תואר במוזיקה ?

תואר במוזיקה ?

אני באמצע ה20 לחיי, מנגנת על גיטרה.... ניגנתי בילדותי על פסנתר וחושבת אולי ללמוד מוזיקה בבר אילן או אוניברסיטת תל אביב, הבעיה היא שתיאוריה זה תחום שאני שולטת בו מעט מאוד, ואני כבר לא כ"כ צעירה... בעיה נוספת היא שאני מאוד אוהבת מוזיקה אבל לא ממש בטוחה שתואר במוזיקה יתן לי משהו מעבר לתעודה שתשב לי בבית ולא יהיה לי מה לעשות איתה.. יש למישהו הצעות? יש מישהו שלומד מוזיקה באוניברסיטה ויכול לעזור לי? יש הבדל בלימודי המוזיקה בין כל אוניברסיטה?

Shards

New member
אז ככה:

קודם כל אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד תאוריה - וזה עוזר *הרבה* יותר ממה שמי שלא למד יכול לדמיין, זה אבח ההבדלים הבולטים בין חובב מוסיקה למוסיקאי. באשר לתואר במוסיקה... אם לומדים ומחפשים עבודה בחו"ל זה יכול לפתוח כמה דלתות, אבל בסצינה הארצ-ישראלית אף אחד לא ממש מסתכל על זה... מה שמשנה זה המחיר (שיהיה נמוך) מול האיכות (שתהיה סבירה), בגלל זה כל האולפנים בארץ מחפשים "כלבויניקים", אנשים שמנגנים בכמה שיותר כלים ועושים כמה שיותר דברים, כדי לשכור פחות אנשים. זה שתהיה לך תעודה במוסיקה... לא יקדם אותך לשומקום במציאות הזו. ללמוד תאוריה לעומת זאת יקדם אותך אישית כמוסיקאית בצורות חסרות תקדים. עומרי.

גויבא

New member
מאוד מעניין מה שאמרת

וכמו כן מאוד מאכזב. אני כבר הרבה זמן מתלבט עם עצמי בנושא הזה ואם מה שאמרת זה נכון, זה מאוד יעזור לי להחליט: בדומה לבחורה מעלי (סליחה על הדימוי), אני בן 25, מאוד אוהב מוזיקה, אבל אני לא יכול לקרוא לעצמי מוזיקאי כי זה לא העיסוק המרכזי בחיי, יש לי עבודה "מסודרת", ואני עושה בה מספיק כסף. אני נורא מתלבט האם ללכת ללמוד מוזיקה או לעזוב את זה. זה כמובן הרבה יותר מורכב משתי השורות האלה שרשמתי אבל אם אתה אומר בסוגיית העבודה זה לא כ"כ משנה (מה שנשמע לי הגיוני, כי בסוף אם אתה צייר טוב, מהזה משנה אם למדת ציור?) אז אולי באמת אין טעם. תחושתי שבארץ, בתור יוצר (לא בתור אולפן או נגן חתונות וכיוב'), אם אתה לא בעשירייה הראשונה כדי שתהיה לך עוד עבודה...

Shards

New member
זה נכון,

קשה להתפרנס בארץ כיוצר, אבל לא בלתי אפשרי. ואין שום מניעה ליצור את החומר שלך ובמקביל להתעסק במוסיקה באופן יותר מקצועי גרידא, לנגן באולפנים וכו'... אני אישית מצליח לשלב בין שני העולמות באופן מאוזן למדי ע"י הלחנת פסי קול לתאטרון, פרנסה מעולה וגם מוסיקה שאני אוהב. אם אתה רוצה ללמוד מוסיקה בשיל ההעשרה האישית שלך ובשביל להפוך ליוצר טוב יותר - לך על זה, אני מבטיח לך שלימודי תאוריה ישפרו אותך בכמה וכמה רמות. עומרי.

גויבא

New member
אוקי, נצלול לפרקטיקה

איפה אתה באופן אישי ממליץ ללמוד תאוריה? תחלק בבקשה את התשובה שלך ל2 סוגי אנשים: 1. כאלה שיש להם הרבה "זמן פנוי" (עניין של סדר עדיפויות לדעתי, כמובן תלוי גיל... ומצב משפחתי :) ) 2. כאלה שאין להם. יענו לימודי ערב, פעם-פעמיים בשבוע. תודה!

Shards

New member
אוקיי,

למי שיש לו הרבה זמן פנוי: זה תלוי ב-מה בדיוק אתה מחפש, אם אתה רוצה ללמוד הכל מהכל הייתי מציע לך להכנס למסגרת כלשהי, וכאן זה שוב תלוי ב-מה אתה רוצה ומה הרקע שלך, יש כאלו שהאקדמיה תתאים להם, יש כאלו שימצאו את מקומם ברימון (למרות שאישית אני לא אוהב את המוסד הזה), ויש מי שיסתדר במגמת המוסיקה בבר אילן. אם אתה רוצה ללמוד נושא ספציפי, לדעתי יותר משתלם ויותר יעיל ללמוד אצל מורה פרטי, היחס פרטני, ההתקדמות יותר "בקצב שלך", והמחיר יותר נח ממחיר של מסגרת מלאה. למי שאין לו יותר מדי זמן: אני ממליץ גם מבחינת זמן וגם מבחינה תקציבית - מורה פרטי, או שניים, או שלושה. תאם איתם פגישות ערב כמה פעמים בשבוע, ותמצא זמן פה ושם להכין את שיעורי הבית ולעבור על החומר. עוד אפשרות למי שלומד יותר טוב במסגרת, היא האוניברסיטה הפתוחה. יש שם כמה קורסים נחמדים, אבל נושאים מאוד ספציפיים, כך שלא כל תחום בתאוריה ניתן למצוא שם. אתה יכול לבקש באתר שלהם שישלחו לך עלון עם הקורסים. בכל אופן אם תפרט מה אתה רוצה ללמוד לאילו משתי הקטגוריות למעלה אתה שייך - אוכל לעזור יותר. עומרי.

גויבא

New member
שאלת 2 שאלות מצויינות שהתשובה

שלהן תלויה אחת בשניה... אם אני יחליט שאני לוקח את כל הנושא הזה יותר ברצינות, אז זה אומר שיהיה לי יותר זמן להקדיש. אם לא - אז ההפך. שאלה חצי פילוסופית מבחינתי.... אני מקוה שעד שאני יחזור מהשביל תהיה לי תשובה לשאלות האלה. תודה! גיא.

מדוע שלא שתשקלי ללכת בכלל לאקדמיה?

שם לפחות הצד הכלי לא פחות חזק מהתאוריה - ומלבד ידע תאורטי (שהוא חשוב) תצאי גם עם יכולת נגינה טובה משמעותית על הכלי שלך (יותר חשוב לדעתי). אומנם זה תואר של 4 שנים ולא שלוש, אבל הרווח הוא כפול. מעבר לזה, אמצע העשרים זה ממש לא זקן - והשאלה המתבקשת היא מה תעשי אם לא תלכי ללמוד? מחכה לך הצעת עבודה מפתה במוסיקה ממקום אחר? כרגע את יוצרת ועוסקת במוסיקה בהקף שאת מרוצה ממנו?

למעלה