תהליך שח"ק

דליה .ד

New member
תהליך שח"ק../images/Emo39.gif

אצלינו בבית הספר התיכון האיזורי (מז´-י´ב ),שהוא בית ספר קיבוצי התחילו בתהליך שחק: מעורבות הורים בתהליכי החינוך. אני בצוות. מחר יש לנו ישיבה בדעתם להקים 3 פורומים: פורום ליצירת אקלים חברתי של מוגנות בבית הספר, ופעולות מניעה לשימוש באלכוהול וסמים פורום ליידוע הורים ושיווק ביה"ס, ופורום לבניית התכנים של החינוך החברתי בבית הספר. אני רוצה להיות בכל 3 הפורומים אבל זו בעיה לשלוח שליש לכאן שליש לשם ועוד שליש לאן שלא יהיה. כנראה שאבחר בפורום השלישי, כי יש לי כוונה לדבר על שוויון בין המינים והטרדה מינית בבית הספר...וכבר היו דברים מעולם בבתי ספר קיבוציים...שומרת ....זוכרים? ולי יש שתי בנות בבית הספר והשלישי יכנס בשנה הבאה. מבטיחה לדווח מהשטח. כתבתכם הנאמנה וכו´.... דליה.

bimbo.

New member
דליה יקרה, שיהיה לך בהצלחה ../images/Emo45.gif

יש הרבה מה לעשות בתחום זה, ואני בטוחה שיהיה לך מעניין מאוד.

AYELET1

New member
דליה ../images/Emo50.gif ../images/Emo45.gif וכן כן כן!!!

ספרי על ההחלטות וההתפתחויות בעניין! נשמע מעניין מאד!

גליה12

New member
מעורבות הורית בבית הספר

היא אחד הנושאים עליהם הייתי שמחה - לשמוע מה דעת חברי הפורום. קודם כל - לך דליה- בהצלחה- בית הספר בו למד בני- בית ספר קבוצי גם- יצא יום אחד בפרויקט כזה- ונבחרו הורים- ובזה בערך נגמרה המעורבות- הבנתי שההנהלה לא ממש רצתה שההורים יתערבו לה- והקפיאה כל יוזמה. המורים לא רצו התערבות בתכנים... וכו´ וכו´. איך את בעצם רואה את המעורבות שלך?לווי קבוע (כמו ארגון סדנאות סמים ואחרות)- או התערבות במקרי חרום?

הורים בבית ספר- יש חיה כזו?

מניסיוני העשיר למדי כהורה "מעורב" בבתי ספר ביישוב שלי, בחנוך הקיבוצי, בחנוך ה"פתוח" (מסתבר שאני מומחית לסוגי בתי הספר השונים..)- אני לא מאמינה באופן חד משמעי בחיה הזו! בתי הספר, רוצים להתנהל (בצדק מבחינתם) כארגון עצמאי, בוודאי שלא נתון לשתוף של הורים , לביקורת שלהם, ולתיקצוב שלהם. אבל-בנתיים יש לבתי הספר צורך בהורים בתפקיד המממן למשל, המלווה לטיולים, העורך שולחנות למסיבות וכו´..וגם מאד נוח לבית ספר להציג תהליך של שתוף הורים, כאשר ההחלטות הרצויות על ידי ההנהלה לכאורה הן תולדה של תהליך משותף של נציגי ההורים והמורים ביחד. התיאור שלך, גליה הוא כל כך מוכר לי מכל המסגרות השונות שאני מכירה, חלק בבוטות (וטיפשות) וחלק בתהליך של פוליטיקלי קורקט, מציגות "כאילו" שתוף ומעורבות, אבל כאשר המעורבות של ההורים אינה לטעמה של ההנהלה, היא תמית אותה מוות טבעי. אחרי שנים של מעורבות, של התערבות, של ניסיון לשנות בית ספר יסודי, לשנות מערכת חינוך עירונית , מגעים עם המחוז של משרד החינוך, עם מנכ"ל משרד החינוך, ועוד פונקציונרים במערכת-אני כבר יודעת. אין חיה כזו!!! רק ניצול תמימות ורצון טוב של הורים לטובת בית הספר (כמובן שחלק מהניצול הוא לטובת הילדים בסופו של דבר,אבל רק חלק). אבל- שיהיה לך בהצלחה דליה, אם את מאמינה בשיתופיות אמיתית. וחכי לסיסמה "יש הבדל בין מעורבות והתערבות" שמשמעותה מעורבות זה בגבולות של הנהלת בית הספר, ולטעמה, כל מה שחורג מהקווים האלו, זו התערבות והיא לא מקובלת לחלוטין. בוקר טוב

אטיוד5

Active member
מסכים כמעט מאה אחוז

לפני כמה שנים באתי למנהל התיכון במועצה המקומית וביקשתי שיפתחו מגמה/מסלול/מקצוע למחשבים. נתקלתי בחומה בצורה. פניתי לעוד כמה הורים ובלחץ משותף ניבע סדק בחומה הזאת. בשנה הבאה כבר פתחו מקצוע מחשבים. יכול להיות שממילא זה היה בתכנית של ביה"ס, אבל הלחץ כנראה זרז את התהליך.

אני מאוד מקווה שהם התחילו תהליך

אמיתי. הייתי בהלם מכמות ההורים שהיו שם...למען האמת ציפיתי לשלושה וחצי הורים והגיעו 20 בערך. המנהל פתח את הישיבה בכל מיני שירים יפים על שותפות וכו´, אחר כך התחלקנו לפורומים, אני בפורום של חינוך חברתי. הדיון היה על איזה בוגר אנחנו רוצים שיצא אחרי כיתה י"ב, ברור שהצבנו איזה חזון לבוגר שהוא אדם אחראי, יוזם, מעורב וכו´ כל המלים היפות. אני ראיתי חשיבות רבה לשני נושאים שעליהם צריך לעבוד: חינוך לרב-קיום (בבית הספר שלנו מתחנכים, קיבוצניקים, עירונים, בני עיירות פיתוח, בדואים, נוער נע"לה, עולים חדשים וותיקים - כלומר קרקע פוריה להעלאת דילמות, חינוך לסובלנות וקבלת האחר). ושויון בין המינים (אני קראתי ממש להעדפה מתקנת בתחום הזה), גם בתחום האקדמי וגם בתחום החברתי. לאחר הישיבות הנפרדות התאחדנו שוב וכל פורום הציג את הדיון וההחלטות, החלטנו שצריך וחשוב להוסיף את התלמידים למשוואה, ולהרחיב את שורות ההורים המעורבים. נפגש בערך אחת לחודש. בנושא המוגנות מפני אלימות סמים ואלכוהול ביקשתי שיבדקו להעלות גם את עניין ההטרדה המינית.

AYELET1

New member
לי תמיד נראה שהעדפה מתקנת זו בעיה

יוצאים מזה אנשים מופלים על לא עוול בכפם ומעניין יהיה בסוף השנה לשמוע עד כמה אתם רואים הצלחה בפרוייקט (גם אם זו סה"כ חצי שנה) אם כי ברור שיהיה מעניין לשמוע גם על התהליך במשך השנה.

למעלה