תהיתי לעצמי:

astral tal

New member
תהיתי לעצמי:

האם ניתן לראות טראומות בכתב היד ? ומה לגבי קשרים ומערכות יחסים קודמות שהיו בעבר ? אני תמיד נהנה להשוות בין המידע שאני יכול לקבל מקריאה בכף היד ומניתוח כתבי יד... את שני האלמנטים המוזכרים לעי"ל - אפשר לראות בבירור ואפילו במידה מה מה היה אופיים בקווים כללים (וזאת במידה ולאלמנט היה השפעה ניכרת על הבנאדם, - כלומר שהטראומה או הקשר - היו מספיק חזקים בשביל להוות השפעה וחותם על הבנאדם) אז מה לגבי כתב יד ? האפשר לראות אלמנטים אלו ? אם כן, כיצד ?

עטרה ב ט

New member
כרגיל זה הסקת מסקנות מאוסף של

סימנים או פריטים. אם למשל הכתב מתרחק מהשוליים הימניים ונראה שנכתב מהר ובפאניקה, זה נראה כאילו האדם בורח ממשהו. אם בנוסף הוא גם סגור רגשית ועצור מינית, חרד וכל מיני כאלה דברים, אולי אפשר להסיק על טראומות. יש גם סימנים יותר ברורים, כל מיני אותיות שחתוכות בצורות משונות באזורים התחתונים או חדות או עם לחץ חזק במקומות האסטרטגיים וכולי. אבל היתי רוצה לשמוע דוקא משייקה שמסתייג מסימנים איך הוא היה רואה טראומות בכתב היד.

טראומות בכתב היד

טוב, קודם כל אני מסתייג מסימנים - כל אבחון מתבסס בסופו של דבר מסימנים - אלא רק משימוש סכימטי בסימנים, תוך ניתוק מן ההקשר ומן התמונה הפסיכולוגית של הכתב. השימוש בסימנים צריך כמובן להיות ביקורתי, משום שלא כל מה שנכתב באיזה ספר הוא אכן מהימן. כתב היד מציג תמיד תמונה של ההווה ולא של העבר (אלא אם כן בוחנים סדרה של כתבי יד לאורך השנים). ההסקה מן המצב בהווה על העבר היא תלויית תיאוריה. מטפל פרוידיאני למשל יטה לייחס את המקור להפרעות בהווה לשנים הראשונות, שהן המכריעות על פי הדוגמה הפרוידיאנית. במלים אחרות, ניתן להסיק מן המצב בהווה על טראומות מן העבר, אבל תקיפות הקביעות הללו היא כמידת התקיפות של התיאוריות הפסיכולוגיות עליהן היא מבוססת - כלומר לא הרבה. מה שעולה מן המחקרים הרבים שנעשו בנושאים הללו הוא שישנו קושי רב להצביע על סיבתיות ברורה, וגם כשמאתרים רטרואקטיבית טראומות בעברו של המטופל, לא ניתן להוכיח קשר סיבתי ברור בין השנים. הגורמים המשפיעים על ההווה הם רבים ומורכבים, וכוללים סיבות ביולוגיות, פסיכולוגיות וחברתיות, ולאו דווקא טראומה חד פעמית.

אריק!

New member
שאלת וגם ענית

להבנתי העבר משתקף בכתב היד כמדת ההשפעה שהיתה לאותו עבר על אישיותו והתנהגותו של האדם, הכותב - מתורגמים להווה ואפשרויות חיזוי, לפחות נסיון חיזוי לעתיד. אפשר לשאוב מן העבר אמונה ובטחון עצמי, חום ושמחת חיים, ערכים, מנטליות, מושגים, תפיסות וגם משקעים למיניהם. אני לא חושב שניתן לעשות איזה חתך מייצג להשפעות העבר על כתב היד. יחד עם זאת, מקובל לזהות את העבר, בכל מיני מרכיבי כתב, עם צד ימין. ואז ניתן לעשות חלוקה ( גסה ) של קשר חיובי או קיבוע לעבר - מגמה ימינה. התנתקות בריאה או ´בריחה´ ממנו - במגמות שמאלה. האם בכף היד העבר מבוטא באופן מוחשי יותר ? למשל, לפני שנתיים לערך פרץ המשבר שבעטיו הוא מבקר תכופות בקליניקה און ? בינתיים להתראות. אריק.

astral tal

New member
תגיד אריק אתה ברוקר או משהו ?

