תואר ראשון בארה"ב

Ramiraz1

New member
תואר ראשון בארה"ב

שלום לכולם אני משתמש בחשבון של חבר, אני לא אזרח ארצות הברית, אבל אני הייתי רוצה לשמוע מאנשים שלומדים\למדו לתואר ראשון שני וכו' על מערכת ההלוואות לסטודנטים זרים בארה"ב.
אני מתכוון ללמוד הנדסת מחשבים\חשמל בקולורדו דנוור חשבתי להתחיל את השנתיים הראשונות בקולג' לשלם שכ"ל נמוך יותר ואז להעביר את הנק' לאוניברסיטה שבה שכ"ל (כולל הוצאות מחייה ספרים וכו') לשנה עולה 57,000$.
רציתי לברר מאנשים שמכירים או אולי לקחו הלוואות, כיצד לנהל את הלוואות בצורה הכי טובה ? ללוות כל שנה סכום חדש ? איך כל המערכת הזאת עובדת לסטודנטים זרים ? האם אפשרי ללוות ללא ערבות ?
אני סגור לגמרי על התוכנית הזאת אני רוצה אחרי זה להשתקע בארה"ב ועם משכורות של מהנדס אוכל להחזיר את הלוואה ככה שזה סיכון שבסוף ישתלם.
 

boneguy

New member
רק נקודה למחשבה לפני שאתה בונה מגדלים

תסביר לי למה שכוף פיננסי כלשהו ייתן לך הלוואה, וגם של 1000 דולר?

אתה לא אזרח, לא מקומי, אף אחד לא מכיר אותך. מה הבטחונות שלך? מה הערבות? מה תציע להם כדי להראות שאתה יכול להחזיר את ההלוואה. לאזרחים יש פריבילגיה לקחת הלוואות פדרליות למימון לימודים, בעצם עם בטחונות עתידיים, או הורים. מה יש לך?

אף אחד לא ייתן לך פה שקל הלוואה.

יתר על כן, על מנת לקבל ויזת סטודנט, אותה תצטרך על מנת לעבור ללמוד פה, אתה תירדש להראות שאתה יכול לממן את התואר. במידה ומדובר על תואר 4-שנתי, מדובר על עשרות אם לא מאות אלפי דולרים להראות שיש לך.

והערה אחרונה - לא הבנתי את ההבדל שלך בין קולג' לאוניברסיטה. מדובר באותו דבר. אני מניח שהתכוונתה לקומיוניטי קולג', שהוא לרוב זול יותר ויכול לשמש מקפצה להתקבל לקולג/אוניברסיטה. שים לב שלא כל קומיוניטי קולג' יוכל להוציא לך ויזה.

והערה אחרונה. אכן הנדסת חשמל יכול להיות מקפצה לקריירה מאוד מוצלחת ורווחית (פה, וגם בישראל). אפילו כתושב קולורדו, ועובד של האוניברסיטה פה, אני בספק אם הרמה פה גבוהה כמו לפחות שניים שלושה מוסדות בארץ בתחום הזה, בראשם הטכניון. המסלול הראלי יותר מבחינתך הוא לעשות תואר ראשון בארץ בזה, ואז או להכנס לעבוד בחברה שעושה רילוקיישנים לפה, ולעבור, או אפילו לעשות פה דוקטורט בתחום (אין שכר לימוד, ואפילו תקבל משגורת צנועה). אלה יאפשרו לך להתמקם פה לכמה שנים ולהתקדם בקלות רבה יותר להגירה.
 

Philip Jr

New member
אני עם Boneguy

לא תהיה לך הלוואה לנהל או ויזה לטוס איתה במצב שאתה מתאר, אז כל הדיון לא ממש רלוונטי.
 

ANZ1

New member
הסיכוי היחידי לקבל הלוואה זה בישראל

אם מישהו בארצות הברית היה (נגיד) מוכן לתת לך הלוואה, מה היה מונע ממך בסיום הלימודים, להעלם לישראל עם התואר והדולרים שקיבלת ?

רק אם יש לך הורים מבוססים, או אח מבוסס, הוא יוכל לקחת הלוואה בשמך או להיות ערב להלוואה.
למרות שכדאי שתבין איזה גודל של הלוואה את מחפש, אתה תצטרך 20 אלף דולר לשנתיים הראשונות, ועוד לפחות 60 אלף לשנתיים אחר כך, מדובר על 160 אלף דולר, זה ברמה של משכנתא,

אני לא יודע מאיפה האגדה האורבנית הישראלית שבתור סטודנטים זרים הם יוכלו לקבל הלוואות או מלגות, הם לא ראו את זה בישראל, כי בישראל אין כמעט כאלו דברים, וגם לא צריך.
ודווקא בעולם הלוואות ללימודים מאד נפוצות, אבל רק לאזרחים.

אם אתה רציני (ואין לך הורים עשירים) תעשה כמו כולם, תעשה תואר ראשון בישראל כמעט בחינם (שלושת אלפי דולרים שכר לימוד לשנה שישולמו ממענק השחרור) ואחרי התואר, או שתמצא עבודה בארצות הברית או שתמשיך ללמודים מתקדמים.
 

Boston Guy

New member
רצית לשמוע על מערכת ההלוואות לסטודנט זר? בבקשה:

זה מתמצה בארבע מילים:
אין הלוואות לסטודנט זר.
 

GeJuFan

New member
אני רק רוצה רק להוסיף..

שלא תמיד ובהכרח חייבים הלוואות.
יש מוסדות, מעטים ומאד קשה להתקבל אליהם, ומקורות חיצוניים, שוב מעטים, שכן מעניקים מלגות למי שאינו אזרח אמריקאי. בתחום שאתה בוחר לדעתי יהיה לך דווקא קל יותר למצוא מלגות כי זה מקצוע הנדסאי ומכל המלגות שנתקלתי בהם לסטודנטים זרים האחוז הגדול היה לתארים טכנולוגיים מהסוג הזה.
&nbsp
לדעתי לפני שאתה סוגר על ללמוד רק בקולורדו אני מציעה שתעשה חיפוש יותר מעמיק על מוסדות אחרים בארה״ב שמלמדים את התחום- והאם הם מעניקים מלגות וסיוע כלכלי לסטודנטים בינלאומיים, כמו כן תעשה חיפוש אילו מלגות קיימות הן לתחום הלימוד שאתה מחפש והן מלגות כלליות שאולי יכולות להתאים לך(האחרון קשה יותר למצוא), אני חושבת שגם לאחרונה היה פה דיון ש-MIT מעניקה מלגות לסטודנטים זרים (אבל.. MIT סופר קשה להתקבל).
הלוואה צריכה להיות הברירה האחרונה.. תאמין לי שזה לא פשוט ללמוד לתואר ובנוסף לשלם משכנתא (כי זה באמת ההלוואה היחידה שתוכל לקחת בארץ- וגם אז רק אם יש לך ערבון - משמע דירה- כנגד).
&nbsp
משזה נאמר.. למה באמת לא ללמוד בארץ? לטכניון אין תואר ראשון בהנדסת מחשבים/חשמל? זה נשמע לי בדיוק מסוג התארים שהטכניון מלמד. ואחרי זה אתה יכול לשקול לעשות אולי דוקטורט בתחום בארה״ב- הפלוס בדוקטורט זה שברוב המקרים אתה לא משלם שכ״ל ואף מקבל מלגת מחייה.
 
למעלה