תהיתי...

untitled

New member
תהיתי...

בכמה מכחולים או מברשות אתם משתמשים בציור אחד. מכיוון שאני אף פעם לא שאפתי לדיוק, אז לא הפריע לי שציירתי קצת "ריאליזם" לצייר כמה פעמים עם אותו מכחול , אלב אני חושב שממוצא מכחולים שהייתי משתמש בהם היה 3-5 משהו כזה (נסגור על 4?) היום, כשאני מצייר מופשט, אני מסיים ציור עם מכחול אחד בלבד! זה נשמע מוזר אולי אבל זה דווקא מוסיף שמשתמשים במכחול שיש עליו צבע. ובמופשט זה לא כל כך מפריע אחותי לדוגמא, שגם מציירת, אבל היא כמה שאני לא אוהב דיוק, היא בדיוק ההפך, משתמשת בממוצע לדעתי ב 5-6 מכחולים לפחות ציור אחרון שסיימתי השבוע אבל עדיין לא צילמתי (הוא גם עדיין לא בבית כי הוא רטוב) היה כולו עם מכחול אחד, בגוונים של לבן, כחול אולטרה-מרין, ירוק ששכחתי את השם שלו (לא ירוק בהיר), וסגול, שהם לא כל כך רחוקים אחד מהשני, סה"כ באותה משפחה אז פשוט לא הייתי צריך להשתמש ביותר ממכחול אחד (וזה גם בונוס, כי אני שונא, שונא לנקות מכחולים! אז במה מכחולים אתם משתמשים?

כשאני מציירת

אני משתמשת ב3 מכחולים בערך... בדרך כלל מה שונה בינהם זה רק הגודל... אני לא מציירת מופשט, אלא משהו שיותר קרוב לראליזם ולכן צריכה יותר את הדיוק ולכן אחרי שאני מכסה שטחים במברשת עבה אני עוברת לקטנות יותר עדי לדייק. אני מציירת בד"כ באקריליק וגם הייתי מצירת פעם בגואש - כמו בחמשת החרקים שהעלתי. אתה מצייר רק בשמן?

untitled

New member
כרגע בשמן

לפני זה ציירתי בגואש ולפני זה קצת בפחם, קצת בפסטל ועוד לפני זה הרבה הרבה בעיפרון הנה עבודה שלי, מהראושונות שציירתי בכלל כשהתחלתי לצייר לפני שנתיים בעיפרון, זה לפי תמונה של פיקאסו (שלו דרך אגב צבעונית) בכל אופן, אני כרגע נשאר על שמן כי אני מאד אוהב את החומר. פשוט נוח איתו, אני אוהב את המריחה, וזהו לא יודע. אני מתכוון לנסות אקריליק מתישהו, וגם צבעי מים אבל לא כרגע, כשאני מפתח את הכיוון המופשט שלי

oren*

New member
אני משתמש בשני מכחולים

אחד בעל מניפה רחבה לצביעת שטחים גדולים, והשני דק ואיכותי יותר לצביעת שטחים קטנים והצללות. ניסיתי פעם אחת לעבוד עם מכחול עגול רחב, אבל לא אהבתי את רמת הדיוק שלו. הגעתי למסקנה שאפשר להשקיע פחות כסף במכחולים הגדולים (בערך 10 שקלים), ויותר כסף במכחולים הדקים (25 שקלים). אני עובד עם אקריליק, לא ניסיתי שמן.

טוב אז ככה....

בעבר ציירתי המון באקריליק, ממש המון, היתה לי תקופה של צבעי מים ולאחרונה בגלל שאני יותר מאיירת ופחות מציירת אני עובדת הרבה עם עפרונות, עיפרון פחם ןצבעי עיפרון של קרנדאש. אני אוהבת לעבוד עם המון המון מכחולים, אבל גם עם כל מיני כלים אחרים, ספוגים, סקוטש של כלים וכל מיני דבריםאחרים בשביל להתנסות, יוצאים דברים מעניינים...

למעלה