תהליך הגירושין

תהליך הגירושין

אני מעוניינת להתחיל בתהליך גירושין, במה מתחילים? יש לנו רכוש משותף (דירה) וכן ילדים. מעוניינת בפירוט פשוט ובתהליך מהיר והכי קליל שאפשרי.

LILACH המקורית

האם בעלך יודע על רצונך להתגרש? במידה וכן מה עמדתו בעניין. במידה ולא, לא מומלץ למהר ולספר בשלב זה - עדיף להתייעץ עם עו"ד ולתכנן את הצעדים בצורה הטובה ביותר והכל בהתאם לנסיבות שקיימות. בהצלחה

למה אני לא מתפלא ?

עצות של עורכי דין...... במילים אחרות לילך , מה שאומרת לך עורכת הדין המכובדת הוא : ברגע שהחלטת על גירושים , תשכחי את כל העבר שלך עם בעלך . זה הזמן לדפוק אותו . איך עושים זאת ? א) אל תספרי לו כלום . פעלי מאחורי הגב של אבי ילדך . של בן זוגך . זה שהלכתם בו לאורך דרך ארוכה . פשוט תתחילי לראות בו אויב ולא שותף . כן , לילך , בן זוגך יכול להיות גם שותף להיפרדות . זה לא מחייב מלחמות. ב) לא רק שתסתירי ממנו את עצם הפעולה שמאחורי גבו , תתחילי גם לתכנן ( יחד עם עורך דין , כמובן ) את צעדייך . איך לצאת "גדולה" מהסיפור. ג) לשאלתך כמובן , איך להסתכל עליו בעיניים בעת שאת פועלת מאחורי גבו , אני סמוך ובטוח שלעורכי דין יש ניסיון רב וישמחו לתרום לך ממנו . דבר אחד אני מבטיח לך . ברגע שיסתבר לבן זוגך שפעלת מאחורי גבו , יש יסוד סביר להניח שתגובתו לא תתן המון מקום לשיתוף פעולה . בואי נגיד כך , מה את חושבת יקרה , על פי היכרותך עימו , כאשר יוודע לו שהלכת לעורך דין ? אני חושב שגם הוא יפנה לעורך דין . עוד מוצץ דם . מזה הם חיים . זו פרנסתם אבל את לא חייבת לממן אותה . ומי יפסיד מזה ? את , הוא והילדים . מי ירוויח מזה ? התשובה ברורה . הרשי לי להציע לך דרך נוספת . פני לבן זוגך והסבירי לו שכמו שלא פעלת מאחורי גבו כאשר הייתם יחד , אין לך כוונות לפעול מאחורי גבו כאשר אתם מתגרשים כי יש את "זכר הימים הטובים " וגם ישנם ילדים באמצע . יחד , פנו למגשר . הוא לא חייב להיות עורך דין אבל אם את ממש חייבת , אז אפשר , זה כבר משהו אחר כי הוא פועל לטובת שניכם . ואם את רוצה להיות בטוחה לחלוטין בהסכם שערכתם , קחי את המסמך לעורך דין. אז , ורק אז , כאשר הקלפים על השולחן ובן זוגך יודע שתעשי כך וכך גם הוא. בלי מלחמה , בלי פעולות מאחורי הגב . זו עצתי לך

תשמע משהו

זה לא שהצעתי הייתה ללכת לכיוון מלחמה, הטעות שלך היא ככל הנראה נובעת מנסיון לא טוב שהיה לך: הרעיון הוא כזה - לא אתה ולא אני יודעים את הנסיבות שבגללם היא רוצה להתגרש, יתכן והמדובר בבעל שתיין, או נוכל, או אלים, או כל דבר אחר. יכול להיות שהמדובר באישה שהתאהבה בגבר אחר. לכן, כל עוד לא ידוע לך על נסיבות הפרידה, לא הייתי ממהרת לכתוב (ועוד להסתתר מאחורי ניק בדוי) את מה שכתבת, הגם שאין לך ידע משפטי ו/או הכשרה משפטית לכתוב את העצות האלו. התייעצות עם עו"ד יכולה למנוע מצב של הברחת נכסים עם היוודע הרצון להתגרש ו/או מניעת דברים שליליים אחרים. יתכן גם כי בנסיבות שלה לא יהיה צורך בנקיטת צעדים לפני הגשת התביעה וניתן יהיה להביא את הצדדים בצורה מושכלת וללא מלחמות (אגב, אנ בעד גישה כזו) אך כל עוד אין לך ידיעה של מכלול הנסיבות, ראוי היה כי לא תיתן עיצה חד משמעית בעניין. שיהיה לך יום טוב - עכשיו אתה יכול לצאת מהאנונימיות ולחזור לניק המקורי שלך.

amitshein

New member
ובכל זאת...

