תואר או לימודי תעודה

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
תואר או לימודי תעודה

שלום אני חילל משוחרר אשר מעונין לעבוד בתחום המידענות בעתיד.כמובן שאין לי עדיין שום דבר חוץ מתעודת בגרות. כרגע אני מתלבט אם ללמוד מידענות בקורס של 200 שעות בבית ספר "תפנית" של האוניברסיטה הפתוחה,או ללמוד בבר אילן לתואר במגמת ווב (שם יש יותר דגש על מידענות במאגרים דיגטלים). בתפנית הכוונה היא ללמד מקצוע ולכן הקורס מתמקד בעיקר בפרקטיקה.בבר אילן הלימודים הם פחות פרקטים. אם אני אלמד בתפנית,יכול מאוד להיות שאני אלמד גם לתואר ראשון בתחום שלא קשור באופן ישיר למידענות כדי שתהיה לי רזומה של תואר בכל מקרה. מההתרשמות שלי במודעות הדרושים בדרך כלל מחפשים תואר בספרנות/מידענות או ארכיונאות. מצד אחד אני יודע שהכי טוב ללמוד לתואר במקצוע שבו רוצים לעסוק. מצד שני,יש לי דחף להרחיב את הידע שלי ואז אולי כדאי לי ללמוד מידענות רק בשביל הפרקטיקה וללמוד לתואר ראשון משהוא אחר שמעניין אותי,לא דווקא בשביל המקצוע. אגב,אין לי בעיה מבחינת הדרישות של אף אחד מהמקומות.

ET2k

New member
הערה

התכוונתי כמובן שמגמת ווב עוסקת יותר במקורות דיגיטלים מאשר מגמת מידענות. הקורס בתפנית גם מתמקד יותר במקורות דיגטלים.

Sapientia

New member
לדעתי, השאלה היא מהם השיקולים.

אם אתה רוצה ממש מקצוע- אז ברור שעדיף ללכת על תואר ולא קורס. עוד שיקול- תקציב. ללמוד תואר דורש השקעה כספית גדולה, והשאלה היא אם זה מתאים לך כרגע. אתה יכול גם לקחת קורס כדי לראות אם זה באמת מה שאת רוצה.

ET2k

New member
מידענים,ספרנים ומקומות עבודה

בהמשך לשאלה ששאלתי אתמול... דיברתי היום עם הספרן בספריה של הבית ספר שלי,ולפי דבריו - מידענים וספרנים הם זהים לחלוטין,ושניהם עובדים רק בספריות ומרכזי מידע. מצד שני,קראתי גם על הרבה מידענים שעובדים בחברות מידע או במחלקות מידע של ארגונים.כשאמרתי לו את זה,הוא טען בתוקף שהאנשים האלו הם לא מידענים... עד כמה שהמקצוע מושך אותי,אני מאוד לא רוצה למצוא את עצמי מוגבל לספריות בלבד,משום שהמשכורת זעומה.

חייםלוי

Member
מנהל
הוא טועה. בוגרי בית הספר לספרנות

נקלטים גם כמידענים בחברות פרטיות. אפילו אני למדתי, בזמנו, קורס דליית מידע שהתמקד במידע לחברות פרטיות או חברות בכלל.

ET2k

New member
אבל הרוב עובדים עדיין בספריות?

אחרי שקראתי קצת בפורום,אני מבין שהרבה מאוד אנשים עדיין עובדים בספריות "רגילות". מצד אחד קראתי פה בפורום שמצב התעסוקה בתחום הוא לא טוב במיוחד,מצד שני יותר ויותר חברות מגלות שהן צריכות מידענים. בטח אי אפשר לדעת מה יקרה בשנים הקרובות.למשל,ביוטכנולוגיה סומן בתור מקצוע "סטארטאפ" (בעליה),והיום הביקוש אליו ירד.

חייםלוי

Member
מנהל
בכל תחום היום מצב התעסוקה הוא לא

מן המשובחים. נכון שרבים עובבדים עדיין בספריות אבל הפורום לא מוצף בספרנים ומידענים לצערי. אז קשה להסיק מכאן על המתרחש במקצוע בכללותו.

Sapientia

New member
../images/Emo45.gifמידענים וספרנים עובדים

מלבד בספריות- גם בארכיונים, מוזיאונים, ובכל מקום שבו נדרש ניהול ידע. בעידן המידע זה מקצוע חשוב. יש היום ספריות בבתי-חולים, בחברת חשמל, בחברות הייטק, ועוד.

למעלה