דולרים.....מגמות...
כן, בכף היד רואים בבירור וביתר מוחשיות דברים כגון אלה שהיו משמעותיים. אבל עד לרמה מסויימת. לדוגמא, קראתי למישהי בת 17 בכף היד (ולא הכרתי אותה עדיין אז) וראיתי אצלה סימן לטראומה מסויימת בגיל 12 לערך ושאלתי אותה אם היא עברה איזה משהו בגיל הזה - היא ענתה שאבא שלה מת בגיל 10 לגבי העתיד - אני נוטה פחות להתעסק עם זה אם כי בניתוחים שאני עושה לאנשים דרך כף היד אני אומר אם אני רואה שינויים עתידיים בתחומי הקריירה והפיננסים שדווקא כן מתבטאים בבירור וכמו כן לפעמים (אצל נשים) את מספר הילדים שיש או שיהיו (במספר הילדים הקיימים אני מדייק ב-90% מהמקרים) אבל אני שוב מדגיש שכאשר אני קורא בכף היד אני יותר מדבר על העבר והשפעתו על ההווה, ויותר על האופי הנוכחי ואיך הוא משתלב מבחינות מקצועיות או בדרכיי מימוש בחיים. הרבה שואלים אותי - "ת\יהייה לי מישהו\י בקרוב ?" ואני פשוט עונה שאני לא יכול להגיד, ואני מעדיף להישאר כנה ולהגיד רק מה שאני רואה ושאי אפשר לראות את זה, אז חבל סתם להגיד דברים שהבנאדם רוצה לשמוע. אני מעדיף להשאיר את זה אמיתי - זה גם תורם לאמינות וזה מזכיר לי דרך אגב - מה קורה עם כפות ידייה של אישתך ?

אריק!

New member
תפסתי אותי ממש בדלת

הולך לשתות קפה עם שני בורקס. טוב, גם רוגלע קטן. בענין כפות ידיה, אזכיר לה שתחזור מעבודתה. היום יש לה יום קשה, נראה איך זה ישפיע על כפות ידיה. בינתיים להתראות.

אריק!

New member
תשמע, זה מתקרב. הצלחנו כבר

לקשור אותה וכעת, בכוחות משותפים אנחנו גוררים אותה לכוון הסורק. אתה צריך סריקה של כל הגוף או מסתפק ביד ? באמת שואלים אותך לפי היד: "האם תהיה לי מישהי בקרוב" ? ואתה בטח עונה: לפי היד כן, לפי הפרצוף והשכל לא. היום אכלתי אותה חזק עם מזג האויר. קפצתי לסבוב עם האופניים ולא הערכתי כראוי את עוצמת הקור והרוחות. חזרתי עם כאבי אוזניים ותחושת טפשות מוחשית. אם תדע כמה ילדים יש לה תקבל צל"ש וסמיילי מיוחד שבחרתי בשבילך. אם לא תדע הם שלך לסוף השבוע.

astral tal

New member
היי אריק

אני שמח ששמת את כפות ידייה...עכשיו רק צריך לחכות מעט בשביל שתבוא לי ההשראה בינתיים אתה יכול לשים גם את כפות ידייך אם כבר ? זה יאפשר לי לנתח את הדינמיקה של האינטראקצייה בינכם - אם תרצה אה ורק רציתי להגיד שממבט ראשוני רואים שיש לך אחלה בחורה המשך ייבוא..... יהיה נחמד אם תשים גם את כפות ידייך...
(אל תדאג אני ידאג לנסח את הניתוח שלי בצורה כזאת שלא תעורר בינכם מחלוקות... - אני יעשה את זה בטוב טעם - מה אתה אומר, מתאים עליך ?

