תהיי יפה ותשתקי

גלינקה2

New member
תהיי יפה ותשתקי

כריסטינה (!) מלמדת את ליסה איך לפתות גבר עם מראית עין של עלמה בתולה וחסודה: הציצי בגבר שאת רוצה ואחר מייד הפני את פנייך ממנו כאילו הסתכלת עליו לא בכוונה. חשפי את קצה שוקייך כדי לגרות אותו, ולבסוף הפילי ממחטה עם המונוגרמה שלך והסתלקי במסתוריות. אותו גבר ירים את המטפחת עם ראשי התיבות ואז הוא יחקור בכל העיר מי זו העלמה המסתורית הזאת ועד אז שהוא ימצא אותך הוא יתאהב בך וירצה אותך לנצח. זה יכול היה להתפתח לסיפור קלאסי מהמאה ה-19 ולא למציאות של המאה ה-21. לליסה יש אישיות משלה, חיננית, מצחיקה וחמודה ולפעמים בוטה אבל בלי טיפת רוע והיא יכולה להעיר כל מסיבה משעממת. במקום שתעדן את האישיות שלה אבל שתישאר משעשעת ואולי טיפ טיפה בוטה אבל לא מעליבה ונדבקת ונואשת, מטיפים לה להיות עוד קופי מהלך של אישה לדוגמה. כלומר, עליה למחוק את האישיות האמיתית שלה כדי למצוא חן בעיני גבר פוטנציאלי (ובו זמנית מלמדים אותה לפרנס את עצמה, כלומר, לא להיות תלויה בגבר). ואת העצה הזאת היא מקבלת מנשים. פה נמצא הסירוס האמיתי, כי הנשים הפנימו את זה כל כך חזק עד שזה נראה כאילו זה סדר העולם הנכון. חלילה שתהיה ישירה ושהיא תפנה ראשונה לגבר, וחלילה שיהיה לה הומור קצת וולגארי, ועוד כל מיני כללים שמחזיקים אותה במקום פסיבי ונמוך יותר מאשר גבר גם המחיר הוא מחיקת האינדיבידואליות שלה. בחברה כזאת אין לגיטימציה לאשה להיות לא יפה, להיות מבוגרת, כי מי ירצה אותה ומי יפרנס אותה? אבל גם הגבר יכול להיווכח שאשת חלומותיו היא סתם האבלה תחבלנית במקום לראות מייד את האישיות שלה. לדעתי, עדיף לאישה להיות לבד ולהיות היא עצמה מאשר להיות מחוקה, בעיקר היום כשהיא יכולה להתפרנס ולהשיג בני זוג לא למטרות חתונה ואפילו ללדת ילד לבד. עדיף לכל החברה שיהיה בה חופש לכל אחד להיות מה שהוא, שבה גם לגבר תהיה לגיטימציה להיות ביישן וסגור ולא עשיר, לי ונראה שאחד כזה יסתדר עם ליסה אם היא תפתור את בעיותיה.

t a m i 2 5

New member
חייבים להגיד ת'אמת הבחורה יודעת לפלרטט

זה דיי מוקצן ובאמת וולגארי אבל לא הרבה יכולות לפלרטט ככה. היא מצחיקה כשהיא עושה את זה...ברור שלא הייתי רוצה להיות עם מישהי שתעשה לי בושות ככה אבל אם היא תמתן טיפה היא בסדר גמור...כולן יודעות שם שהן לא יכולות לפלרטט כמוהה ואולי זה נובע מקינאה כי הגברים כן מגיבים אליה. ולגבי כריסטינה איזה סוג גברים היא השיגה כדי לתת טיפים לליסה? גם כריסטינה בסופו של דבר משכה גברים מכים שרוצים סקס (בלי קשר לעבודה שלה לשעבר) וחוץ מזה בשביל אחת שנראת טוב וצעירה זאת לא חוכמה לבוא למישהי בת 40 שצריכה להשתמש יותר בפה שלה ולהתנסח כמו שצריך, כריסטינה לא צריכה את זה מספיק שתשתוק וזהו.

Y. Welis

New member
השאלה אם יש לליסה אישיות

במובן של אדם מבוגר עם נסיון חיים, טאקט וטעם, כמו שניתן לצפות ממישהי בגילה. כרגע נראה לי שכדאי לה להתחיל ללמוד מכל אחד, אפילו מכריסטינה.

