תהליך לקוי או לא?!

carmit46

New member
תהליך לקוי או לא?!

במסגרת בדיקות , נניח אתר אינטרנט, ביצעתי בדיקות, אתר עלה לאויר הכל בסדר. האם בתור בודקת אני צריכה ל"המתין" (בדרכ חודש/חודשיים) עד להוצאת הגרסה הבאה לביצוע הבדיקות או שאני בתור QA צריכה לבצע בדיקות שוטפות לאתר כל תקופה?

יש הרגשה שאתר עולה לאויר מסמנים V ואז לא נוגעים באתר עד להודעה חדשה, מכיוון QA.
היה לי קשה לנסח מקווה שמובן :)

תודה,

עמית ו

New member
זה תלוי - כמה משעמם לך?

אם יש לך זמן, ויש דברים שאת רוצה לבדוק ולא הספקת, אז למה לא?
לעומת זאת, אם יש לך משימות נוספות, ויש מי שמנטר את האתר ועוקב אחרי הביצועים שלו - בשביל מה להשקיע את הזמן שלך שם?
&nbsp
בסופו של יום, מאחורי האתר עומד עסק שאת חלק ממנו. אם לעסק יש יותר תועלת בכך שתבדקי את האתר שנמצא באוויר, זה מה שאת צריכה לעשות. אם יש יותר תועלת בכך שתעבדי על הדבר הגדול הבא - זה מה שאת צריכה לעשות.
יש מקומות בהם אנשי בדיקות מחזיקים בתפקיד תפעולי נוסף כמו ניטור ותחזוקה של המערכות החיות או תמיכת לקוחות, ויש מקומות בהם זה לא כך.
אני יודע לומר שברגע בו אנחנו מעלים גרסה ומוודאים שהכל במקום, אף אחד מצוות הבדיקות לא יסתכל על המערכת אלא אם יש בעיה או שיש לנו שאלה שאפשר לבדוק רק דרך המערכת החיה. מצד שני, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את זה כי יש מערכות ניטור שיספרו לנו אם המערכת שלנו מפסיקה לתפקד כמו שצריך.
כמובן - אנחנו לא ממתינים אפילו רגע. על הגרסה הבאה של האתר אנחנו מתחילים לעבוד עוד לפני שהגרסה הנוכחית משוחררת לאוויר.

smadji

New member
יכול להיות שהיא מתכוונת לאיזורים באתר?

אצלנו יש אתרים מורכבים מאוד ואנחנו משחררים גירסה כל כמה ימים. כשעשינו בדיקות ידניות בלבד לא היינו מספיקים לבדוק את כל האתר לפני שיחרור גירסה, למרות שאז גם לא תמכנו בשיחרור מהיר והיינו משאירים שבוע לבדיקות.
מה שהיינו עושים תחת לחץ היה להחליט איזה איזורים קיבלו שינוי לקוד והיינו בודקים את האיזורים האלה בדיקה דקדקנית כדי למצוא את כל הבעיות שיכולנו (תוך שימוש במסמכים המתארים מקרי בדיקה). במקביל היה לנו מסמך אחד שמשמש בדיקת מרכיבים קריטיים במערכת. המסמך הזה שימש גם לבדיקת האתר אחרי שיחרור הגירסה.
ככה נראה היה התהליך שלנו:
1. בדוק כל תיקון שבוצע לפי ההוראות של הדיווח על הבאג או הפיתוח החדש.
2. כשכל הדיווחים שאמורים להיות מפותחים לגירסה סיימו את הפיתוח - בנה מחדש את הקוד ובדוק את כל הדיווחים, אבל גם בדוק את האיזורים ששונו. והרץ בדיקה ברמה גבוהה של הדברים הקריטיים (קוראים לזה smoke testing)
3. אם יש בעיה - החזר למפתח לתיקון וחזור על 2 שוב. אם אין בעיה תן אישור לשיחרור הגירסה.
4. אחרי שיחרור הגירסה הרץ את הבדיקה של המרכיבים הקריטיים על הגירסה המשוחררת לוודא שהכל כמו שצריך, וגם בדוק כמה מהדיווחים שעודכנו בשלב 1 לוודא שאכן הקוד החדש שוחרר.

halperin

New member
מנהל
נתגלו בעיות בשטח או לא?

אם התהליך עובד לכם טוב - אין בעיה,
אם נראה שלא....

למעלה