תואר באו"פ

תואר באו"פ

שלום רב,

האם תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה יאפשר לי קבלה ללימודי תואר שני בארה"ב?
האם מסתכלים על תואר זה כשווה לתואר הנעשה בארה"ב?

תודה מראש,
דניאל

Philip Jr

New member
בהחלט מאפשר קבלה

לתואר מתקדם בארה״ב. האם רואים אותו כשווה לתואר בארה״ב? תלוי לא? אם הסטודנט השני שמנסה להתקבל למד תואר ראשון ב - M.I.T אז סביר להניח שהתואר שלך לא ישתווה לתואר שלו בעיני ועדת הקבלה..

תודה רבה על התגובה

ברור לי מה יקרה במקרה כזה, אך במקרה שבו המועמד מגיע מאוניברסיטה ציבורית ממוצעת?

אני אזרח אמריקאי, השאלה שלי היא האם כדאי לי לעשות תואר ראשון בארץ, או בארה"ב? (מכל ההיבטים)

Philip Jr

New member
זו שאלה מורכבת

מבנה הלימודים בארה"ב שונה מאשר בארץ. אם תלמד כאן, תואר ראשון יקח לך ארבע שנים לעומת שלוש במקצועות הלא הנדסיים, וחלק נכבד מהתואר יכלול קורסים כלליים בנושאים שלא קשורים ישירות למקצוע שאתה שואף להגיע אליו. סוגיה קריטית לרובנו היא העלות - העלות של תואר ראשון אמריקאי גבוהה בהרבה מאד מהעלות של תואר ראשון בארץ. במחיר של שנה אחת באוניברסיטה בארה"ב אפשר לממן שני תארים שלמים בארץ, אם לא יותר.

מאידך, כאזרח אמריקאי יש לך אפשרויות שאין לישראלי הממוצע.. לעבוד ללא הגבלה.. זכאות להלוואות לצורך הלימודים.. מלגות מסוימות שלא קיימות עבור זרים ועוד.

ויש עוד סוגיות ודברים שיכולים להשפיע כמובן.. האם יש לך משפחה בארץ? משפחה בארה"ב? ענייני זוגיות שאולי מקשים על ההחלטה? אתה מוכן לעזוב את ישראל כבר כיום אם תתקבל?

אני בהחלט מעריך בדומה לגידי שאם תלמד באוניברסיטה אמריקאית טובה + זה יהיה לטובתך, ואולי גם יאפשר לך הזדמנויות שלא תקבל בפתוחה.. הזדמנויות מחקריות, מקצועיות, התנדבותיות.. בעיניי אם האפשרות הזו רלוונטית לגביך אז היא בהחלט מומלצת.

אם אתה רוצה להבין יותר טוב את תנאי הקבלה לתארים מתקדמים והמסלול לוטרינריה, קפוץ לכאן:

http://www.vetmed.ucdavis.edu/students/

אחד המסלולים הטובים בארה"ב.

Gidi Shemer

New member
וטרינריה, למיטב ידיעתי; היא לתואר דוקטור

בארה"ב.

הבעיה שלך עם הארוניברסיטה הפתוחה תהיה נסין מחקרי. אתה תהיה חייב להראות נסיון מחקרי בשביל להתקבל לתואר מתקדם בוטרינריה. יש אפשרות לעשות את זה דרך הפתוחה?

לגבי השאלה שלך בכללית, אני לא חושב שהאוניברסיטה הפתוחה תזכה להתעלמות. זו אוניברסיטה מוכרת ומכובדת. אני חושב (ולא בטוח) שבתי ספר לוטרינריה יסתכלו בעין יפה יותר על מועמדים מאוניברסיטאות ציבוריות מובילות בארה"ב. עם זאת, היות והקבלה היא הוליסטית ומבוססת לא רק על ציון, הרי נסיון מחקרי, הצהרת הכוונות והמלצות סופר תומכות יכולות לעזור.

rtenne

New member
לגבי וטרינריה

אהלן,
אני לומדת וטרינריה בקולורדו. קשה לי להגיד לך אם תואר באוניברסיטה הפתוחה יראה פחות או יותר טוב בשביל קבלה לוטרינריה. אבל אם אתה מעוניין ללמוד וטרינריה באוניברסיטה מסויימת בארה״ב ואתה אזרח אמריקאי אז לדעתי מאוד כדאי שתלמד באותה מדינה תואר ראשון כדי לקבל residency שם. ב UC Davis בקושי מקבלים אנשים שהם לא תושבי קליפורניה, וגם בקולורדו לרוב לא.

למעלה