תהייה

יעלעל

New member
תהייה

שלום מצטערת שאני מתפרצת אליכם (מבלי שכלל הוזמנתי) אך אני צופה על הפורום הזה ונכנסתי לקבל רעיונות למאכלים צמחוניים וגם לגיוונים שונים. הייתי חייבת לכתוב את מה שעלה בראשי, מקווה שלא תחשבו שזאת חוצפה מצדי. עברתי עכשיו על כל מתכוני הסכרת בקישורים. בתי עם סכרת ויש לי בעיה עם ההגדרה של חלק מהמתכונים כמתאימים לסכרת. למשל תפוח אפוי, התפוח הוא גם סוכר. כלומר אם היא אוכלת תפוח היא אמורה להזריק עליו יחידת אינסולין. אז מה כאן מתאים לסכרת, שזה עם ממתיק? הבעיה היא שמי שלא ממש מבין בזה יכול אולי לאכול דברים שאינם מתאימים כי הם תחת הכותרת של מתאים לסכרת. בתכל'ס לגבי סכרת, כל דבר מתאים לאכילה במגבלות ועם הזרקת אינסולין (סכרת נעורים כמובן). ברור שאני מחליפה סוכר בממתיק בדייסה למשל אבל עוגה אני מכינה רגיל ומחשבת כמה "שווה" כל מנה והיא מזריקה על זה. וגם לגבי ממתיקים, חלקם מכילים כהלים או רב כהלים או משהו דומה ולא מתאימים לססכרתיים. למשל, הבת שלי כשהיא לועסת מסטיק "בלי סוכר" של חברה מסויימת, עם סמל "אייל" עולה לה הסוכר. וגם לגבי צליאק יש לי בעיה עם חלק מהמתכונים. יש מתכונים עם סולת או קמח מצה ורק בתחתית השרשור רשום שזה לא מתאים. אז אם אני מחפשת מתכון (לחברה טובה עם צליאק, ויש לי גם בן רגיש ללקטוז, בקיצור עברתי עכשיו על כל המתכונים המיוחדים) ואני רואה עוגה עם בישקוטים או סולת אני יכולה לטעות והלכין אותה. האם לא כדאי לעבור על המתכונים ולמחוק מה שלא מתאים? או לפחות לכתוב בתחילת הקישורים הללו שזאת המלצה של חברי הפורום אך הם לא מומחים ואין אחריות על המתכונים כמתאימים לסובלים מבעיה זו או אחרת.

bigjack

New member
אני מבין את הבעיה....אבל

צריך להיות ברור לכולם שכל מה שבמאמרים הוא בגדר המלצה של חובבים (כי הרוב הגדול כאן בסופו של דבר חובבנים
) הרי לא יושב צוות של דיאטנים ורופאים ובודק כל מה שמישהו כותב כאן. גם בסתם מתכון יכולה להיות טעות והוא לא יצליח. הכל כאן בגדר המלצה בלבד, ועל אחריות המשתמש בלבד. בתור בן לאמא סוכרתית אני יכול לאמר לך שכל מה שאני מכין עבורה נבדק קודם אם זה מתאים בלי שום קשר מהיכן המתכון, וכך גם לגבי מוצרים קנויים שהרבה פעמים מטעים (וזה באמת לא בסדר) לדעתי לכל מי שיש מוגבלות כלשהי צריך לפקוח 7 עינים ולבדוק טוב טוב בעצמו. לא רואה טעם להאשים מישהו כאן ביחוד שזה לא פורום שמתמחה בבעיות הנ"ל אז לא לכעוס

tamarhp

New member
זה לא ברור שזו המלצה

כשכתוב על מתכון שהוא מתאים לחולי סכרת, או צליאק - משתמע שהמתכון אכן מתאים... כמובן שיש אחריות נוספת לבדוק - אבל זה מן הסתם מבאס לראות המון מתכונים לחולי סכרת ואז לעבור אחד אחד ולפסול אותם אחד אחרי השני... זה המון זמן שנשרף, נוסף לאכזבה...

יעלעל

New member
לכעוס?!

מה פתאום לכעוס. אבל זאת סתם תהיה. אני מבינה בהחלט את הבעייתיות אבל חושבת גם על מי שמתלהב ממתכון מסויים ומתחיל להכין ופתאום אופס... אבל ממש לא כועסת. מעריכה ומוקירה את כל האנשים שתורמים מתכונים, שעונים ונותנים מעצמם. יעל

bigjack

New member
אם ככה אז הכל בסיידר../images/Emo9.gif

במקרים כאלו הכי טוב זה לסמוך רק על עצמך ולא ללכת על עיוור.

כדאי לך להיכנס למאמרים

מתכונים דיאטטיים / סוכרת / ללא סוכר תמצאי שם המון מתכונים שלי והם מאוד מאוד דיאטטיים ומותאמים לחולי סוכר (לא סכרת נעורים) חייבת להגיד שאת המתכונים האלו בחרה אמא שלי שדאגה לבשל לאחי חולה הסוכר לאחר ניתוח לב שעבר. בכל מקרה, כמו שאמרו לך חברי הפורום, המתכונים כולם הם המלצה בלבד וכל אחד לוקח את מה שמתאים לו. מאחלת לכולכם בריאות טובה

למעלה