תה "חזק" לאחר ארוחה

zvielie

New member
תה "חזק" לאחר ארוחה

בלי לעשות פרסומות. ביקרתי בזמנו במסעדה צמחונית מצוינת ברח' יפו' בירושלים. בסיום הארוחה הניפלאה קינחתי עם תה חזק שהחברה שם המליצו לי עליו. זה היה תערובת של כל מיני עלים שלדאבוני איני זוכר את שמם אבל הטעם החזק והמעורר נצרב בזיכרוני.
כבר חודשים מאז הקפה האחרון שלי. ובכל פעם אחרי האוכל, שבא לי על קפה אני מתנחם שיום אחד אמצא את התה החזק הזה.
יש פה בטח חברה מנוסים שיודעים להמליץ על תה כזה.
מחכה להמלצותיכם.

תודה.

0 אור 0

New member
ההמלצה שלי היא לפנות למסעדה ולשאול

הם ודאי ישמחו על השבחים שאתה נותן להם, וסביר להניח שתערובת התה שלהם אינה סודית.
אפשרויות שאתה יכול לנסות בינתיים :
תה בדואי: שורש עירית, מרווה, תה שחור לפעמים נענע או מנטה
צ'אי - זנגביל, ציפורן, הל, קינמון - בד"כ כלל מבושל בחלב

טאוֹ

New member
אז שלח לי המלצה על המסעדה במסר

אם כי נראה לי שאני יודע לאיזו מסעדה אתה מתכוון - ומציעים שם חליטות
לואיזה/ עשב לימון/ מרווה/ מליסה/ קמומיל/ יסמין/ שחור/ ירוק/ תערובת הבית.

כנראה שתית את תערובת הבית - ואני מהמר שהיא כוללת חלק מהדברים שאור ציינה.

hal767

New member
שתי הערות

ההרגל של שתיה אחרי ארוחה אינו מומלץ בשל העובדה שהצפת הקיבה בנוזלים מדללת את מיצי העיכול ובכך מפחיתה או מבטלת את יכולתם לפרק את המזון. מזון שאינו מפורק אנזימטית מתקלקל במערכת העיכול והופך לחומר מזיק.
זה נכון במיוחד כשמדובר בשתיה שאינה מים.

לגבי התה ה"חזק" - אינני יודע באלו צמחים מדובר, אבל אני רוצה להדגיש שרבים מצמחי הבר מהם נהוג להכין תה, מכילים חומרים המזיקים לגוף האנושי. ישנם הרוצים להגמל מהקפה המזיק ומחליפים אותו בתה "חזק" כדבריך, ומצמח או צמחים חלופיים אלה הם מקבלים את הקופאין בכמות הגדולה לפעמים מזו הנמצאת בצמח הקפה. תה ירוק ודומיו למשל, מכילים קופאין ותאין בכמות משמעותית, ומעבר לזאת יש בהם חומרים שונים המזיקים לא פחות מאלה שבקפה.
באופן כללי יש לנהוג בזהירות רבה (בלשון המעטה) בכל הקשור בצריכת צמחי הבר בגלל חומרים לא מתאימים המצויים בהם. אני בדעה שלמעט כמה חריגים, לא מומלץ לצרוך אותם. לא כל הצמחים שבטבע הם תמימים.

zvielie

New member
ואאוו וואוואו איזה פחד.

1. אסור לשתות לאחר האוכל.
2. תה מצמחי בר לא מומלץ (למעט כמה חריגים)
3. תה ירוק יש בו יותר קופאין ותאין תקפה.

אני מקווה שלנשום מותר אחרי האוכל

כל פעם שאני קורא הודעות בסיגנון שכתבת אני נזכר במערכון של הגשש על "דיאטת ההרחות" מריחים כלניות לארוחת בוקר ומקנחים בהרחת רקפות...

אחת המחלות היותר מזיקות והחשוכות מרפא זה לקיחת החיים ברציניות יתר.

יום טוב שמח ומבורך

מאיר72

New member
תגובה "קצת" יותר שפויה

תכין לך תה נפלא:
חצי כפית של עלי תה ירוק
מקל קינמון קטן,
חצי מקל של שוש קרח
כף של ג'ינגר טרי (או מיובש אם אתה מוצא בשוק)
חצי כפית דבש (או 3 כפות תלוי כמה מתוק אתה אוהב את זה
)
ואפשר להוסיף גם רבע תפוח עץ (יונתן או פינק ליידי, או כל סוג אחר אבל לא קמחי)
ותהנה לך

hal767

New member
שפויה בוודאי שלא.

יהירות ובורות הינן שילוב לא בריא כשמדובר במטפלים.
ישנם כמה מרכיבים בתה הזה שיגרמו נזק רב לאנשים הסובלים מבעיות רפואיות שונות (בעיות בכבד,בכליות ולחץ דם גבוה למשל, אבל גם אחרות) ולהמליץ עליהם לאדם שאין מכירים זה חוסר אחריות. מטפל ראוי היה נזהר במתן המלצות כאלה.
נידרשת מהמטפלים יותר צניעות ואחריות כשמדובר במתן עיצות לגולשים בפורום.

