תואר במחשבים

iforgot

New member
תואר במחשבים

הי, אני בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה, הגעתי למסקנה שתכנות זה לא בשבילי - לא מוצאת בזה הנאה. אילו לימודי המשך יכולים לפתוח בפני תחומי תעסוקה נוספים? ובכלל, כיצד אוכל ל"לנצל" את המירב מהתואר שלמדתי? (מלבד תכנות...) תודה,

enwhysea

New member
אולי ללמד מחשבים?

אני חושב שחסרים מורים טובים בכל התחומים.. אולי זה מתאים לך. אם לא.. את יכולה ללכת יותר לכיוון הסיסטמס/רשתות/מערכות מידע/מאגרי מידע.. מקצועות שברמות הנמוכות לא צריכים תואר, אבל זה עוזר, ובהתקדמות אחר כך יהיה מאוד קל "לעלות בסולם" כי יש המון אנשים בתחום בלי תואר ויש מוסדת שדורשים את זה לתפקיד ניהולי (ממולץ להסתכל בדרושים בעיתון לקבל מושג כמה מקצועות מחשבים שהם לא תכנות יש) זה כעיקרון הניצול האופטימלי של התואר מבלי לתכנת (לדעתי) וגם ניצול "נכון" לא קומבינה בשביל לנצל את המירב. אלה פשוט עוד כיוון לבעלי תואר במחשבים.

רעיונות...

ארכיטקטית מערכת? מהנדסת בדיקות? פרה/פוסט סייל - יותר קשר עם אנשים... מנהלת פרוייקט - יותר ניהולי... דברים שקשורים לבסיסי נתונים... לרוב התחומים האלה אפשר לנסות לגשת גם עם ניסיון מועט בתכנות, להתחיל מחברה קטנה או משהו... אני אגב, מהנדסת בדיקות למרות התואר במחשבים בגלל שאני שונאת תכנות, ולמרות שזה נחשב נמוך בהיררכיה, התפקיד אצלנו מאוד מעניין, ולא כרוך רק בלהריץ טסטים... הוא ומכיל קצת מהכל, למשל אלגוריתמיקה (להגיד למתכנת שהוא ביצע את האלגוריתם הכי גורע למשימה... חוויה מעניינת..), חשיבה אינטגרטיבית, לוגיקה, ועוד...

iforgot

New member
הדרכה\הוראה

לא חושבת שזה בשבילי, אשמח לשמוע מידע על התחומים: מערכות מידע אבטחת מידע מהן הדרישות? אילו כישורים רלוונטים צריך? המון תודה לכם!

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
sap

רצוי רקע בתכנות- ג'אווה חשובה, תחום חזק מאוד בעתיד (פרויקט המרכבה של משרדי הממשלה)

enwhysea

New member
מערכות מידה/אבטחת מידע וכו'

קודם כל, אם לבעלי תואר ראשון במחשבים אין מושג בתחומים האלה, אז זה באמת עצוב הפער בן האקדמיה ולמעשי. (לא משהו אישי, המצב בכלל) יש בתחומים האלה אין סוף תפקידים והדרישות והכישורים בהתאם לכל תפקיד... אולי כדאי שתפני לחברת השמה שמתמחה בהיטק?

iforgot

New member
לא לוקחת אישי..

אבל לא לזה התכוונתי, אולי לא הסברתי עצמי טוב, "מושג" על תחומים אלו יש, וניתן גם להריץ חיפוש ברשת ולקבל מושג, לא לזו היתה הכוונה..... מאחר ולא התנסתי בתחום מערכות מידע/אבטחת מידע מכיוון ולא עבדתי במקצועות אלו... חשבתי לשמוע מכם (מי שמכיר/התנסה) קצת על אופי התפקיד. תודה בכל אופן

למעלה