תהייה

gpeles

New member
אתה טועה במשפט היסודי שלך...

אתה חושב שהזמן שולט בשינוי, לעומת זאת אני חושב שהשינוי שולט בזמן -> זה בעצם שולל את כל הרעיון שלך :)
 

gpeles

New member
חשבתי הרבה לפני שקבעתי את הקביעה

א. מהו זמן בעצם? הזמן כלפנו האנשים נובע מסיבוב כדור הארץ סביב השמש שנותן לנו את התחושה של השנים, הימים, החודשים אבל הוא שונה בכוכב אחר. ואיך יהיה הזמן על השמש עצמה? מה יקרה עם אנחנו נפסיק לנוע סביב השמש? האם עדיין יהיה זמן? ופה נכנס המושג של משפט היסוד.. האם הזמן הוא מעל השינויים כלומר הוא מימד בפני עצמו והוא בעצם גורם לשינויים שקורים. או שהזמן נוצר בגלל הסיבוב של כדור הארץ סביב השמש ויוצר לנו את האשליה של זמן, של שעות, של דקות ואם הוא יעצר אז תעלם האשליה. ב. אני אתאר מצב היפוטטי ונסתמך על כך שהזמן הוא אכן מימד בפני עצמו. המצב, העדר שינוי, "זמן אוביקטיבי" אפשר להשוות את זה למימד החלל שמתאר נפח שמכיל ריק. עכשיו ניקח כוס זכוכית (שתיצג את המימד הנפחי) נרוקן את הכוס מכל חומר ונסגור אותה.. כלומר "נכלוא" ריק בכוס וניצור מצב של וואקום. הכוס תתפוצץ. כפי שהכוס תתפוצץ כאשר לא יהיה בא כלום. ככה גם הזמן יתפוצץ כאשר לא יהיה כלום. משמע הזמן תלוי בשינויים עצמם ולא ההפך. ג. קשה מאוד להבין את מה שאני מנסה להעביר. זאת תפיסה ששונה מהתפיסה של רוב האנשים בעולמינו כי היא הכי מכאיבה והכי קשה.
 

liransa

New member
תהייה

שאלתי את זה גם בפורום מתמטיקה... מס' הכוכבים ביקום הוא אינסופי. לכם גם יש להם נפח אינסופי. כנ"ל לגבי היקום הוא אינסופי ויש לו נפח אינסופי עכשיו ידוע שהכוכבים הפ חלק מן היקום ולכן נפחו של היקום גדול יותר כי הוא מכיל את הכוכבים. יש כאן סתירה... האם זה קשור לכך שסכום אינסופי הוא סופי?
 

erezsh

New member
מצטער, אבל אלו שטויות

זה כמו לומר שאם נבטל את המושג החיים כולנו נמות
 

gpeles

New member
לא חח הבאת דוגמה כל כך לא קשורה

אם כל העולם יכיר בכך שהזמן לא קיים אז הבורסה תקרוס הכלכלה העולמית תקרוס, המערכות הפוליטיות יקרסו, הצבא יקרוס, המדע יקרוס כי הרבה מאוד נוסחאות מדעיות מתבססות על זמן. לעומת זאת המושג חיים קיים כתוצאה מקיומינו, לא מתוצאה של צורך שלנו
 

Lu Tze

New member
כאוס ישתולל ברחובות, סדרי עולם

ישתנו, אנשים יתעוררו בערב, סרטים יצאו קודם לווידאו ואח"כ לקולנוע, חדשות קודם ישודרו ואח"כ יקרו והודעות בפורום קודם יופיעו ואח"כ יכתבו.
 

ל נ צ ח

New member
בקיצור, הוא משחק בקקה

בטח שלא כמוהו הגולש החכמולוג ממנו שהגדיר עצמו בשם "משיח-אמת" כאשר האמת שמשיח-שקר עלוב המסכן לפני כשנה את זאת התמונה יצרתי כתגובה ליוזמת הזלזול שלו כלפי: * ~ * ל נ צ ח * ~ *
 

נע ונד

Member
אין סוף

אין לי ידע מספיק גדול במתמטיקה, אבל אני אנסה לענות בכל זאת: יש אפשרות שאינסוף מסוים יהיה גדול מאינסוף אחר לדוגמא אינסוף3X > אינסוף2X הכל יחסי. בדוגמא של הכוכבים, אמנם נפח הכוכבים הוא אינסופי, אבל יחסית לנפח היקום הוא שואף לאפס.
 

liransa

New member
2Xאינסוף גדול מאינסוף??

אתה בטוח??? אני לא יודע לכן אני שואל
 

erezsh

New member
כן. יש כמה רמות אינסוף

ממליץ לשאול (או לחפש בארכיון) בפורום מתימטיקה. מספרו 457.
 

neko

New member
ארזיש - ממך ציפיתי לתיקון!

פעמיים אינסוף = אינסוף. אלף פעמים אינסוף = אינסוף. אבל 2 בחזקת אינסוף, כבר לא שווה אינסוף. יש ספרון חביב של אברון (
) שנקרא "משפטי גדל" (הוצאת משרד הביטחון). מומלץ בחום.
 

erezsh

New member
אז הרי לך תיקון

אינסוף לחלק לאינסוף, לא תמיד שווה לאחד. ו- 2 כפול אינסוף גדול מאינסוף
 
למעלה