astral tal

New member
קטלת אותי שייקה !! קראתי את זה

ונקרעתי מצחוק - אין לך מושג עד כמה פשוט קטל אותי באופן פאטלי טוטאלי עזר לי קצת עכשיו... אחרי שניקיטה אמרה למייקל שהיא מעולם לא אהבה אותו איזה סצינה חזקה זו הייתה..... ובתור מי שרואה את הסידרה כבר הרבה זמן זה מאוד השפיע עליי אני בכיתי רציני כשהיא אמרה לו את זה, והוא חרט חתך מתחת לאחת מעיניו - ודמעה של דם זלגה כביכול מעינו - כאות להפגין אלייה את עומק פגיעתה בו אחרי כל מה שהם עברו - ולחשוב שהיא שיטתה בו איך בכיתי..... - עדיין לא התאוששתי מזה אני מנסה להיות אופטימי - לחשוב שזה משהו שהיא היתה חייבת לומר לו מסיבה כלשהי שתתגלה בהמשך אבל מתקשה להאמין בכך וואי,.....אני פשוט הרוס כל כך כואב לי ניסיתי לכתוב שיר אחרי זה לא יצא כל כך טוב אבל יש בו כמה משפטים שמתארים את ההרגשה שלי: רסיסים של דמעות נקוות מנפשי ואיני יכול לשאת בעול מילותייה דמעה של דם זולגת מעיני ואיני יכול לתפוש משמעות דברייה דמעה של טורנדו מבטאת מהותי בעת שלי אמרה שמעולם לא אהבה אותי אני מצטער שאני נשפך פה ככה - אבל מי יבין אותי בעולם האמיתי - רק אתכם יש לי פה לדברים האלו אסטראל "עם לב מרוטש"

astral tal

New member
כן אני גם מנסה לחשוב כך בינתיים

למרות שעם כל השינויים שקורים עכשיו ב-´מדור´ ואיך שהמבט בעינייה השתנה, והאופן שבו היא מתנהגת... - משהו שונה ובגלל זה קשה לי להיות אופטימי בקטע הזה - אבל אני מנסה להאמין שזה לצורך משימה או לצורך הסוואה של משהו שהיא מתכננת - ולכן היא גם היתה צריכה לתת לו עצמו להאמין בכך אסטראל "מנסה להיות אופטימי"

אריק!

New member
פניה דחופה !!!!!!!!!!!!!!

נדרשת הבנתכם ועזרתכם, בעיקר רוחב כיסכם לנוכח המצוקה הקשה אליה נקלע האיש. הנ"ל מוכר וידוע כטוב לב ועוזר לבריות עד שפקד אותו זה המשבר האחרון. הואילו נא לתרום את תרומתכם על מנת שנוכל לממן את עלויות הפסיכיאטר היקר שנדרש כדי להתמודד עם המצב הנורא ולחלצו מתהומות. בעזרת תרומתכם נרכוש גם מכשיר טלויזיה מודרני מתוכנת לסדרות חנוכיות 24 שעות ביממה, כך נוציא לו מהראש את כל סדרות הזימה וחזיונות האימה שהוא מכור להם. נקרע לבי מדמעות עד שממש קשה לי לסי..

astral tal

New member
אתה תמיד מעלה חיוך על פני

תודה והאמתי אחרי שישנתי על זה הלילה... - אני מרגיש קצת יותר טוב אני בטוח שזה יסתדר בסוף - וכל הפיסות הלא ברורות בזמן נתון זה יתבהרו אבל בכל זאת - באותו רגע נתון - זה היה מאוד כואב כשהיא אמרה שהיא לא אוהבת אותו... - רמת ההזדהות שלי עם מייקל עמוקה ביותר אבל בסדר - We shell overcome Tomorrow´s a new day, and the sun will rise again אסטראל "מודה על התמיכה"

למעלה