תהליך

Mist2

New member
תהליך

הדבר היחיד הקורה מעצמו הוא המוות, "כל רגע אנו הולכים וקרבים אל המוות."
המוות מתחיל את עבודתו כבר בימינו הראשון בעולם זה.
תהליך המוות יוצר אשליה של יצירה או עשיה, כיוון שהתהליך הפועל על הצורה ללא הפסקה, 'משנה' אותה.
השפעותיו לא חדלים לפעול על הצורה, עד אשר לא נשאר מהצורה מאומה.
ישנם עוד תהליכים היכולים להתקיים בעולם זה, הם אינם קורים מעצמם, לכן הם לא קיימים כל עוד לא ניצור אותם.
מודעות אינה קורת מעצמה, היא נבדלת מתהליך המוות, היא יכולה להתקיים במקביל אליו ואף בעזרתו.
הטבע מחדש ע"י הולדה ומוות, אך חידושים אלה יכולים לשנות רק את הצורה.
אם ברצוננו לחדש את התוכן ולהוליד דבר מה מודע יותר, עלינו להתחיל ליצור תהליך חדש.

לי דווקא נדמה

שהמוות הוא הכלל, ואילו החיים הם מקרה של מוות.
כל הדברים מתים תמיד, כל היקום מת, סתמי כמו אבן.
והחיים הם מקרה מיוחד של זה. מקרה של מוות שמקיים תנאים מסויימים- כמו הולדה, אכילה וכ"ו

lightflake

New member
הפוך לגמרי...

מעולם לא פגשתי באמת משהו מת
כל מה שאני פוגש הוא חיות - Aliveness
כמובן שאם אתה נוגע באבן קרה, אתה מיד מפרש, "זה דומם" "זה מת"
אבל לפני הפרשנות מה יש באמת ברגע הזה של מגע באבן קרה ?
יש שם מגע
כלומר, חוויה שמודעת לרכיביה והפרשנות כ"קשה" או כ"קר" ואפילו כ"דומם" ו"מת"
אבל זה לא באמת שאתה חווה "מת", אלא זו חוויה של "מת" (פרשנות לחוויה מודעת לגמרי - כלומר - חיה לגמרי)

זה בסדר, אני לא כותב את זה ספציפית אליך רועי
אני לא מצפה שתבין את זה או תסכים עם זה
אין לי ספק שאתה תמשיך להיאחז באמונות שלך לפרשנויות שלך
וזו זכותך המלאה להתעקש עליהן

אני רק מעיר את הערותיי...

נראה שיש לך צורך לסלף את המציאות

אינך יכול לסבול את המציאות כפי שהיא. אולי כי היא מפחידה אותך.
אז אתה מסלף אותה כמיטב יכולתך-
גורואים שמחוללים ניסים.
אבנים שמתעוררות לחיים.
תודעה קוסמית שהיתה קיימת לפני היקום.
שיטות שמביאות לחשיפת ה"אמת" שהמציאות היא רק חלום.
"אני" נעלה פנימי ומתמיד שרק צריך למצוא אותו , כמובן שע"י ביטול המציאות.
"אור" שהוא בערות חשוכה.
"מדיטציה" שהיא חיפוש.
בקיצור- אתה חי בלה-לה לנד. פחדנותך בפני המציאות מכתיבה את אמונותיך הסלפניות. אין לך תרופה אלא אומץ להתייצב מול המציאות ולהביט בה בלי לברוח, ואף אחד לא יכול לעזור לך בזה. כל הגורואים רק מוכרים לך בריחה, ואתה קונה בריחה כמו נרקומן, בכל מחיר.

ינוקא1

New member
יש צד כזה ויש צד כזה.

יש צד שההוויה נמצאת בתוך כל דבר ומהבחינה הזו כל היקום חי , ואפילו האבן הדוממת היא חיה ונחווית.

ויש צד שההוויה איננה מתגלית באמת בשום דבר ומהבחינה הזו כל היקום מת , וכל החיים שאנו רואים הם רק מקרים פרטיים של מוות.

(כלומר : הדומם זה "שיא ההסתר" של ההוויה , ולכן הדומם הוא מה שאנו קוראים מוות. וכל מה שאנו רואים זה דומם שקיבל ניצוצות חיים בתוכו).

הקיבעון שלך לאזן את הדעות הסותרות

כלומר לא להכריע לעולם בין דעות אלא ליצור איזושהי דעה בת כלאיים ממוצעת, לא סוס ולא פרה אלא סוספרה מביא לתוצאה אחת- בינוניות הזויה.
זו תעודת עניות ל"תורת האיזון" שלך.
זה גם מעיד על תפיסה לקויה של אידאות ועל היעדר מוחלט של עיקרון היסוד של הלוגיקה- חוק השלישי הנמנע.
בקיצור- במקום להתיימר להיות "מורה", אולי כדאי שתרכב על הסוספרה הפראי שלך לכיוון צפונדרום, שם בוודאי תמצא חכמימטיפשים שיעריכו את פועלך. להתראות ובהצלחה!

ינוקא1

New member
עקרונות היסוד שלך אינם עניני.

ואולי יום אחד תבין כי ההפרדות בין דברים כמו צפון דרום קיימים רק בעולמך (הצר כעולם נמלה).

אך קיימים מימדים מעל המקום , וצפון ודרום אינם שייכים שם.

אולי יום אחד תצא מקבעונך ותבין עד כמה אינך מבין מאומה , ועד כמה אתה טיפש.

ואז אולי תהיה "חושב" וחכם אמיתי - חכםטיפש.