מאיר72

New member
בהחלט ולכן אתה צריך להביט בראי שאתה כותב את

הדברים האלו!
אתה חושב שאתה היחיד שיודע ושולל כל שיטה אחרת משלך וכל אדם שחושב אחרת ממך.
לא נורא יום אחד תבין זאת.

הייתי מציע לך להישאר בתחום שלך ולא להתחיל ללמד עיברית, אבל במקרה שלך הידע שלך בבריאות לא חזק יותר מהידע שלך בשפה העיברית.

hal767

New member
אשקול את הצעתך

ועד אז חזור למקומך הטבעי - לקרקס, ואל תתערב במקומותבהם נדרש ידע בתחום הבריאות.

מאיר72

New member
אפשר בהחלט ראי - רְאִי

הוספתי לך את הניקוד, שיהיה לך יותר קל.

ובשביל הכיף ראי או מראה?

אז תבדוק שוב את החולשות שלך.

hal767

New member
תאורטית, כן.

מעשית, לא מומלץ.
תודה על ההתחשבות והעיצות.
ואתה בדוק את רמת ידיעותיך בתחום המזון, התזונה ותכונותיהם.

0 אור 0

New member
מדוע יש צורך להזכיר שוב ושוב?

אנו מבקשים בפורום הזה לשמור על טון מכבד כלפי המתדיינים אתך,
כאשר הדיון מיצה את עצמו אפשר להפסיק,
אם אתה משוכנע שבידיך נימוקים מקצועיים כבדי משקל הנך מוזמן להמשיך בדיון אך תוך שמירה על הצמדות לאותם נימוקים ולא להתפתות לשפוט את העונה לגופו,
ספציפית במקרה הזה : הפוסל במומו פוסל,
ראי ומראה הינן שתיהן מילים כשרות למהדרין בשפה העברית,
וראה נא את האתר של האקדמיה ללשון העברית בו משתמשים בשמות מאמרים כגון "העברית בראי הסמנטיקה"
ואגב, גם אדם אשר אינו שולט היטב בשפה העברית יכול עדיין להיות מומחה בתחומו המקצועי, בין השאר בתחום הרפואה המשלימה.

hal767

New member
לגבי החלק הראשון

"טון מכבד" - צודקת, אלא שיש להפנות קריאה זאת לזה שרומז על תשובה לא שפויה ולזה שתוקף ומלגלג באופן קבוע על אחר, בזמן שהוא עצמו אינו מבין דבר בתחום הנידון באותה העת.

לגבי התיקונים בשפה העברית, הרי השימוש במילה "מראה" לעצם הוא הנכון יותר.

נכון שלא חייב להיות מומחה בעברית כדי להיות איש מקצוע טוב. גם תכונות של יהירות, שחצנות, עוקצנות ותוקפנות מילולית אינן שוללות את האפשרות שאדם הינו בעל מקצוע טוב, אבל יתכן שאין מקום לזאת בפורום הזה. ואם זה קיים אז לפעמים יש צורך להעמידו במקום. זה נכון גם לגבי איש מקצוע וגם לזה שנוהג באופן קבוע לתקוף וללכלך כשהוא בעצמו אינו איש מקצוע, אלא סתם לכלכן הזוי.

0 אור 0

New member
ההערה לגבי טון מכבד מכוונת כמובן לכולם

אם אתה מבין ומסכים עם הדרישה הזו, מדוע אתה מרגיש חובה לעצמך להמשיך ויכוח עד אין קץ, ומדוע שוב ושוב אתה זה שמרשה לעצמו התבטאויותלא ראויות?
טאו ואני משתדלים מאד להמעיט את ההתערבות הניהולית בפורום ככל האפשר, להעיר כמה שפחות, למחוק ולחסום רק כאשר אין ברירה..
אני מבקשת שלא תאלץ אותנו להגיע לשם

hal767

New member
כל שכתבת הוא נכון, אבל

לו היית נוזפת באלו שהתבטאו בגסות, בלגלוג ובבוטות כלפי ההודעות שלי וכלפי אישית, לא הייתי צריך להעמידם במקומם המתאים להם.

0 אור 0

New member
כשבחרתי לעצמי קריירה לחיים התלבטתי בין הרבה

תחומים, אבל גננת לא היתה אחד מהם,
עד היום עברתי הרבה שנים ומקצועות, ומעולם לא שיניתי את דעתי לגבי ה"גננת",
אני פונה אליך ואל כל אחד אחר שרואה התבטאות שאינה הולמת בפורום : אתה בהחלט מוזמן להעיר לאותו אדם בקצרה, משהו בנוסח "אודה לך על התייחסות מכבדת יותר", "התבטאותך לא ראויה" וכד',
אבל העובדה שמישהו "התחיל" , לא מצדיקה מענה שלך בצורה של תוקפנות ועלבונות אישיים,,
אפילו בגן הילדים "הוא התחיל" כבר לא תופס.
אבקש להפנים את בקשותי לגבי אופן ההתבטאות בפורום ולסיים בכך את הדיון בנושא בשרשור זה.
תודה

מאיר72

New member
כאשר אדם שולל כל דבר אחר

מלבד השיטה שלו, זה מעיד על פאנטיות מסוימת, אדם חושב שהוא היחד שמבין ויודע בנושא שהוא דיי כללי, זה קצת מעיד על סוג של שיגעון קל.

שבת שלום

למעלה