תהייה...

יעלייה

New member
תהייה...

אשמח לתובנות שלכן. אחרי לא מעט שנים של הרגלי אכילה דפוקים, אני רגילה לאכול כמויות גדולות למדי. עכשיו, משהחלטתי על שינוי והפעם אני נחושה להצליח, כשאני לא רוצה להרגיש שאני "מקפחת" את עצמי בגלל הדיאטה, אני מפוצצת את עצמי בסלט ענק או בירקות מבושלים או סתם זוללת ירקות טריים חתוכים. עכשיו, מצד אחד אחד זה טוב - זה כמעט נטול קלוריות וזה עושה את העבודה, אני לא מרגישה מסכנה ואני שביעה. מצד שני, אני בטח עושה לעצמי שירות דוב כי אני ממשיכה לנפח את הקיבה, לא? גם על זה צריך לעבוד (יהיה לי קשה ועלול לפגוע קשות בדיאטה שלי
) או שעניין הנפח פחות קריטי ומה שחשוב זה רק הערך הקלורי? אשמח לדעתכן

לילית462

New member
לא יודעת זה באמת מענין...

מה יותר חשוב, מה עדיף. אני חושבת שאם כבר אז מה שאת עושה עכשיו זה הרע במיעוטו, כי אם כבר כמויות שיהיו מירקות. אני חושבת שעם הזמן את גם תלמדי להקטין כמויות, או לשתות הרבה מים וכך 'לנפח' את הבטן, אולי עם הזמן כשתחושת הקיפוח תפחת, תוכלי גם להפחית כמויות. השאלה היא עד כמה את אוכלת מרעב, עד כמה מתחושת קיפוח. ותרגיל חשוב ומענין הוא לנסות לזהות מתי אוכלים מרעב ומתי הסיבות הן אחרות - עייפות, כעס, בלבול, שיעמום, תסכול וכו' חוצמזה כמה אוכלים, מתי אנחנו כבר לא רעבים, אבל ממשיכים לאכול כי... צריך ללמוד להקשיב גם לתחושת השובע - שהיא קשה לזיהוי. אני מדברת על שובע ולא על 'מפוצצת ולא יכולה לנשום'

אור685

New member
לדעתי את עושה נכון

אם זה באמת עוזר,את שבעה ולא מסכנה (מאוד חשוב!)-אז זה בסדר. אולי בשלב יותר מאוחר,אחרי שתראי שאת אוכלת פחות משאר הדברים ואת רגילה לזה כבר,תנסי להוריד קצת כמות של ירקות. אבל בעצם, למה? לא חושבת שכמות של ירקות מנפחת את הקיבה (הרבה פעמים גם לא משביעה,אבל זה כבר משהו אחר...) אני בשומרי משקל,ושם הרי ירקות לא נחשבים ואפשר לאכול חופשי,ככה שגם אני אוכלת בד"כ (בתקופות הטובות) הרבה ירקות. אני אתן לך דוגמא- בד"כ ארוחת צהריים שלי זה שניצל טבעול/עוף והמון ירקות-גם סלט וגם ירקות מבושלים. וגם ארוחת ערב לפעמים היא רק ירקות. כל זה כי אני מעדיפה "לבזבז" את הנק' על דברים אחרים. לא רואה בזה שום רע.

ליאת 0212

New member
מסכימה עם לילית ואור../images/Emo45.gif

זה לא אותו הדבר לנפח את הקיבה מירקות לעומת לנפח את הקיבה מדברים אחרים. ירקות מתעכלים מהר יותר, והערך הקלורי שלהם נמוך יותר, אז מן הסתם עדיף לאכול אותם על פני דברים אחרים. ברגע שאת מחליפה חלק מהאוכל ביותר ירקות אז מורידה את צריכת הקלוריות היומית וכך גם מרזה
עשית לי חשק לסלט
, וזה הרבה בימים אלה של חוסר איזון תזונתי.
הולכת להכין לי תיכף.

אני לא מסכימה עם קודמותי

לדעתי חלק מאכילה נכונה היא כן להפחית בכמויות, גם אני בשומרי מקשל והמדריכה ציינה כי צריך להפסיק לאכול ברגע שמרגישים את השובע. הייתי ממליצה לך לאכול פחות אבל לחלק לכמה ארוחות - כל שעה שעתיים לאכול מהירקות. בחורף אני מחלקת את הארוחת צהריים שלי ל2 - אוכלת מרק ירקות גדול ורק אחרי שעתיים אוכלת את הארוחה עם הבשר. עוד נקודה למחשבה - ברגע שהקיבה תצטמק וחס וחלילה יקרה מצב של נפילה (חס וחלילה שום בצל
) הבולמוס יהיה על קיבה קטנה ולא על קיבה ענקית (שאז אפשר לדחוס הרבה הרבה )...

ליאת 0212

New member
תראי, יש סקאלה

יש לאכול בלי חשבון אוכל לא בריא, ובצד השני יש "להיות סרגל". אני חושבת שכולנו נמצאות איפושהו באמצע. לדעתי אם יעלייה תמשיך בדרך הנוכחית שהיא תארה בהודעה הפותחת, אז הקיבה שלה תצטמק אוטומטית, כי היא צורכת פחות קלוריות. גם אם היא נראה לעין שהיא אוכלת אותו הדבר, הרכב הארוחות השתנה וזה גם משהו. אני מעדיפה שינוי קטן שאפשר לעמוד בו, מאשר להפחית כמות ולגלות שאני עוד רעבה ואז חורגת, ולכן לדעתי היא פועלת נכון, כי היא עשתה שינוי קטן, אבל בהמשך הוא יהיה משמעותי.

יעלייה

New member
תודה לכולן

גם תחושת הבטן שלי (חה, חה...) אומרת שהצדק עם מי שאמרה שצריך לצמצם כמויות בלי קשר לערך הקלורי. טוף... עוד משהו לעבוד עליו. אבל אם כבר, אז כבר, הפעם אני נחושה להצליח ולהיפטר מכל ההרגלים הרעים. תודה

למעלה