אתה מתנשא באופן כה מטופש

עקרונות היסוד של הלוגיקה, שאתה, באיוולתך, סבור שאינם נוגעים לך, הם גם עקרונות היסוד של כל חשיבה שיש בה עקביות ולכידות.
מכיוון שאתה דוחה אותם על הסף- אתה מעיד על חשיבתך שהיא מלאה בסתירות.
בתור מי שמתיימר לתפוס בחשיבתו "מימדים גבוהים" שמאחדים תופעות סותרות, אתה בהחלט לא מראה יכולת לחשיבה כלשהי, והרשה לי לפקפק אף ביכולתך לתפוס "מימדים גבוהים". אלו הם דיבורים ריקים ויומרניים של בור ועם הארץ. כמו חנווני בשוק שמדבר על תורת היחסות. אתה אהבל ותורתך- אידיוטיזם.
מילא שאתה לא משכיל, זה נסלח ופתיר. אבל היומרה שלך לדעת מה שבבירור אינך יודע (כמו היומרה המטופשת לידיעת "מימדים גבוהים") היא היא הפגם החמור באופייך. היא בעיה נפשית חמורה והיא עוצרת לך כל סיכוי להגיע לאיזושהי ידיעה.
בקיצור- יאללה יאללה. חזור להארי פוטר או דון חואן שלך ותן מנוחה מהשטויות האינפנטיליות שלך. פיפי ולישון!

ינוקא1

New member
כרגע אתה טיפשחכם

כלומר טיפש שחושב שהוא חכם.

אולי יום אחד תהיה חכםטיפש - חכם המבין שהוא טיפש , שזו תהיה התקדמות אדירה עבורך.

(אני אישית חכםטיפש - אני מבין שאינני מבין דברים רבים , וזה מה שעוזר לי להבין יותר מטיפשחכם כמוך)

לילה טוב !

הנה, פה היתה מועילה לך הלוגיקה

אם, לשיטתך, חכם יודע שהוא טיפש, אז כשאתה אומר"אני חכם שמבין שהוא טיפש", זה אומר שאתה חושב שאתה חכם, ולכן לא יודע שאתה טיפש ורק משתמש בעורמה מגוכחת של צניעות מזוייפת כדי להציג את עצמך, אולי גם בפני עצמך, כחכם.
חוץ מזה שיטתך מטופשת.
אני טוען שאם גילית שאתה טיפש, השאר זאת כך, פשוט. אמור בפה מלא "אני טיפש". ואל תיסוג מזה ואל תתחכם לזה.
אתה טיפש? תגיד את זה לעצמך כל בוקר צהריים וערב ותפשפש בזיכרונך למצוא ראיות לכך. אני מבטיח לך שהראיות יצטברו בערמות.
אתה טיפש שמתחכם להציג עצמו כחכם, לא טיפש שמחכים.
טיפשותך היא בלתי נסבלת. תפסיק לבזות את האינטליגנציה של הקורא עם הסופיזמים העקרים שלך שמיועדים להציג אותך כחכם, מורה, מודט, מואר והשד יודע מה.

ינוקא1

New member
הלוגיקה היא פשוטה מאוד

ככל שאדם חכם יותר , הוא מודע יותר כמה הוא לא יודע.
ככל שאדם עומד גבוה יותר , הוא רואה כמה האופק רחוק ממנו.

ככל שאדם גדול יותר , הוא יודע לכבד את הקטנים ממנו.

וכבר אמרו חכמינו : "איזהו חכם ? הלומד מכל אדם".
הם לא אמרו "איזהו חכם ? המלמד את כולם".
הם אמרו שחכם זה דווקא מי שיודע שיש לו עוד הרבה מה ללמוד , ולכן לומד מכל אדם.

אז אני מודה שיש לי עוד המון מה ללמוד.
אני מודה שגם האדם הבור ביותר יכול ללמד אותי משהו.
וזה הופך אותי לחכם. ההבנה שאינני מבין. ההסתכלות על העולם כפלא. האפשרות ללמוד מכל דבר - כולל מהעצים. כולל מהחיות. כולל מתינוקות.

לעומת זאת , מי שמזלזל באנשים שנראים לו מתחת למדרגתו , זה אדם שחושב את עצמו חכם אבל הוא בעצם טיפש.
ועל זה אמר החכם באדם : "רָאִיתָ אִישׁ חָכָם בְּעֵינָיו ? תִּקְוָה לִכְסִיל מִמֶּנּוּ"

ובכל שלושים ושש שנותי הכלל הזה מעולם לא הכזיב :
האנשים החכמים ביותר שפגשתי , היו אנשים שמעולם לא זלזלו באף אחד , אנשים שידעו להקשיב. אנשים חסרי אגו.
ואילו האנשים שדיברו גבוהה גבוהה , והרשו לעצמם לזלזל ולשפוט , התבררו ככלי ריק.

נאה דורש- נאה מקיים

איפה אתה ואיפה הכלל הזה של לדעת שאינך יודע?
ברור שאינך מיישם אותו על עצמך. יש הבדל בין לומר כמו תוכי "אני יודע שאני לא יודע" לבין ליישם זאת.
אתה טוען לידיעת מימדים גבוהים, מבטל את יסודות הלוגיקה במחי יד,
מסלף את המציאות כדי שתתאים לתיאוריה זו או אחרת שנתקעת עליה...
ובקיצור, כפי שאמרתי לך- אמור לעצמך שאתה טיפש ובור השכם וערב ומצא דוגמאות כל פעם מחדש ואולי תגלה כמה דברים על עצמך.
אם אתה אומר זאת לי- אין בזה טעם. אני רק מסכים איתך- אתה באמת טיפש ובור, מה אתה רוצה ממני? שקל?
אמור זאת לעצמך- תמיד, ומצא ראיות. אמור זאת לעצמך עד יום מותך.

Mist2

New member
לא רואה סתירה

בין מה שרשמתי לבין מה שנידמה לך.

למעלה