תהיתי או משהו.

ALiCiA SpInNeT

New member
תהיתי או משהו.

זה ברור שהשירים הישנים שלהם היו הרבה יותר עמוקים ומלאי משמעות. לא? והחדשים(אלה מהשנים שאחרי וואנדרוול, DLBIA...), כמו שטענו כבר רבים, פשוט ממחזרים חומר ישן. לא? הם משתמשים באותן מילים ומקצבים... איך מתייחסים לזה? האם זה חלק מהייחוד שלהם, הסגנון הבלעדי שלהם והכל? אולי הם מפחדים לתת לעצמם להתבטא בקיצוניות עכשווית שתזכיר את זו של פעם מחשש שיאבדו את המעמד שטיפסו אליו לאורך השנים? ז"א, שיר עם מילים מהפכניות ומוזרות שיגרום לאנשים לשאול 'מה?' ולא באופן חיובי(?) כלומר, הם פשוט הולכים על הבטוח והטוב? האם הם איבדו את המקוריות שלהם כחלק מתהליך ההזדקנות? זו ברירת המחדל שלהם? שירי love shine stars soul sky blabla? או שפשוט מאוד, זה רק סימפטום מתסמונת הביטלס שלהם?- להיצמד למילים קבועות ולסגנון מסויים מורגל שלהם? חוו דעתכם

I am Cornholio

New member
אולי הם פשוט מפחדים לנסות משהו

חדש כדי לא לאבד את המעריצים שלהם... עצוב!

YOasis

New member
זה פשוט הגיל...

כמו שנואל אמר באיזהשהו ראיון שזה כבר לא הגיוני שהוא יכתוב שירים כמו סופרסוניק, ליבפוראבר ורוקנ'רול סטאר... זה יהיה פטתי... הוא כותב מה שהוא מרגיש... ודווקא הרבה צדדים השתנו עם השנים לדעתי... אני לא כל כך מסכימה איתך שהם מקובעים על סגנון... תשמעי שירים לאורך כל השנים והאלבומים ותראי סגנונות שונים לגמרי... למשל "דפינטלי..." ו"סטנדינג..." ממש שונים! גם שאר חברי הלהקה התחילו לכתוב שירים... חוץ מזה זה לא נראה לי הכי אפשרי שהם שוב ימציאו את הגלגל ויכתבו הימנוני אצטדיונים וכל זה... הם בני אדם יו נואו... ולא נראה לי שנואל מפחד ממישהו... הוא בטח הבן אדם האחרון שיפחד ממשהו! חח. מאקי פינגרס זה שיר שאין דומה לו לדעתי מהשירים של אואזיס... ודה אימפורטנס הם ממש מקוריים... בכלל הדיסק הזה מלא בשירי רוק מפוצצים! זאת דעתי :)

פולי3

New member
יש כמה אופציות.

אחת, שהם באמת הולכים ומזדקנים, והקול של ליאם הוא לא מה שהיה פעם, והמוח של נואל לא כמו שהיה לפני עשר שנים, (למרות שהוא כמו יין, כמו שיונת אמרה.:p) שתיים, שאולי הם חושבים שברגע שיש להם כמו די גדולה של מעריצים (ואכן יש להם), אז הם פשוט יבלעו כל חומר שהם יוציאו, גם אם הוא קצת שווה לתחת.

RoySupernova

New member
אני חושב ש..

להיפך, הם דווקא השתפרו בהרבה בליריקה משני האלבומים הראשונים (והשלישי שחוץ מכמה רגעי שיא ראו שהם היו מסוממים לגמרה) סטנדינג זה אלבום עם ליריקס מצוינים ובאלבום האחרון (פחות בשירים של ליאם) יש גם כתיבה די טובה (אם עוזבים את דה אימפורטנס). פעם הם היו כותבים על שטויות ודברים מפגרים רק כדי שיצאו בחרוזים ויתאימו למוזיקה, חוץ מכמה משפטים חכמים הרוב היו שטויות, מאז הם בהחלט השתפרו.. בקשר למוזיקה, לאדע, אני חושב שיחסית באלבום החדש (עדיין בסדר לקרוא לו חדש לא?) הם הולכים לכיוונים מאוד שונים ולא ממש ממחזרים אבל בהחלט אפשר להגיד שבאלבומים הראשונים שנפלו (בי היר נאו וסטנדינג) הם חזרו על אקורדים ומלודיות, מה שלא כל כך הלך להם..

