תהליך=
או =

איל באש

New member
תהליך= ../images/Emo13.gif או = ../images/Emo13.gif

צהריים נפלאים לכולם. מה אומרת לכם המילה תהליך? האם משתמע ממנה סבל, כאב, קושי, המון זמן, סבלנות, ועוד... האם משתמע ממנה שמחה , אהבה, סובלנות וסבלנות, התפתחות, מעט זמן ועוד.. למה אני שואל? גיליתי ממש לא מזמן שה מילה הזו תהליך, בנוגע להתפתחות ושינוי, מעלה לי את העצבים, גורמת לי להיות מתוסכל. למה? כי האמונה שלי הייתה "כל דבר לוקח ים של זמן" זאת אומרת שמתוך חוסר אמונה שתהליך יכול להיות גם עיניין של שניה אחת, של החלטה אחת וזהו, חוויתי את הקושי, את האיטיות, והכל היה כבד כזה. כל פעם שגיליתי משהו חדש הוא נכנס לתבנית של התהליך, נהיה איטי דרש ים השקעה ועשה לי חוסר חשק, הרגשת מאבק שלי החיים. יום אחד נפל לי האסימון , הבנתי שאני מחליט איך יראה התהליך, וככה הוא נראה!!! אז החלטתי לשנות, כן, אמרתי לעצמי שכמו שאני החלטתי שתהליך בדרך השינוי שלי בחיים הוא כבד ואיטי, ככה אני מחליט שהתהליך מיידי , שמה שאני רוצה קורה עכשיו, וקורה באהבה, ונעים לי עימו. זה ממש לא סותר את ההבנה של חיים בגוף פיזי בעולם תהליכי, זה לא סותר את ההבנה שבחרתי לחוות את החוויות הפיזיות, בחרתי ללמוד סבלנות וסובלנות, בחרתי ללמוד שהמטרה היא הדרך. כל הזמן השתמשתי בדוגמא שאם אני שותל עץ, אז מחר אני לא יכול לאכול את הפירות שלו, כי צריך לחכות עד שיצמח ויבשיל,(תהליך כבד ואיטי) עד שיום אחד אמא שלי אמרה לי "כן, אבל אתה לא עץ" !!!! ואז נפל לי האסימון, אני לא עץ אני בן אדם, אני יכול לבחור איך לחיות , ואיך לחוות את התהליכים בחיים שלי, אני יכול לבחור ולשנות דפוסי מחשבה ישנים שאומרים שהכל קשה ואיטי, לדפוסי חשיבה חדשים שאומרים שהכל לוקח שניה אחת, שהחלטה יוצרת מציאות מידית. הרי השניה הזו בזמן יכולה להיות שעה עבורי ושנה עבור אדם אחר, הכל תלוי איך אני מחליט להתייחס לזה, וככה זה קורה. והשניה הזו לא סותרת תהליך, ממש לא!!! מי אמר שתהליך לא יכול לקחת שניה? מי אמר שאני לא יכול לחוות כמה תהליכים ביחד, בזמן קצר? רק אני!!! ובחרתי לשנות. אשמח לשמוע כל מה שעולה לכם בראש.

אהבתי את מה שכתבת...

פעם חשבתי שתהליך זה דבר הכרחי. עם הזמן הבנתי שתהליך זה סוג של "תקיעות", כי זה ללכת וללכת וללכת... ולפעמים "תהליך" יכול לקחת שנים לא מעטות. אבל זו דעתי...
היום אני מבינה שכדי לעשות שינוי כלשהו, צריך פשוט להחליט, ואז לשנות!! בלי תהליכים, בלי התמרחויות, פשוט ללכת עם ההחלטה עד הסוף!! אבל גם אני משתמשת במילה תהליך, כשאני מתרצת לעצמי תקיעויות שונות, גם לי זה קורה..
האמת שכדי לשנות, אין צורך בתהליכים, אלא רק בהחלטה ועשייה!! חבל על הזמן!

ישלישם

New member
לי, דווקא../images/Emo87.gif../images/Emo19.gif

הקונוטציה היא חיובית מאוד. כמו פרי (לא צריך עץ שלם)... שעד שלא הגיע זמנו ולא הבשיל, אי אפשר לאכול אותו... אז מה אם צריך לחכות, זה כיף... לפעמים ציפיות הן לא לכריות... לא מתכוונת לעורר ויכוח, רק להראות לך זוית ראיה אחרת. כמו שאתה מצפה שהפרי יבשיל באיזשהו מועד (זה אמור לקרות, לא?!) כך... צפה לטוב ביותר, אחרי כל העבודה העצמית שאתה עושה, ובכל שלב, בדוק תוצאות. זו הגישה שלי לפחות... למידה... בחינה... למידה... בחינה. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

rastotman

New member
חלקי מחשבות-

אני אצטט את ד"ר בלנק דווקא בגלל שאני כל כך לא מסכימה עם הגישה שלה: "נכנסתי לעולם שבו לא הבריאות היא העיקר, אלא העיסוק במחלה. הייעוד שלי הוא לרפא והייעוד בפסיכיאטריה הוא לטפל. זה עיוות של הרפואה." אני לא יודעת, אני מאמינה בלהיתעסק במחלה- אולי זאת אמונה מכשילה? ובלי קשר אליה, אני חושבת שדרך התהליך אפשר לקבל הרבה דברים שהם לאו דווקא מה שהתכוונו להשיג, וחבל לוותר על זה. או שאני חושבת ככה כי אני רק בהתחלה, כי אני עוד מחפשת כדי לחפש ולא מחפשת כדי למצוא----

לדעתי יש החלטה מהראש...

ויש החלטה מהבטן. החלטה מהראש זה תהליך.......... החלטה מהבטן זו החלטה של שינוי. שינוי אמיתי, בסיסי, חותך. כשמחליטים מהראש, יש נסיגות, התלבטיות, הססנות, תהיות (ומותר שיהיו)......... וכשמחליטים מהבטן, כלום כבר לא משנה את ההחלטה, כי אז יש את הכוח לעשות מעשה......

איל באש

New member
ומה עם לשלב?../images/Emo13.gif

את הראש עם הבטן? את ההגיון עם הרגש ? את ההלכה עם המעשה? אני מאמין שדרך השילוב מובילה אותנו לאיזון ועוזרת בשינוי . נכון כפי שכתבת, אנחנו באמת הרבה פעמים עושים את ההפרדות.

למעלה