...ואני לא זה שהסתתר תחת ניק בדוי... אם את מתעסקת עם גבר סביר, שאולי גם הוא רוצה כבר להיפרד ממך.... יש אפשרות לערוך חוזה גירושין (מזונות) או איך שתקראי לזה אצל מגשר/ת, לאשר אותו בבית-משפט לענייני משפחה ולחסוך כמה שקלים... (עו"ד לוקח לפתיחה של תיק גירושין ב-20000 ש"ח לפני הופעות בבית משפט אז לשניכם העלות היא 40000 ש"ח. תקנו בזה משהו לילדים...)

Caroll

New member
40,000 שקל?

אם יש להם סכום כזה בעודפים, אשריהם. עושים הסכם ביחד, חותמים על הדף, וניגשים לרבנות, הם שמים חותמת ומאשרים את ההסכם עלה לי 298 שקל. אם היו לי 40000 שקל לא הייתי טורחת לגשת לעורך דין, הייתי לוקחת את הילדים ונוסעת איתם לטיול קונה להם משחקים, מבלה איתם, קונה כמה דברים חיוניים לבית, מי צריך בכלל להתגרש. למה אנשים הופכים את עורם כשמגיע לגירושים? ההסכם הריי הוא לטובת הילדים נטו, לא לטובתם של אף אחד.

חזקוש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

עו'ד נכבדה

האם לא היה ראוי גם מצדך לא לתת עצה כ'כ חד משמעית ונוקטת עמדה הרי שגם את אינך יודעת את כל הנסיבות ובכל זאת נתת עצה של מקרה קיצוני אולי גם לך כדי להבא לבקש קצת יותר נתונים לפני שאת רצה לתת עצות מישפטיות והיה מאוד חביב מצידך קצת פחות לתקוף את האיש שהגיב לך וקצת יותר להבין כי מילים שלך גם עם נאמרו בתום לב יכולות להצית מלחמה שאולי לא היתה צריכה כלל להתקיים ותחשבי על זה (-:

חזקוש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

עובדות לעומת השערות

שלום לך ולכל מי שתהה על הניק. אני לא מסתתר מאחורי ניק אחר , לא בצורה נלוזה ולא בצורה נחמדה . קצת רקע. התגרשתי ברבנות לפני 4 חודשים. היה לי קצת זמן פנוי הבוקר ושוטטתי בפורומים. כך הגעתי לכאן . אשתי לשעבר עשתה כעצת העו"ד המכובדת. אצה רצה לה לעורך דין "כריש" , קבלה יעוץ שנעם לאוזניה , הכינה בעזרתו מסמך מפורט בו בעצם , חוץ ממיקרוסופט , בבעלותי שאר העולם . הסיפור עלה לה 6000 דולר !!!! קראתם נכון . 6000 דולר אמריקאים. את המסמך החזרתי לה , לא הייתי מוכן להתייחס אליו . עזרו כמובן העובדות שהיא רצתה מהר להתגרש ( מסיבותיה ) וגם , שבעצם , היא היתה מעוניינת להגיע לפשרה . בסוף נגשנו למגשר ואחרי 5 פגישות ועלות כוללת של 3500 ש"ח + 700 ש"ח הכנת הסכם ( סכום זה התחלק בינינו שווה בשווה - לא כך המקרה של ה 6000 ) , סיימנו את הסיפור . ולמה מלכתחילה פנתה לע"וד . עצה חביבה של חברות . לא דיון עימי . עכשיו שהרקע והניסיון האישי ברור לכם , אשמח להתייחס לתשובתך , עו"ד נכבדת . לעורכי דין תמיד אפשר להגיע . בכל מצב בו צד אחד מרגיש שהוא נפגע , הוא תמיד יכול להגיד "פוס" ולפנות לעורך דין . יותר מזה , אם תקראי שוב בעיון את שכתבתי , אפילו המלצתי לה על פגישה עם עו"ד לאחר כתיבת ההסכם . יש לי הרגשה שאת לא מודעת לאשורו את מעמדכם בחברה . ברגע שצד כלשהו הלך לעורך דין , זה שבירת הכלים . כך אתם מצטיירים ולא לנו לבוא בטענות. ציינת מקרים קיצוניים כמו בעל שתיין , אלים , נוכל , עו"ד . איזה אחוז מהגירושים הם מאנשים כאלה ? את לא סומכת על בגרותה ושיקול דעתה של השואלת ? הרי לו בעלה הוא אחד מאלה , היא מלכתחילה לא תפנה אליו בצורה פושרת . ולגבי הסתרת רכוש , ממילא יהיה צורך בעורך דין ותביעות במקרה כזה . אבל מה קורה אם בעלה הוא איש מהישוב ? מה זה אומר לו על צעד מאחורי הגב שכזה ? את יודעת , כבר אמר צ'כוב : אם במערכה הראשונה יש אקדח , עד המערכה האחרונה הוא יירה. מצד שני , ציינת שמדובר אולי באישה בוגדת . גם כאן היא לא תשמע ממילא לעצתי , הרי היא כבר עשתה דבר או שניים מאחורי הגב של בעלה . גם כאן היא לא תשמע לעצתי . וכמובן , כל שכתבתי היתה עצה . כיוון . היא יכולה לקחת או לא . רוב האנשים המתגרשים הינם בוגרים בנפשם ויש להם יכולת להחליט בעצמם . בגישתי , אני פונה תחילה בצורה הוגנת וידידותית . נותן לזה סיכוי . בגישתך , את קודם כל מתחילה בהצהרת כוונות קרב , ואחר כך , טוענת שעדיף בלי מלחמה . זה ההבדל . ואני באמת מודה לך על האישור לצאת מהאנונימיות . שמי המלא הוא לא הנושא כאן. אשמח להישאר בניק אותו בחרתי בהתייחסותי אלייך . בכבוד רב זה ( באמת ) הלא היה ברור

