תהילים של היום

תהילים של היום

תהילים של היום למען רווקיםורווקות ,שימצאו את בין זוגום , ויבנו בית כשר,מלאה מצוות,אמןואמן,

למה את חושבת שזה עוזר?

מה הקשר בין תהילים לבן זוג. מי שרוצה בן זוג עליו לחזר ולחפש בן זוג, ו/או לפנות לשדכנים, ו/או לצאת בט"ו באב למסיבות רווקים ורווקות.

sarav55

New member
הי

תפילת רבים אינה עולה ריקם לפני כיסא כבוד ושקוראים תהילים ומסיימים ביום אחד כמה אנשים את התהילים יכולים להתפלל גם על זיווג ועל כל צרה שלא תבוא

selgarat

New member
למה? הוא צריך קהל כדי לשמוע?

אם הנושא חשוב ושווה התיחסות, למה צריך שהרבה אנשים יתפללו עליו? למה בכלל צריך אני עוד איכשהו מבין למרות שקשה לי עם הרעיון. אבל להגיד שיש חסרון לתפילה אמיתית של אחד למול תפילה כללית ולא ממש מתוך צורך של רבים, בשביל זה אני צריך הסבר מחודש. אלוהים הרי לא הולך אחרי ההמון אין אצלו רייטינג, הוא גם לא כבד שמיעה שצריך צעקות רבות כדי להבין. אם כך מה היתרון שבהמון מול היחיד?

sarav55

New member
אחוות עם=אהבת ישראל=כלל ישראל

אהבת ישראל תפילה של כולם זה לא תפילה של יחיד מכיוון שאם כמה אנשים מתפללים יש חיזוק כלפי שמים כתוב במתן תורה וייחן עם ישראל כתוב שהם קיבלו את התורה כאיש אחד בלב אחד היתה אחדות עם ורק כך יכולם לקבל משמים הרבה דברים

selgarat

New member
אז בעצם תפילה היא כדי לקבל דברים

הבנתי שיש חיזוק, השאלה הייתה למה. נחדד את הנושא, אני מבין שאחדות היא דבר חשוב מאוד אבל לא נראה לך שאחדות שנובעת מתוך אינטרס כל כך אגואיסטי כמו להשיג דברים היא אחדות לא אמיתית? זה שיש אחדות זה מספיק? לא איכפת לך אם אנשים מתאחדים רק כדי לקבל הרבה דברים. אין משהו אישי ופרטי בתפילה שאמור להראות על הקשר שלך עם אלוהים? זו אחת הבעיות שיש לי עם אלוהות, יש כל כך הרבה משחקי כוח ושליטה, שלא ברור אם את עושה את מה שאת עושה מתוך אהבה והבנה או מתוך אינטרס פשוט שיהיה לך טוב יותר. אם תמיד יש שכר בצד כל מעשה טוב שתעשי, איך את יכולה להגיד שאת באמת נותנת בלי לצפות לתמורה. אם יש תמיד מישהו שמסתכל עליך מלמעלה ויודע כשעשית משהו טוב, איך יש באמת נתינה בסתר. במילים אחרות, איך אפשר לעשות משהו בלי אינטרסים אם מקבלים תמיד גמול?

אכן בתפילה יש קשר עמוק עם הקב"ה

ע"י התפילה האדם מתחבר עם בורא עולם, זה לא רק בקשות- (הצד האגואיסטי לדבריך) אלא זה גם שירות ותשבחות, הערכה, הודיה לקב"ה על מה שנתן לנו. למעשה כל בוקר אנחנו מודים לקב"ה דבר כשאנחנו קמים "מודה אני לפניך..." קודם מודים לו על הדברים שנתן לנו, "מודה על הרעה כשם שמודה על הטובה". הקב"ה רוצה שנתפלל אליו, הוא רוצה שנבקש ממנו דברים, זה החיבור שלנו איתו, גם..כן..כן גם ע"י הבקשות, כי הקב"ה הוא אבא שלנו ואנחנו הילדים שלו, אז כמו שילד מבקש דבר מה מאביו (וזה חלק מהחיים) ככה גם אנחנו הילדים של הקב"ה מבקשים ממנו דברים רק שהקב"ה אינסוף. "הרחב פיך ואמלאהו"- ככל שמרחבים את הכלי, ה' ממלא אותו יותר. הוא רוצה שנבקש ושנבקש ובגדול. וכל מה שאנחנו עושים זה מתוך אהבה והבנה שהוא בורא עולם ו"אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים". עצם העשייה מתוך אהבה לקב"ה, לא רק בבקשה אלא בהערכה והודיה, מראה שאנחנו מודים לקב"ה בכל מצב. כתבתי קצת מבולבל....מקווה שתבין
ו..."ישועת ה' כהרף עין"