RoySupernova

New member
כן נו

הבתים בשיר הם בדיוק כמה מרגעי השיא שדיברתי עליהם.. אבל רוב הליריקה של האלבום דפוקה. וגם הפזמון בשיר הזה די חלש, וגם נואל הודה בזה. הוא אמר שהוא רצה נורא לכתוב משו עם הרבה משמעות אבל לא עלה לו לראש מה שהוא רוצה להגיד אז הוא פשוט סיכם את זה ב- "אתם יודעים למה אני מתכוון?"

Shakemaker

New member
אז ככה....

דבר ראשון וחשוב, לפני שאתה תוקף את אואזיס... אתה תוקף את הביטלס?!?!?! הביטלס נצמדו לסגנון דומה וללירקה דומה?! ב13 שנים שהוציאו אלבומים הם התפתחו משמעותית מאלבום לאלבום- דבר שאי אפשר לומר על להקות שהיו קיימות גם 30 שנה!! אני לא מאמינה שאפאחד מכם לא התייחס להערה הזו! על כל פנים, נכון- דפנטלי מייבי נחשב (ובצדק) לאלבום הטוב של החבורה (נבחר ע"פ מגזין Q לאלבום הבריטי הטוב ביותר). אבל, זה עניין של טעם. דבר ראשון, המילים בDM לא הכי מעמיקות, אם נוציא את ליב פוראבר מההכללה הזו. הליריקה של האלבום האחרון שלא לדבר על BHN, הרבה יותר עמוקה, כי בכל זאת- נואל לא כתב את כל המילים בבת אחת, דבר שיותר מאפיין את 2 האלבומים הראשונים. ולנקודה- זה עניין של הסתכלות: בהתחלה היתה להם יותר אנרגיה, בכל זאת עברו 10 שנים ואיתן מיליוני התמכרויות לסמים, כמה ילדים, כמה נשים וכמה הרכבים. אך עם זאת- בא הניסיון של מנגינות וליריקה יותר מתקדמות. ואתה צודק- קשה להתחדש, במיוחד בתחום הרוק. אבל אואזיס מצוינים, גם אם יש להם נפילות רציניות כמו SOTSOG...

RoySupernova

New member
גם ליב פוראבר לא חזק בליריקה

חוץ מ- now it's not the time to cry, now's the time to find out why ובעיקר we see things they'll never see הליריקה בו די מפגרת, עם בית אחד בלבד שחוזר על עצמו ולא מדבר על כלום וגם פזמון שקצת משתנה וברובו (חוץ ממה שציינתי למעלה) די טיפשי. מה שכן, לדעתי אחד השירים אולי היחידים שממש אפשר להגיד שנואל כתב אותם מההתחלה כשברור לו על מה הוא רוצה לכתוב ושבכל השיר הוא נשאר עם אותה חשיבה נמצא באלבום זה, והוא Up in the sky..

Science Fiction

New member
|לאקשורה|../images/Emo119.gif

מתי בדיוק הביטלס נצמדו למילים קבועות וסגנון מסויים?
היו להם המון סגנונות שונים >.<. *מתפוגגת*

ALiCiA SpInNeT

New member
פל

אני לא ממש זוכרת למה התכוונתי כשכתבתי את זה, אבל זה היה או לזה שאואזיס נצמדו לסגנון הביטלס ולכן יצרו דברים חדגוניים, או פשוטו כמשמעו ובאמת הביטלס הראו סגנון מסויים והאואזים רצו כזה משלהם. הוא באמת היה ייחודי להם(ביטלס), כל שירי זכרונות-העיירה האלה.

למעלה