תהיתי...

Natalila

New member
תהיתי...

אילו דברים שאתם עוד עושים/ לומדים או חברים שלכם מקשרים אתכם עדיין למוצא (הרוסי
) שלכם
אני אסביר את עצמי.. למשל אתם מקשיבים למוזיקה רוסית, קוראים ספרים, חבר שלכם הוא רוסי, כל החברים שלכם, סבתא שלכם טסה כל שבוע לרוסיה... וכולה... אשמח לשמוע...

the freaky girl

New member
טוב.. ../images/Emo13.gif

חברים רוסיים, דיבור בשפה הרוסית, משפחה רוסיה, מנטליות רוסית, חבר רוסי [
], טלויזיה עם תוכניות רוסיות, סרטים בדיבוב... הרבה דברים.. אבל גם בלי זה, תמיד אפשר להרגיש קשורים בזה שלפחות בת.ז. רשום "מברית המועצות"...:/

עם המשפחה מדברים רק רוסית

רוב החברים רוסים או כאלו עם המנטליות כמו של רוסים.. אני חולה על מוזיקה רוסית רואה הרבה ערוצים רוסיים אתרים רוסיים האקס רוסי(יותר נכון אוקראיני) ויש עוד משהו חשוב מאוד אבל אני לא הולכת לכתוב על זה ... וחוץ מזה אני קושרת את העצמי למוצא... בשבילי רוסיה זה לא סתם מוצא אלה הבית השני שלי או אפילו נפשית הראשון שלי!

SpyKid

New member
אמממ...

אני מדברת עם ההורים רק רוסית, קוראת לפעמים ספרים ברוסית [למרות שבעבר קראתי יותר, ועכשיו נגמר המבחר
], לפעמים מדברת רוסית עם חברים [למרות שלעיתים רחוקות יותר מאשר עברית], אמממ... בקשר לחבר אני אודיע לך בקשר למוצא שלו כשיהיה לי
סתם..

../images/Emo13.gif

אני שומע (בין היתר) מוזיקה 'רוסית', גולש באתרי ספורט ברוסית, לפעמים קורא עיתונים ברוסית, לעיתים צופה בערוצים 'רוסיים' (למרות שזה לא כ"כ רלוונטי משום שאני כמעט ולא רואה טלוויזיה), אני מדבר ברוסית עם המשפחה , עם חלק מהחברים וכו'. וחוץ מזה, אני אוהד קבוצה אוקראינית, דינמו קייב הגדולה, ודגל ענק של אוקראינה מתנוסס מעל המיטה בחדר שלי. כמו כן סבתא שלי עדיין גרה באוקראינה ואני מקווה מאד לנסוע לבקר במולדת לאחר השירות הצבאי.
(איזה חייכן אני היום...)

ומה הקשר רוסית לאוקראינה?../images/Emo3.gif

ודקך אוקראיני לרוסית?
אגב קנית כבר דגל פולין?
וחייכן אתה תמיד

Janem

New member
שאלה טובה... קבלי צל"ש ... :)

מוזיקה רוסית-גם, פעם זה היה בכמויות מסחריות, אבל תכלס אני שומע את כל סוגי המוזיקה... ספרים-אצלי בבית קראתי את כל הספרים, לפעמים אני מחליף עם חברים ספרים כשיש משהו מאוד מעניין... חברה-לא פוסל חברה רוסיה...חחח, אבל לא ממש אכפת לי מהמוצא... חברים-יש לי חברים רוסים, אבל שוב, די מעט. לטוס לאוזבקיסטאן כיום אין טעם, כי מכרנו את שלושת הבתים שלנו, וזה יהיה מבאס לראות אוזבקים גרים בהם וכו'... מה עוד? אני חושב שמעל הכל, המנטליות והנשמה, המנהגים, חוסר ההגיון לפעמים מקשרים אותי יותר מכל למוצא, למרות שתכלס אני שמינית רוסי :) אבל עדיין...חחח

iris 23

New member
אממ התשובות שלי../images/Emo23.gif

אני מקשיבה למוזיקה רוסית...אממ יש שירים שאני אוהבת ויש שירים שלא ממש... תלוי בעיקרון איזה זמר... אממ אם היתי יודעת לקרוא ברוסית אז כן היתי קוראת..חחח החבר שלי...חחח פולני!!!!!אבל יודע רוסית....מדבר הוא עם אמא שלי ברוסית חחח החברים שלי מעורבים...יש פולנים[כפרה עליהם],יש רוסיים,ויש ישראלים..הרוב רוסיים.. חחח אם היתה לי סבתא....בעעעע איריס

i v g y

New member
אז אצלי זה ככה

אני הכי מתחבר למוזיקה ברוסית! גם שירים שאני כותב הם לרב ברוסית בבית מדבר רוסית ומחוץ לבית עברית אני לא מרגיש שייכות לרוסיה או אוקראינה ממנה עליתי לפני 11 שנה. אני גם לא אוהב את האספות בחגים כשאנשים משתכרים מת על חג מולד ולא בגלל אמונה בישו או משהו גם אין לי כמעט חדברים רוסיים כי אני שונא שכל שניה יוצאות קללות מהפה - זה ממש דוחה אותי

i v g y

New member
אמרתי בסך הכל מה דעתי

אני באמת לא אוהב שמקללים סתם כל מילה שניה זה... נו אתם יודעים ולא סתם יש תסטיגמה הזאת על רוסים

מה "כוס אמק" ועוד פנינים למינהם זה

יותר טוב? אני חושב שאם כבר לקלל אז עדיף לקלל ברוסית מאשר בערבית...

כן כמובן...

אבל אם בשום אופן אי אפשר להימנע מזה... וזה פשוט הכרחי... אז עדיף כבר לקלל בשפה שלנו מאשר בשפה הערבית (כי בעברית כמעט ואין קללות..)

i v g y

New member
שכחתי לומר

שאני מת על כמה מאכלים רוסיים כמו OLIVIE SILEDKA POD SHUBOY לא יודע איך אתם קוראים לזה אצלינו זה ככה

או גם אני שכחתי את זה וגם אני אוהבת

את המאכלים הרוסיים הסלטים האלו ועוד VENIGRED BORSH PLOV( זה מאכל אוזבקי אבל לא משנה הייתי חייבת)

למעלה