עובדות לעומת השערות
שלום לך ולכל מי שתהה על הניק. אני לא מסתתר מאחורי ניק אחר , לא בצורה נלוזה ולא בצורה נחמדה . קצת רקע. התגרשתי ברבנות לפני 4 חודשים. היה לי קצת זמן פנוי הבוקר ושוטטתי בפורומים. כך הגעתי לכאן . אשתי לשעבר עשתה כעצת העו"ד המכובדת. אצה רצה לה לעורך דין "כריש" , קבלה יעוץ שנעם לאוזניה , הכינה בעזרתו מסמך מפורט בו בעצם , חוץ ממיקרוסופט , בבעלותי שאר העולם . הסיפור עלה לה 6000 דולר !!!! קראתם נכון . 6000 דולר אמריקאים. את המסמך החזרתי לה , לא הייתי מוכן להתייחס אליו . עזרו כמובן העובדות שהיא רצתה מהר להתגרש ( מסיבותיה ) וגם , שבעצם , היא היתה מעוניינת להגיע לפשרה . בסוף נגשנו למגשר ואחרי 5 פגישות ועלות כוללת של 3500 ש"ח + 700 ש"ח הכנת הסכם ( סכום זה התחלק בינינו שווה בשווה - לא כך המקרה של ה 6000 ) , סיימנו את הסיפור . ולמה מלכתחילה פנתה לע"וד . עצה חביבה של חברות . לא דיון עימי . עכשיו שהרקע והניסיון האישי ברור לכם , אשמח להתייחס לתשובתך , עו"ד נכבדת . לעורכי דין תמיד אפשר להגיע . בכל מצב בו צד אחד מרגיש שהוא נפגע , הוא תמיד יכול להגיד "פוס" ולפנות לעורך דין . יותר מזה , אם תקראי שוב בעיון את שכתבתי , אפילו המלצתי לה על פגישה עם עו"ד לאחר כתיבת ההסכם . יש לי הרגשה שאת לא מודעת לאשורו את מעמדכם בחברה . ברגע שצד כלשהו הלך לעורך דין , זה שבירת הכלים . כך אתם מצטיירים ולא לנו לבוא בטענות. ציינת מקרים קיצוניים כמו בעל שתיין , אלים , נוכל , עו"ד . איזה אחוז מהגירושים הם מאנשים כאלה ? את לא סומכת על בגרותה ושיקול דעתה של השואלת ? הרי לו בעלה הוא אחד מאלה , היא מלכתחילה לא תפנה אליו בצורה פושרת . ולגבי הסתרת רכוש , ממילא יהיה צורך בעורך דין ותביעות במקרה כזה . אבל מה קורה אם בעלה הוא איש מהישוב ? מה זה אומר לו על צעד מאחורי הגב שכזה ? את יודעת , כבר אמר צ'כוב : אם במערכה הראשונה יש אקדח , עד המערכה האחרונה הוא יירה. מצד שני , ציינת שמדובר אולי באישה בוגדת . גם כאן היא לא תשמע ממילא לעצתי , הרי היא כבר עשתה דבר או שניים מאחורי הגב של בעלה . גם כאן היא לא תשמע לעצתי . וכמובן , כל שכתבתי היתה עצה . כיוון . היא יכולה לקחת או לא . רוב האנשים המתגרשים הינם בוגרים בנפשם ויש להם יכולת להחליט בעצמם . בגישתי , אני פונה תחילה בצורה הוגנת וידידותית . נותן לזה סיכוי . בגישתך , את קודם כל מתחילה בהצהרת כוונות קרב , ואחר כך , טוענת שעדיף בלי מלחמה . זה ההבדל . ואני באמת מודה לך על האישור לצאת מהאנונימיות . שמי המלא הוא לא הנושא כאן. אשמח להישאר בניק אותו בחרתי בהתייחסותי אלייך . בכבוד רב זה ( באמת ) הלא היה ברור