תה עם לימון

enigma69

New member
תה עם לימון

האם זה בריא לשתות על בסיס יומי תה שלתוכו סוחטים כמות קטנה של לימון ?.האם מומלץ לשתות זאת בין הארוחות?אחרי?בבוקר?ערב?.תודה.

TheFinalCut

New member
על תה ועל לימון

תה, בייחוד תה ירוק, מכיל כמות מכובדת של אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חימצון) שלהם תפקיד חשוב בתהליכים רבים, וצריכתם מקושרת להפחתת הסיכון לסרטן. גם לימון מכיל אנטי-אוקסידנטים, כולל ויטמין C ופולי-פנולים. למעשה, הלימון הוא פרי ההדר העשיר ביותר בנוגדי חימצון (וכל הקבוצה עשירה למדי). אולם תה, שחור או ירוק, גם מכיל חומרים שמעכבים ספיגה של ברזל. לכן, רצוי מאוד לשתות תה, אבל במרחק של שעה-שעתיים מארוחה עשירה בברזל. אני, למשל, שותה חליטת פירות כלשהי יחד עם ארוחת הבוקר (דגני הבוקר פלוס תערובת זרעים והאגוזים) במקום תה "רגיל", שאותו אני שומר לזמן מאוחר יותר (בין הארוחות, בצהריים ואילך, אבל גם לא במקביל לסלט עשיר בירקות עלים ירוקים, מקור נוסף לברזל).

enigma69

New member
תודה.אז...

מה עדיף לשתות לאחר ארוחה גדולה?.קפה מותר?..מים?..או כלום?.

TheFinalCut

New member
קפה גם הוא פוגע בספיגת ברזל

סוג המשקה לא קשור במיוחד לגודל הארוחה, אלא לרכיביה. אם המזון שלך מכיל מקורות ברזל טובים, עדיף לא לצרוך קפה, חלב (ומשקאות המבוססים עליו) או תה במקביל (כל אלו פוגעים בספיגה של ברזל). אם אתה רוצה לשפר ספיגה של ברזל כדאי לצרוך מקורות לויטמין C, כגון מיצי פירות (רצוי טבעיים וטריים). אבל באופן עקרוני הכי טוב פשוט לשתות מים (בעיקר למי שרוצה להימנע מתוספת קלוריות, ממתיקים מלאכותיים, מלחים וכו').

enigma69

New member
תודה.טוב לדעת..

עד היום הייתי בטוח שקפה או תה אחרי ארוחה זה דבר מתבקש.דבר שגורם לאוכל ``לרדת`` טוב יותר..

TheFinalCut

New member
אני לא יודע מה השפעתם על העיכול בכללותו,

הדבר היחיד שאליו התייחסתי (כיוון שישנן ראיות ברורות לכך) הוא ההשפעה על ספיגת ברזל...

TheFinalCut

New member
כל מוצר שעשיר בסידן

סידן מתחרה בברזל ובכך משפיע על הספיגה שלו (לכן, גם חלב סויה מועשר בסידן הוא בעייתי בארוחה עשירת סידן!)

כן, מעניין אבל....

מזכיר לי שכב קיבלתי את ההסבר הזה, אבל בטבע יש פירות רבים העשירים גם בסידן וגם בברזל. תאנים, שקדים, אולי גם שומשום. צימוקים. אולי גם בסרדינים. מעניין מה קורה בעיכול המזונות האלה. או ,במלים אחרות, איך אנו צריכים להתייחס אליהם? כמקורות לברזל או לסידן?

TheFinalCut

New member
ואלל'ה, לא יודע...

יש כאן מאמר מ-91' שבדק את ההשפעה של תוספי סידן על ספיגת הברזל. נמצא שם שכאשר התוסף נלקח עם המזון, הוא פגע בספיגת הברזל ב-50% ויותר. במאמר מאוחר יותר (2005) שמצטט את המאמר הזה, גם כן נעזרו בתוסף סידן ונבדק ההשפעה שלו על ספיגת הברזל (לאחר 8 שעות) ועל רמות הברזל (לאחר שבועיים). גם כאן נמצא שתוספי הסידן פגעו בספיגת הברזל בצורה משמעותית. לפי הכותבים, סידן הוא המעכב התזונתי היחיד שמשפיע על ספיגת ברזל גם בצורת heme וגם בצורת non-heme. אבל המנגנון של תהליך העיכוב לא ממש ידוע (או לפחות לא היה ידוע לפני שנתיים, בזמן כתיבת המאמר). אבל יש כאן משהו חשוב: הכותבים אומרים שלפי הממצאים הידועים, ריכוזים נמוכים של סידן (120 מ"ג) לא פוגעים בספיגת הברזל. לעומת זאת, תיסוף בסידן, או צריכה גבוהה במיוחד של סידן, כן פוגעים. קשה לי לומר בעקבות זאת אם סידן ממקורות תזונתיים עשירים בצורה בינונית יפגע בספיגה; לפי הבדיקה השטחית שעשיתי לא נחקר נושא זה.

taliF454

New member
מה לגבי "תה" צמחים שהוא בעצם נטול תה

(הצמח תה) למשל תה בבונג או שומר?

למעלה