תהייה

mrpink3

New member
תהייה

חלק משמעותי מאד מן התרבות המערבית נוצר על ידי אנשים שהיו אאוטסיידרים מכל בחינה שהיא. (למשל ניטשה, בטהובן, ואן-גוך, קפקא. אם לזרוק רק כמה שמות ידועים, וזה רק מלהזכיר את ההזויים המוחלטים, המודעים לעצמם). ניתן אולי להרחיק לכת ולומר שכדי ליצור דבר מה חדש ומקורי אדם אולי לא בהכרח צריך לחתוך אוזן, אבל הוא חייב להיות אאוטסיידר במידה מסוימת, אחרת הוא לא יוכל לחרוג מעבר לתבניות החשיבה המקובלות בזמנו.

אולי זה יהיה קצת אנשים ששינו דברים בז'אנרי הקולנוע, הם אנשים שהיו ידועים באישיותיהם המפוקפקת, סתם זורק לאוויר, קובריק הסכיזואיד או טרנטינו הילדותי, כדי לעשות משהו 'אמיתי' ושונה צריך להסתכל על העולם מזווית שונה, ואמיתית. ואילו לעומת זאת, עומדים יוצרים כנולאן, פת"א, ספילברג, שאולי צברו ידע רב ואולי הם יודעים איך לטפל נכון באמצעים הקולנועים, הטכניים, אבל אין שום דבר ייחודי ביצירתם, לאו דווקא בהכרח.

מיכאל1411

New member

Metro44

New member
לדעתי... זו חשיבה קצת מעוותת

“I'm one of those people who thinks you can have a happy life and still be an artist.” - שלי דובאל.

לקחת רשימה של יוצרים ולעשות "לזה יש בעיות - יוצר דגול, לזה אין בעיות - יוצר בנאלי" זה דבר מאד לא מדוייק ואפילו קצת ילדותי מצידך. ולא, אני לא אומר את זה בגלל שפת"א נמצא בבלאק ליסט. אתה יכול להיות יוצר נהדר שלמד בבית ספר לקולנוע, אתה יכול להיות יוצר נהדר גם אם לא למדת בבית ספר לקולנוע, אתה יכול להיות יוצר מעפן גם אם למדת בבית ספר לקולנוע וכן הלאה. אי אפשר לקבוע בנשימה אחת כיצד "במאים אמיתיים" חושבים ומתנהגים ורגע, יש דבר כזה בכלל, "במאים אמיתיים"?

אתה יכול להיות במאי נהדר, מקורי ויצירתי גם אם אתה לא, תתפלא, אאוטסיידר וגם אם אתה לא עובר התמוטטויות עצבים על הסט וגם אם אתה לא סכיזואיד. זה לא שישנה הכתבה מסויימת כיצד אתה צריך להיות בשביל להיות במאי.

mrpink3

New member
זה לא נון סקוויטור, אם כי קל לחשוב כך

הטענה הזאת לא מגיעה מהעובדה מיוצר גדול>>אאוטסיידר - יוצר מעאפן >> 'נורמלי' אלא מעצם ההשראה והאביוקטיביות שאדם יכול לספוג . כשאדם לבד יש לו הרבה יותר זמן לחשוב על דברים, ומן הסתם ליצור ולפתח דברים כאלה ואחרים, בייחוד עם נקודת המבט שלו שונה לגמרי ואילו אדם מן השורה, יהיה לו קשה ליצור משהו אובייקטיבי, או שונה או שזה בעצם אותו הדבר שאנו מקבלים כצופים.

ואוי שלי דובל, יוצרת כה דגולה

ואני לא מבין מה הקשר בית הספר לקולנוע, אתה יכול להיות אאוטסיידר וגם ללמוד שם, ולהיפך, אם כי אני מבין שלקחת את זה כברירת מחדל בעקבות נקודת ההנחה הפוסט מודרנית שלי.

Metro44

New member
אתה לא יכול לקבוע דברים כאלה...

