנדה היא מדינה יותר מעודדת הגירה, ואני חושבת- שוב אני אולי טועה אני לומדת בארה"ב ולא בקנדה, שאם לומדים שם תואר ראשון יותר קל להמשיך הלאה ולקבל בסוף אזרחות.

לגבי המלגות, הן אכן לא קיימות, אבל.. היו כאן מספר אנשים בעבר שהתקבלו לתואר ראשון בארה"ב וקיבלו מלגה מלאה ולו רק כי עזרו ל-diversity של המוסד. אם אני לא טועה אחת קיבלה מלגה לייל, אחר קיבלה מלגה לעוד מוסד בנ"י אני חושבת, ואחרת קיבלה מלגה כמעט מלאה לשרה לורנס (מכללה קטנה יחסית, שמלמדת ליברל ארטס בעיקר, אבל יקרה אז).
לכן שווה לך באמת להתמקד לא רק במוסדות הגדולים, אלא גם במכללות קטנות של ליברל ארטס (שסביר להניח ילמדו את סוג התואר שאתה רוצה) שישמחו לקבל תלמיד בינלאומי למען הוכחת דיברסיטי, ואולי גם יהיו יותר giving בעלות המלגה שהם יתנו לך.

ayulli

New member
אני גם חושבת שזה עשוי להיות עדיף

תואר ראשון ביחב"ל בירושלים, סמסטר או שניים של חילופי תלמידים (גרמניה, אנגליה, ארה"ב), ואז לתארים מתקדמים בחו"ל.

edirz

New member
שלום,

האפשרות של תואר בארה"ב יותר מלחיצה אותי, כי יש כאן את הבעיה של ויזה ושמעתי על אנשים שלא קיבלו ויזה אחרי שנרשמו. זה ממש מלחיץ אותי.
אני אולי יתפשר על לימוד איטלקית ותואר באיטליה? אבל הבעיה שאני לא מעוניין בזה :), אני מפחד שהשפה תהיה קשה לי ואנגלית היא שפה שממש קלה לי ואין מה להשוות!

ayulli

New member
אז אל תשלח בקשות לארה"ב

(קצת טעות, לדעתי, במיוחד ביחב"ל, אבל רצונו של אדם וכו').

ayulli

New member
ארה"ב היא אולי המרכז הכי חשוב

ליחב"לניקים, לא משנה אם הם עובדים בעיקר בהקשר אמריקאי או לא. להתעסק ביחב"ל ולפסול את ארה"ב זה כמו לרצות לעשות דוקטורט בסירופ מייפל במצרים במקום בצפון מזרח אמריקה.

Philip Jr

New member
שמעת לא נכון

קבלה ללימודים אכן לא מבטיחה לך ויזה, מכיוון שויזה לארה"ב לא מובטחת לאף אחד.

עם זאת, נדירים ביותר המקרים בהם מישהו לא מקבל ויזת לימודים, ולא ברור מאיפה שמעת על דבר כזה אבל אני הייתי מתייחס לשמועה ככזו בלבד.

יתכן למשל שמישהו לא קיבל ויזת לימודים כי בעבר חרג מהנהלים של ויזה אחרת והחריגה נרשמה במערכת. אם בינתיים לא עשית בעיות לרשויות ההגירה והגבול האמריקאיות אין סיבה שהם יעשו לך בעיות.

מעבר לזה מדוע להילחץ מזה גם אם היה בזה אמת? תגיש בקשות, תתקבל בתקווה ואז תטפל בעניין הויזה. במקרה הגרוע (ובאמת שהלא סביר) תלך ללמוד במקום אחר, ובזבזת קצת כסף על בקשה לויזה.

אם מדובר בחלום כל כך גדול עבורך, לא ברור איך אתה מסוגל לוותר עליו בגלל דבר כזה.

zrtzr

New member
קצת על לימודי יחב"ל

בתור סטודנט ליחב"ל בעברית כרגע אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך מה אתה רוצה לעשות עם התואר הזה? אין דבר כזה יחב"ליסט, אתה לא תראה כמעט מודעות שמחפשות בוגרי תואר ראשון ביחב"ל, ואם אתה חולם להיות שגריר, אז לפחות פה בירושלים אומרים כבר באוריינטציה שהחוג ליחב"ל הוא לא חוג הכנה לקורס צוערים. אם אתה רוצה להישאר במחקר, אז אתה צריך לחשוב איך התואר הזה עוזר לך לגבי המשך הלימודים האקדמיים. מכיוון שיחב"ל הוא לא מקצוע (כמו רוב התארים הראשונים במדעי החברה והרוח) אז אחד הדברים החשובים לסטודנטים ליחב"ל (לפחות מהניסיון שלי בירושלים) הוא פיתוח כישורים ויכולות וניסיון תעסוקתי רלוונטי, אז חשוב שתיקח בחשבון איך אתה עושה את הדברים האלה בזמן התואר הראשון ביחב"ל.
אל תבין אותי לא נכון, יש דברים טובים ומעניינים בתואר הזה, אבל לפחות בירושלים יש הרבה מאוכזבים כשהם מבינים שהתואר הזה (כמו הרבה אחרים) לא בהכרח עוזר להם בשוק העבודה אם אין להם יכולות וכישורים במה שהם רוצים לעשות.

למעלה