תהיתי אם אולי

one chai

New member
תהיתי אם אולי

מישהו כאן יוכל להמתיץ לי על דרך שבה אוכל ללמוד על ג'אז, או על מוזיקה בכלליות... כלומר אני מאוד מתעניינת בזה ופשוט אין לי מושג ואיפה לשאוב את המידע... בבקשה..תעזרו לי

Oceans Child

New member
:)

זה תלוי במה את רוצה ללמוד, תאוריה? דברים מעשיים? אני מציעה לך ללכת לפורום תאוריה במוזיקה, כתובים שם חומרי מידע מעניינים על תאוריה במוזיקה בכלל, ויש שם אנשים נחמדים:) בקשר לתולדות הג'אז, יש תוכנית שמדי פעם משודרת בערוץ 23, שזה בעצם סדרה שלמה של תוכניות ומדי פעם הם משדרים את הסדרה במחזוריות, והיא על תולדות הג'אז. יש שם דברים נורא מעניינים על אמנים ועל התפתחות הג'אז... תנסי לראות, יכול להיות שהיא עדיין משודרת... בקשר לאילתור, למשל, יש כל מיני ספרים שיש בהם תרגילים ומידע על אלתור ודברים כאלו... אם תרצי אני יכולה לתת לך דוגמא לספר כזה. בחנויות מוזיקה יש הרבה ספרי לימוד(אני חושבת)... פשוט תכנסי לאחת ותשאלי, והם יפנו אותך...(אם את גרה באזור המרכז, כדאי לך ללכת ל"מרום", שנמצאת באזור הבורסה ברמת גן) אני מקווה שעזרתי

דוייק

New member
טוב!

אז קודם כל, היא גרה באילת ואנחנו לא משופעים פה ביותר מדי חנויות... דבר שני, למה לא לקחת ממני את הסידרה, יש לי אותה מוקלטת(פחות פרק אחד או שניים), ודבר שלישי, ישנם המוןן אתרים באינטרנט על הדברים האלה, רובם באנגלית. אבל לפי דעתי הדרך הי טובה ללמוד את תולדות גה'אז לא באופן פרטני מדי זאת התוכנית, למרות הביקורת שיש עליה.

jsb

New member
גם לדעתי

התכנית נותנת בסיס מסוים למי שרוצה להיכנס לעסק. לי היא עזרה. אפשר ללמוד שם קצת על סגנונות, על שמות, על כלים. נורא עוזר בתור בסיס ראשוני, וקצת היסטורי. לגבי מוזיקה עצמה, מבחינה תיאורטית של נגינה, לא מבין בזה, אז לא אכתוב, אבל אם התכוונת גם להאזנה, אז יש ברדיו תכניות, ובאינטרנט, תחנות שמשמיעות. הכי זמינה-וואלה רדיו. ובהזדמנות זו-תכניות ג'אז ברדיו (לטובת הציבור). 88FM: 7/8 כל ערב בשבע. סקסופון-משבע עד תשע, ביום שישי בערב. יהלומים-כל ערב בשש (יותר גבולי, לא רק ג'אז). מועדון הכותנה-יום חמישי, שמונה עד עשר בערב. גל"צ: כל הג'אז הזה-יום ראשון שמונה וחצי בערב עד עשר. קול המוסיקה: רק ג'אז-יום ב' אחת עשרה בלילה, ויום ד' בשתיים בצהריים (!). האזנה נעימה.

Betterman

New member
ספרים

יש את "יסודות בהרמוניה של הג'אז" של עמיקם קימלמן שאמרו לי שזה ספר מצויין. עדיין לא יצא לי להסתכל בו. יש גם את "יסודות ההרמוניה של הג'אז והמוסיקה הקלה" של אלי ברקוט ואותו אני בכלל לא מכיר וגם לא המליצו לי עליו אבל את מוזמנת לבדוק
וסתם לידע כללי, איזה ביקורת יש על "ג'אז" הסידרה?

דוייק

New member
ביקורת.

הביקורת המרכזית שקיימת על הסדרה ג'אז, היא שקן בורנס עשה סדרה אישית למדי, שמשקפת את טעמו האישי. הוא מודה בזה. הדוגמא הכי בולטת לזה, לפי דעתי, היא בשנות הארבעים המאוחרות, שכבר תקופת הניו אורלינס, סווינג, שיקגו כבר עברה ממזמן והג'אז התפתח לכיוונים חדשים הוא כל הזמן חוזר למה שדיוק אלינגטון היה עושה עם התזמורת שלו, וללואי ארמסטונג ושם בצד לפעמים את האמנים החשובים באמת של אותה תקופה. אם אני זוכר נכון, ועבר קצת זמן מאז שראיתי את הסדרה, אפילו כבר בתקופת הקול ג'אז והג'אז המודאלי בשנות החמישים והשישים הוא לוקח מין "הפסקה" ממיילס דייויס ודייב ברובק וכאילו חוזר אחורה ומראה שדיוק אלינגטון וקאונט ביסי עדיין הסתובבו עם הביג-בנדים שלהם.

one chai

New member
תודה רבה לכולם, אכן עזרתם לי

ועידו יא הומו תביא לי את הסדרה ותביא לי גם כתובות של אתרים! תודההההה

דוייק

New member
את יודעת מה קורה כשאת קוראת לי הומו

!! ובכן: חן: עידו יאהומו עידו: אמא שלך הומו! חן: אבא שך הומו! עידו: סבא שלך הומו! חן: סבא שלי מת. עידו:אה...אז מה, גם שלי. חן: אה... וככה אני וחן העברנו את ימי העבודה שלנו, שהיו משעממים אך רוויחים. מקווים שניהנתם.

למעלה