אם אדם חי בשולי החברה זה לא הופך אותו לאובייקטיבי, מי אמר שזה הופך אותו לאובייקטיבי? אדם יכול להיות חברתי ולהיות אובייקטיבי לגבי מצבו ולגבי המצב החברתי. דפוסי ההתנהגויות הכיבכול אנושיות שלך נורא מקובעות, אי אפשר להגדיר אנשים בצורה כל כך פשוטה ובעקבות כך להחליט האם הם ראויים ליחס או לא.

שלי דובאל אינה יוצרת דגולה אבל היא בהחלט הייתה בסביבת כמה מהם.

mrpink3

New member
לא הבנת

אובייקטיבי לא מבחינה של: אני רואה את הצד הזה - אני רואה את הצד הזה, לכן אני מבין יותר מכולם : אלא יותר מהבחינה של להסתכל על החברה עצמה, לא כפוליטיקה של דעות, מבחוץ.

mrpink3

New member
הבהרה

תבין - זה לא שהאאוטסדריות עצמה, הניכור עצמו מאפשר לבחור להיות בעל יכולות אינטילגנצייה גבוהות יותר, אלא ההיפך - זו המחשבה הייחודית שלו שמותירה אותו להיות שונה.

Metro44

New member
אוקיי..

הבנתי למה אתה מתכוון. סבבה, אני מסכים.

רק דבר אחד, מדוע אתה חושב שפת"א הוא יוצר לא ייחודי? מה גורם לך לשים את שמו ליד שמות כמו מבדרים הוליוודים (נולאן, ספילברג)?

mrpink3

New member
כי הרגשתי שהוא קצת מאולץ

צפיתי רק ב'זה יגמר בדם' ו'מגנוליה', קצת מלילות בוגי.

לא היה שם משהו שריגש אותי. ואני לא מתכוון ל'ריגש' מבחינה של לבכות, אלא באופן כללי, להתחבר לסרט. מה גם, שכל סרט עם הסגנון של 'כמה סיפורים של כמה אנשים מחוברים ביחד' הוא מאוד מתירני על נראטיבים כאלה.

GK_FF

New member
חייב להגיד שאני מסכים איתך...

בעיני קלעת ברשימת הבמאים המוערכים שאינם בעלי שפה ייחודים או חדשנית..

מיכאל1411

New member
מיני אנקדוטה

בחורה הולכת לתומה בסמטה ורואה גבר שוכב על רצפת הרחוב. ניגשת אליו.
''מה קרה?''
''זה כלום, אני שוכב פה ומודד כמה זמן יקח עד שמישהו ישים לב אליי''
''אתה בסדר?''
''לא. אני אמן''

AsafA55

New member
וכרגיל,אני לא מסכים איתך

ואני שוב מרגיש את הדחף העז שלך לבוז כלפי כל מה שרגיל ונורמלי.

בכל אופן,למה שמת את נולאן ברשימת היוצרים "הסטנדרטים"?
אני מכיר כמה וכמה שיבחרו לשים אותו דווקא כאחד מהמוחות הכי מקוריים ו"אמיתיים" של שנות ה-2000.
שנית - תגדיר תבנית חשיבה מקובלת.

כמו כן,האם אני מבין מדבריך שלמעשה לכל מה שלא "אמיתי" ושונה אין מקום אצלך בסלון?

mrpink3

New member
אני לא אוהב שמציבים אותי במקום כזה

אני אמרתי את מה שרציתי לומר.

בכל מקרה, היה פה לא מזמן דיון על נולאן. לא צריך לפתוח את זה שוב.

CallMeCavanaugh

New member
דעתי בעניין

אם היה דיון על נולאן ועוד אחד עומד לפרוץ, כנראה שהוא שנוי במחלוקת ולא איזשהו מיינסטרים סטנדרטי.

BlackUnicorn

New member
אפשר לקיים דיון על כל במאי שהוא...

לא חושבת שיש הרבה במאים שיש הסכמה גורפת לגביהם לכאן או לכאן.

mrpink3

New member
זה לא בהכרח סותר אחד את השני

לפעמים זה אפילו הולך ביחד.

למעלה