בדיחות אני מספרת, אבל לא עכשיו../images/Emo3.gif

ואני אפילו לא הולכת לפתוח איתך דיון בנושא, כי זה נושא סגור! אין ספק שהקב"ה רוצה שנתפלל אליו!!!!

כל עובדי עבודה זרה טוענים כך

שהעיניין סגור ושישו שצודק, מוחמד צודק, חז"ל צודקים" , משה רבנו לא המציא סיפורים מליבו וכו'

selgarat

New member
ילד ואביו

זה נכון שילדים מבקשים הרבה פעמים מההורים שלהם דברים, וזה נכון שהורים צריכים שנודה להם לפעמים על הדברים הטובים שאנחנו מקבלים מהם. אבל זה בעיקר בגלל שאם לא נבקש ונודה להם לא יהיה להם מושג מה אנחנו חושבים, אם אני לא טועה זה לא המקרה אצלנו. אני חושב שאם הייתי נותן למישהו מתנה וכל יום במקום ללכת ולהשתמש בה הוא היה מחזיק אותה ומודה לי על שנתתי לו הייתי בשלב כלשהו מתעצבן. התודה הכי גדולה היא להראות שאתה נהנה מהמתנות שלך, לא? השאלה שלי היא אם אלה שני התפקידים העיקריים של תפילה? לבקש דברים ולהגיד תודה על שקיבלת אותם. אמרת שאת עושה את הדברים מתוך אהבה, ואז גם אמרת שזה כי את מבינה שאין מישהו אחר להשען עליו, האחד מאוד נותן השני מאוד לוקח ואצלך הם נשמעים אותו דבר. למה צריך להשען, למה לא להראות ש"הילדים" (אם כך נתיחס אלינו) כבר הצליחו ללמוד לחיות בצורה עצמאית? שבזכותו כמובן, אנחנו לא צריכים להשען

סיפור עם מוסר השכל...

עקבות בחולאדם חלם חלום. בחלומו מטייל הוא לאורך החוף, והאלוקים עמו. בפאתי הרקיע הבזיקו מאורעות חייו וכשעמד על כל מאורע, הבחין בשני זוגות עקבות בחול. זוג אחד היה שייך לו, ואילו השני לאלוקים. כאשר תמונות חייו האחרונות הבזיקו מול עיניו, פנה במבט לאחור להתבונן בעקבות שבחול. הוא הבחין שפעמים רבות במהלך חייו נראו בחול רק זוג עקבות אחד. הוא גם הבחין שאותן תקופות היו התקופות העצובות ביותר בחייו. הדבר הציק לו, והוא שאל את האלוקים אודות כך- "אלוקי, הלא הבטחתני שמיד כשאחליט לצעוד בנתיבך, תצעד עמי לאורך כל הדרך, אולם הבחנתי רק בזוג אחד בתקופות המצערות והמיוסרות ביותר בחיי. מדוע דווקא כשהייתי זקוק לך ביותר נטשתני ועזבתני?" והאלוקים השיב מן הדממה: "בני היקר לי מאוד, אני אוהבך ולעולם לא אנטשך. במשך אותך תקופות של סבל ונסיון בחייך, כשהבחנת בזוג עקבות אחד, היה זה משום שנשאתי אותך על כפי..." מקווה שתבין את המסר.

