תהליך הכתיבה

ayt412

New member
תהליך הכתיבה

שאלה קצת מפגרת אולי.. הסופר של שיר של אש ושל קרח (איך שלא קוראים לו) ממציא את העלילה ככל שהוא ממשיך או שיש לו את החזון המלא כבר כתוב בראש? ובכלליות, יש איזו שיטה נפוצה ביותר? נניח, קראתי את החמישיה הראושנה של סידרת אמבר של זלאזני ומרוב החורים והסתירות אני כמעט בטוחה שהוא המציא את הסיפור ככל שהוא התקדם בו, וזה לדעתי אחד החסרונות הבולטים בסדרות ספרים בניגוד לספר יחיד.

הלדין

New member
טוב.

מרטין הכין את הסדרה "שיר של אש ושל קרח" לפי תוכנית כללית. אפשר להבין את זה מהעובדה שהוא יכול לספר על דברים שאמורים להתרחש גם בספרים הרבה יותר מאוחרים מ-"משתה לעורבים" ושות' בהתכתבויות בזהירות מירבית. לעומת זאת, הוא משנה פרטים וקוי עלילות לפי צרכי הסיפור. הסצנה עם קייטלין וטיריון היא דוגמה לשינוי כזה. הוא יודע מה הוא מתעתד לספר אבל לא את הפרטים הקטנים. והפרטים הקטנים משנים, לפעמים, את הכל.

Doji

New member
אתה מתכוון לסצנה שקייטלין

חוטפת את טיריון??
איפה מרטין אמר שזו סצנה שהוא לא תכנן מראש כחלק מהעלילה? המעשה הזה של קייטלין היה אחד האירועים הכי חשובים שהכריעו את השתלשלות העניינים בין הסטארקים ללניסטרים. אני זוכר שבפעם השניה כשקראתי את הסדרה, לאורך קריאת הפרק כל הזמן חשבתי איך העניינים היו מתנהלים אם קייטלין לא היתה עושה את הטעות הפטאלית הזאת. זה גם היה פרק מעולה (בייחוד הקטע בו טיריון מזהה את קייטלין במקום ובזמן שהיא לא אמורה להיות בו ומתחיל התדרדרות מהירה של אירועים) יש אוליי לינק לקטע בו מוזכר שמרטין לא תכנן את זה מראש?

Ergil

New member
אני חושב שהכוונה הייתה

שמרטין חשב על הסצנה של קייטלין וטיריון כמה שהצית את המלחמה הרבה אחרי שהוא ידע איך המלחמה תסתיים.

mysterious V

New member
נצל"ש

מישהו ראה חורים עלילתיים עד עכשיו בספרים? כי אני לא זוכרש התקלתי בכאלה.

כריכרכה

New member
החורים הם אותם החורים

רק שאצל זילאזני אתה לא מקבל נקודת-מבט של כל אחת מהדמויות הקשורות לכך ואין לך הזדמנות "להבין" את השיקולים השונים והמשונים שלהן למעשיהן התמוהים. בסופו של דברף בשני המקרים מדובר בספרות בדיונית לחלוטין, ואני באופן אישי מעדיף את הסגנון של זילאזני שלא מנסה להסתתר מאחורי ריאליזם מזוייף.

mysterious V

New member
אבל אני לא יודע על איזה חורים אתה

מדבר? איפה הם קיימים בששאוש"ק?

כריכרכה

New member
שוב אני אומר, זה הכל השעית ספק

ומרטין משתמש בשיטת נקודת-המבט על מנת ליצור אותה.

למעלה