תואר מתקדם

Deep1

New member
תואר מתקדם

לאיזה תואר מתקדם יש יותר ביקוש - מתמטיקה או מדעי המוח? איזה אופציות תעסוקתיות קיימות בכל אחד מהם? באיזה מהם יותר קל להשתלב באקדמיה? וגם, האם כדאי לבחור נושא main stream כדי להגדיל את הסיכוי להשתלב בעתיד? אני אשמח אם תפרטו קצת על איך מתקבלים לעבודה באקדמיה באופן כללי (מה הדרישות, מה יכול להגדיל את הסיכוי וכו') תודה!

Deep1

New member
שכחתי להגיד

שלום בפתיחת ההודעה... וגם, זה יהיה נחמד אם תוכלו לחזות מה תהיה מידת הביקוש בעתיד הרחוק יותר... ושוב, תודה.

תכנון קריירה

כדי להתקבל לאקדמיה צריך תואר שלישי (דוקטורט). בנוסף צריך פירסומים בכתבי עת יוקרתיים. כיום קשה להשתלב באקדמיה, עקב קיצוצים, תחרות ומיעוט מישרות פנויות. חוקרים ישראלים מוצאים עצמם נאלצים לעבוד בחו"ל, שם תקציבי המחקר והאפשרויות המקצועיות לחוקרים רבות יותר. מתימטיקאים משתלבים בעבודה בתחומים הבאים: א. מחקר - מחקר מתמטי מתנהל באוניברסיטאות, במכוני מחקר, בטכניון,במחלקות מחקר של רשויות ממלכתיות וציבוריות ושל חברות תעשייה,מסחר ושירותים. ב. הוראה - במוסדות להשכלה גבוהה, במכללות השונות, בבתי-ספר להנדסאים ובבתי- ספר תיכוניים. ג. במקצועות גבול שונים כמו סטטיסטיקה, חקר ביצועים (חקירת מערכות מורכבות של בני אדם ומכונות שמטרתה ייעול פעולת מערכות אלו) ומדעי המחשב. הם עשויים לעבוד כחלק מצוות במפעלים תעשייתיים, בחברות, בנקים, ואירגונים שמפתחים מוצרים ומייעלים שירותים. מדעי המוח הוא תחום מתפתח מאד לאחרונה. נכון אמרו לך שזהו חוג יוקרתי המושך אליו הרבה אנשים מוכשרים והתחרות גדולה. ההשערה היא שצפויות פריצות דרך בתחום, אולם לא תמיד תחזיות מתממשות... מי שסיים מדעי המוח עשוי לעבוד בהוראה ובמחקר, בין אם במוסדות להשכלה גבוהה ובין אם במפעלים העוסקים בפיתוח יישומים שונים, כגון תרופות וכיוב'. לתואר ראשון כדאי ללמוד מה שמעניין אותך. שילובים ניתן לעשות גם בהמשך. לפעמים אנשים משנים העדפות תוך כדי לימודים, למשל נחשפים לתחום שלא הכירו ומרתק אותם... לכן קצת מוקדם להתחייב.

Deep1

New member
למכון הדסה

תודה על הפירוט! יש לי כבר תואר ראשון במדעים מדוייקים. השאלה היתה לגבי תואר שלישי. האם משתמע ממה שכתבתם שמתמטיקה תעסוקתי יותר ממדעי המוח?

linguini

New member
זה לא פשוט

לפחות לגבי מדעי המוח, אל תבנה על קריירה אקדמית. מספר הסטודנטים למדעי המוח במסלולי הדוקטורט באוניברסיטאות השונות הוא הרבה הרבה יותר גדול ממספר המשרות שמתפנות או יתפנו; ובתור תוכנית יוקרתית שמושכת אליה סטודנטים ברמה גבוהה מאד, כמעט כל מי שמסיים דוקטורט בתחום הזה הוא בעל פוטנציאל להשתלב באקדמיה. מה שאומר שמסיימים דוקטורט, מוצאים משרת פוסט-דוקטורט לכמה שנים, ואז מגיעים למצב שבו הרבה מועמדים מתחרים על מעט מאד משרות- וכמובן שחלק גדול מהם יצטרכו בסוף לוותר על החלום ולמצוא עבודה במקום אחר. אין לי מושג אם המצב במתמטיקה יותר טוב.

vit20Openu

New member
אתה מדבר על התוכנית.....

היוקרתית שמציעה האוניברסיטה העברית "מדעי המוח:חישוב ועיבוד מידע"? אם כן אז תוכל להמשיך לאחר הפוסט בתעשיות ההיטק שכן כידוע לי התוכנית היא לתואר ישיר בדוקטורט לאחר תואר ראשון במדעי המחשב,פסיכולוגיה, או ביולוגיה.

Deep1

New member
תודה לכם

כן, אני מדבר על התוכנית הזאת... סך הכל הכיוון שלה הוא היי-טקי, אבל מה קורה אם מישהו בוחר דוקא להתמקד בכיוון פחות חישובי - נניח פסיכולוגיה (שראיתי שזה אפשרי). למעשה, עבודת המחקר שלו יכלה להיעשות (או כמעט להיעשות) גם במחלקה לפסיכולוגיה. מישהו כזה עדיין ימצא עבודה בהיי-טק? אולי קצת קשה לענות על זה. אני קצת סקפטי...

vit20Openu

New member
תראה אינני כול כך בקיא בתוכנית

צירפתי לך את התוכנית תעבור עליה,ותראה במה מדובר בדיוק

למעלה