selgarat

New member
כמובן

אני גם מכיר את הסיפור והרעיון באמת יפה וגם מדגים בדיוק את מה שבאתי לשאול. בסיפור שלך האדם מבקש מאלוהים שיעמוד לצידו ואלוהים שם והוא אפילו שם יותר ממה שהאדם עצמו שם שכן בתקופות הרעות האדם תלוי על אלוהיו ואלוהים הוא זה שמוציא אותו מהתקופה הרעה. אבל מה אם אדם מסויים מבקש מאלוהיו לתת לו ללכת לבד על החול, ובתקופות הרעות לתת לו להצליח להוציא את עצמו או להכשל, אבל בכל מקרה בלי העזרה ממנו. כי הוא גדול ויודע הכול, ואני רק לומד, ואיך אני אלמד אם בדיוק כשקשה אני אפילו לא עושה את צעדיי. האם זה אפשרי? האם אלוהים נותן לא להיות תלוי בו, לא להתמך, האם אלוהים מוכן לשחרר ולסמוך עד כדי כך שאין לו תפקיד בחיי האדם?

"בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכים אותו"

אבל מוליכים אותו עם השגחה מלמעלה, אומרים שכשבנאדם רוצה לעשות מצווה ויש לו את הרצון העז הזה מביאים לו מלאך שיעזור לו, שידריך אותו. למעשה אנחנו חיים באמונה שהקב"ה תמיד איתנו (ואכן הוא תמיד איתנו ומלווה אותנו בכל מצב). יש הרבה מצבים שאדם נכשל, כי למעשה הקב"ה נותן לאדם נסיונות לעמוד בו. וככה שהאדם מתקרב לבוראו ככה הניסיונות קשים יותר "הקב"ה מדקדק עם צדיקים כחוט השיערה" ומהכשלונות שלנו אנחנו לומדים. אנחנו תמיד צריכים להתפלל לטוב, והקב"ה יראה לנו את הטוב, יראה לו את הדרך הנכונה ביותר עבורנו, שנוכל ללכת בה בבטחה.

selgarat

New member
למה שיוליכו אותו?

למה צריך את כל העזרה? אי אפשר לבד? אי אפשר להתמודד עם הדברים בלי שמלאך מוליך, בלי שאלוהים מראה?

tamarhp

New member
לא.

באמת אי אפשר. אנחנו בסה"כ בני אדם, ועם כל הכבוד לצלם אלוקים - אנחנו עדיין לא אלוקים.

selgarat

New member
כאן אנחנו

שונים. פה אני חושב שאין גשר באמצע ופשוט צריך להסים שאנחנו לא מסכימים. בעולם שלי לא צריך להיות אלוהים כדי להיות עצמאי באמת, כמו כולם גם אני אצטרך יום אחד להשען על כתפי אחרים וכשזה יקרה אני מקווה שיהיה אדם כל שהוא שאני אוכל להשען עליו כמו שהוא ישען עליי. עד אז אני רוצה לעשות את הטעויות שלי ואת ההצלחות שלי בעצמי, בלי צל מכוון. וגם מאז אני רוצה שהמשענת שלי לא תהיה אחת מוחלטת וצודקת תמיד, שלמרות שאני צריך עזרה היא לא תגיע ממקור מוחלט שיודע דברים שאני לעולם לא אבין, כי זה ההבדל בין עזרה ושליטה מבחינתי. לפעמים זה בסדר לא להסכים.

selgarat

New member
להסים = להסכים

לא יודע מה קורה לי היום זה כבר פעם שניה שאני צריך לתקן את עצמי. מצטער.

lala897

New member
הנקודה שבו אנחנו לא מסכימים

או אתה ותמר לא מסכימים היא הרבה יותר מוקדמת. השאלה היא אם יש אלוקים או לא. אם יש אז בין אם תרצה בין אם לא בין אם תוציא את עצמך מהדת היהודית ובין אם תגיד שאתה עצמאי ולא תלוי ולא מובל אתה עדיין מובל. ואם אין אלוקים אז אנחנו לא מובלים על ידו כי הוא לא קיים.

למעלה