א ו ר3

New member
כן...כריסטינה ממש מורה מצויינת ../images/Emo3.gif

ללכת ללמוד את רזי הפלירטוט ממישהי שהייתה זונה... חחח ... לא

כן ולא

יש הרבה נשים שמסרבות בתוקף לוותר על נעוריהן, התקופה בה הן היו לדעתן במיטבן. ליסה כזו. הבעיה שלה, שהיא מתבגרת פיזית, ושטיקים של גיל 20 לא עובדים בגיל 40. זו הנקודה העצובה מכולן אצלה. היא הופכת לאשה פאתטית נורא. אם כי אני מדגישה, יש לה חוש הומור נהדר, היא יודעת לתת "גוד טיים". אבל זה לא מספיק.

המונשרי

New member
../images/Emo20.gif

אין שום חן באשה שלא יודעת איך להתנהג אחת שמשפילה את עצמה, זורקת בדיחות חסרות חן , המעידות יותר על נואשות מאשר על אופי . ישנה סיבה לפלירטוט חסר הגבולות של ליסה . כשהיא בחברת לובש מכנסיים מכל גיל וגזע זה מוציא ממנה אישיות אחרת לגמרי. יש מי שאינו בעד קלילות וצחוקים? כאן ישנה חוסר מודעות טוטאלית - איך זה מתקבל בעיני האחרים. ההתנהגות האובססיבית וחסרת הגבולות פוגעת בראש ובראשונה בליסה עצמה. אפילו "דרדקית" דוגמת כריסטינה שחיה מחצית משנותיה של ליסה , אפילו היצאנית ללא ההשכלה המינימלית - ניחנה בחכמת רחוב - אפילו לה ברור ונהיר כיצד ראוי לנהוג. ואין בכך צביעות - זהו סוד גלוי לכל והוא פועל משחר ההסטוריה ( בארה"ב אפילו התפרסם ספר בנושא שנקרא "הכללים" המלמד נשים בנות ימינו איך לנהוג כשהן מעוניינות להכיר מישהו למטרות רציניות ).

Y. Welis

New member
'הכללים' גם תורגם בזמנו ובהחלט מומלץ

כי בסך הכל, אם יש התאמה ומה שחסר זה רק הניצוץ, יש דרכים בדוקות להדליק אותו וליצור את אפקט המשיכה (הבסיס הוא שני עקרונות פשוטים: מה שקשה להשיג, מושך יותר; קינאה מציתה תשוקה). אבל כדאי לוודא לפני כן שיש התאמה ונכונות להשקיע ולהשתלב יחד, אחרת זה לא יחזיק הרבה זמן.

אושן77

New member
גלינקה , מסכימה עם דבריך ב1000%

אני קוראת סמויה אך לאחר שקראתי את הפוסט שלך הייתי חייבת להגיב ולומר ש I couldn't have said it better myself אומנם אני לא צופה באופן קבוע בסדרה אך ראיתי את רוב פרקי העונה ה-2 וה-3 וממה שראיתי יצאתי עם תחושת בחילה עמוקה. לא ייאמן שתוכנית שכביכול חרטה על דגלה את ההעצמה הנשית ושתי הקואצ'ז הן עצמן נשים עושה בהרבה מהמקרים בדיוק את ההפך ע"י הנצחת הסטריאוטיפים המגדריים השחוקים ביותר, ראה ערך כפי שכתבת מקרה ליסה מהפרק של אתמול ורק אוסיף שאם היה מדובר בגבר אף אחד/ת לא היה מתאר את התנהגותו "כנואשת" אלא סביר להניח שהיו פוטרים זאת כהתנהגות גברית טיפוסית, מקרה נוסף שנחקק אצלי עמוק בזכרון הוא מאחד הפרקים עם הזוגות שבו לצורך בונדינג קבוצת הנשים הלכה לעשות פידיקיור/ מיניקיור ( מקווה שככה מבטאים זאת) ואילו קבוצת הגברים surprise surprise הלכה לשחק ספורט ,דוגמא נוספת הינה פרק מהעונה השנייה בו אחת מהנשים מהעונה הראשונה חזרה לבית על מנת לתמוך "ולייעץ" לאחת מבנות הבית דאז ( היילי או לינל לא זוכרת מי מביניהן היא האם ) ושוב לאן שולחים אותן לשוחח אם לא למכון יופי- you guessed it לעשות פידיקיור/ מיניקיור ( וזאת למרות שהיילי/לינל ציינה במפורש כי זו לא כוס התה שלה ). זה פשוט בלתי ייאמן איך במאה ה-21 בה תפקידי המגדר הם הרבה יותר גמישים דווקא תוכנית מסוג זה שאמורה לשבור את הסטריאוטיפיזציה המגדרית ולהראות לבנות הבית שברוב המקרים כל כך זקוקות לכך עושה את כל אשר יכולתה כדי להנציח אותה. לי באופן אישי מאוד קשה במקרים רבים להבין את כיוון הקואצינג של המאמנות ( בעיקר של רונדה שנראית כמו stepford wife ) והרבה פעמים יש לי את התחושה כי לתוכנית יש איזושהיא אג'נדה שוביניסטית במסווה של העצמה נשית , רמז לפמיניזם למרבה האירוניה בטח ובטח שלא קיים . מצטערת על החפירה הארוכה, אני פשוט מרגישה מתוסכלת מהסדרה הזו ומרגישה כי אני עומדת לנטוש אותה מאוד בקרוב.