פועמת

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

מנסיון אישי, אתה פשוט צודק, ג'מני הלכתי בראשונה לעו'ד מבלי שהאקס ידע, שיחת הבהרה ויעוץ עלו לי בראשונה 400 ש"ח , אם הייתי לוקחת את הצד של "ללכת עד הסוף ולבד ללא דיבורים עם האקס, הייתי צריכה לשלם 6000 $ (ובמילים- שש אלף דולר), חזרתי הביתה, שוחחנו על הנושא, הכנתי יחד עם עו"ד טיוטה להסכם פירוד לפי רצוני ולפי חלוקה שווה (פחות או יותר), פגישה עם האקס אצלה לליבון ההסכם, עוד פגישה אחת לחתימה אצל העו'ד, הגעה לבית משפט בכדי לקבל חתימת השופטת על אותו הסכם וזהו, סה'כ כולל אגרות בית משפט עלה לי כל הסיפור 5000 ש'ח, נכון שזה עלה לי לא מעט בבריאות, אך הגירושים והיחסים עם האקס מצויינים, אני יודעת שאם אצטרך או הוא יצטרך איזושהי עזרה בהמשך החיים תמיד אוכל לפנות אליו והוא אלי, הילדים מתמודדים הרבה יותר יפה ובקלות עם הגירושים, ואני חסכתי לעצמי 5000 $ שלא היו מלכתחילה.

חזקוש

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

בונד ג

New member
אבל ממש מתפוצץ מצחוק.

כמה מהנשים מתגרשות בגלל בעל: שתיין נוכל או אלים? גברת גלוק, את צופה יותר מידי ב VOD...

הגברים השליליים

שלום לכולם מאוד קשה לי להבין למה רוב העו"ד השופטים ובכלל חושבים ואומרים שהגברים הם אלו שצריך להזהר מהם אני רוצה
יש מספיק נשים רעות שמנצלות את הדבר הזה לפגוע בבני זוגם והדבר קורה השכם וערב במחוזותינו אז די עם המערכות המכוערות בו נבין שגם אם האישה/או הגבר לא מושלם הוא רחוק מלהיות דרקון מה שאני נתתי בחיי הנישואים שלי ועד היום לבית ולילדים הרבה לא ראו אז גברותי ורבותי לרוץ לעו"ד לבתי משפט בחייכם שבי בבית תחשבי טוב אם זה מה שאת רוצה תבדקי אם מחלקת הגישור ליד בתי המשפט ותנסי לראות אם בעלך מה הוא חושב בענין כמובן אם בעלך קיצוני ברמה לא סבירה מהר מאוד תוכלי להעיף אותו לקיבינימט אז תחשבי אם עצמך לפני שאת עושה צעדים שעלולים להפיל אותך למקום שלא רצית מהתחלה

ממה בדיוק אתה או את פוחד/ת

אחד מהתופעות הנלזות בפורום. אם זו דעתך ואין לי כל ספק שאתה חבר פעיל בפורום, למה ?!?! לא מצליח להבין, מצטער.

קראתי והפנמתי

עצות הגיוניות ומעניינות ייעצת. בכל אופן הליך זה לא קל עבורי בכדי להתחיל בו, ומודעת לכך שבן הזוג לא ישתף פעולה באופן מלא ויציב לכל אורך התהליך. חוששת מאוד מההשלכות של הפעולות הללו ולא יודעת איך לומר זאת ולהיות רצינית ועקבית ברצונותיי ובהחלטתי(?) כנראה אני עדיין עם סימני שאלה ומאחר והאהבה / הרגל לא נמוגו... כרגע אני לא כ"כ מקורית אלא המתלבטת והלא החלטית...

חזקוש

New member

הלא זה בהחלט ברור לעורכי הדין יש אג'נדה

למעלה