שמיצית

New member
הכי לא מסתדר לי הקטע של העצמה נשית, מחד, וכל

הניתוחים הפלסטיים של רןונדה, מאידך...

Y. Welis

New member
שטרם הוכחו, להזכירך

הבחור שטען שהם נעשו, סבל מבעיות מנטאליות שקל יותר להוכיח מאותם ניתוחים (אגב זה, השתלות שיער אצל גברים הם כיום דבר נפוץ מאוד, שהסיבה היחידה שהן אינן מוזכרות היא הדיסקרטיות הנדרשת).

שמיצית

New member
לא ידעתי את זה, מודה ../images/Emo140.gif אבל לפי

איך שהיא נראתה אצל אופרה ווינפרי..

t a m i 2 5

New member
למה לא מסתדר? הבחורה רוצה להראות טוב

בשביל עצמה ולא בשביל אף אחד אחר. אני לא רואה שום דבר סותר בטיפוח אישי ושיפורים אם זה מפריע לה.

Y. Welis

New member
אני בדעה שפמיניזם הוא דבר שכל אשה מגדירה

*לעצמה*, ואין פמיניזם אחד כולל. כמעט כל אשה פמיניסטית בדרכה. אלה שאינן, פשוט עדיין לא יודעות שהן יכולות. לכן ביטוי כמו 'לא יתכן שבמאה העשרים ואחת' לא נשמע נכון, כי התחושה היא אינדיבידואלית לגמרי. הנשים לא חוייבו ללכת לעשות פדיקור/מניקור או סתם פינוק לגוף (שהייתי שמח אילו היה נפוץ יותר - יש תרבויות בעולם שסאונה, חמאם או אמבטיות בוץ הן בילוי עממי ולעיתים אף גברי), והיו יכולות לסרב. יש משתתפות שמעולם לא היו בתוכנית במקום כזה. אבל מצער שאלה המקרים שאת זוכרת, ואילו את המקרים של נשים שיצאו ממצבים קשים והפכו להיות עצמאיות (לינל מתפרנסת בעצמה, אולי לראשונה בחייה) והחלו לחשוב בצורה עצמאית, או של המאמנת איאנלה היא ייצוג חי של אשה שמצאה בעצמה את *הכוח* שלה, את מעדיפה להניח בצד. באשר לליסה - הממ, גבר בן 41 שחי אצל ההורים ואינו מסוגל להתפרנס או לקיים מערכות יחסים... לא הייתי אומר שזו התנהגות טיפוסית. הרבה יותר מתאים לסרט קומי מהסוג שישאיר בך תחושה של 'מזל שזה לא קרה אצלי'.

אני חושבת

שכותבת ההודעה מעלייך התכוונה (ותקני אותי אם אני טועה) למה המאמנות מנציחות את סטיגמת האישה בחברה ושולחות אותן למקומות בחוץ שכביכול מתעסקים בהם בדברים שטחיים וטיפוח החוץ כאשר בבית הן מדברות על כמה חשוב טיפוח הפנים. בל נשכח שכשהחוץ מטופח גם ההרגשה הפנימית לעיתים משתנה. בדיוק כמו שצביעת השיער של קאסי הקשתה עליה, כך גם מניקור יכול לעודד. בעיניי הבעיה הרצינית יותר היא הגישה של רונדה למערכת יחסים זוגית, תפקיד האישה ותפקיד הגבר בה.

שמיצית

New member
מסכימה עם המסר ,אבל לא בקשר לליסה.

ליסה מתחנחנת. אתם זוכרים כשהן בנו בית? "מה זה? איך זה עובד? תראה לי!". כשנשים מבוגרות מתיילדות כדי לשאת חן בעיני גברים, זה ממש פסול בעיני

למעלה