תהייה

מצא

New member
תהייה../images/Emo35.gif

ביתי בת שבע בקרוב. לפני כשלוש שנים עברה איבחון אצל פיזיותרפיסטית ובעקבותיו טיפול פיזיותרפי במשך כמעט שנתיים.לאחר מכן עברנו טיפול במיקוד ראייה אצל מומחית בתחום. כיום אחרי ה"תיקונים" הללו נשאר תחום אחד שעדיין לא פנינו אליו למרות נחיצותו והוא הריפוי בעיסוק. המוטוריקה העדינה של ביתי אכן דורשת חיזוק,זה מתבטא בכתיבה,באחיזה של העפרון,של המאמץ באחיזה וכן הפעלה של כל היד כשיש מקום רק לעבודה עם פרק היד. שאלתי היא-מה המשמעות לאיכות חייה של ביתי אם תעבור ריפוי בעיסוק? מפני שמבחינתי וגם מבחינת ביתי עייפנו מ"מוסכי אנוש" למרות רכשי הכבוד שקיימים בי למקצועיות,בכל זאת לעיתים נדמה לי שהצורך בנורמליזציה קצת מוגזם,כתב יפה וברור,סדר במחברות...איפה בחיים זה חשוב?תודה עידית.

מוּסקט

New member
נסי לעבור

יום אחד בחייך עם כפפות עבות שמגבילות את התנועות העדינות שלך. נכון - אולי לא תצטרכי לכתוב באותו יום, אבל גם לכפתר כפתורים יהיה לך קשה או לעשות כל מה שאת עושה שמצריך מוטוריקה עדינה מתואמת. אותו כנ"ל לגבי יכולת הארגון שלך: נכון שאת לא צריכה לארגן ילקוט, אבל את כן צריכה לארגן את היום שלך, להתמצא, להיות יכולה לצפות מראש מהלך כלשהו, להכין את הדברים הנחוצים לו ולבצע אותו מההתחלה ועד הסוף כראוי... או אפילו להחזיק בראש כמה דברים במקביל שעליך לעשות היום ולהיות מתואמת עם הזמנים, עם הביצוע ועם המעבר בין מטלה למטלה... מדברים עם ביתך על "לכתוב" ועל "סדר במחברות" כי אלו תחומי התפקוד הציבוריים שלה כרגע, מפאת גילה, אבל מתכוונים בהחלט לכך שהיא תוכל להעביר את אסטרטגיות הארגון הלאה, לתחומי תפקוד אחרים.

חשוב גם חשוב

השאלה למי ועד כמה. המרפאה בעיסוק אליה תגיעו, תשאל אתכם את השאלה הזאת. אין כאן עניין של סטנדרטים, אלא עד כמה אתם מעוניינים לשנות את הקיים, ואם כן עד איפה. אני הייתי ממליצה לקבוע שכתב יד לא צריך להיות יפה, הוא צריך להיות קריא לקורא אותו כי הרי מדובר כאן בתקשורת בין אישית. ותהליך הכתיבה או כל דבר שדורש מוטוריקה עדינה, לא צריך להיות פעילות מעייפת אלא מהנה, וחלק בלתי נפרד מכל שלל הפעילויות שילדה בגילה מבצעת במשך היום. לגבי המושג שהשתמשת בו "מוסך אנושי" אני מסכימה אתך, כאשר מסתכלים על הטיפול בעיניים של: משהו פגום וצריך לתקן. אני מקווה ואפילו בטוחה שחברותי המרפאות בעיסוק לא עובדות מתוך גישה כזאת. להפך: מחפשות קודם כל את נקודות החוזק של הילד וסביבתו (לא פחות חשוב), שעליהן ניתן לבנות תהליך של שינוי משמעותי. בהצלחה

מצא

New member
איך מגיעים...

איך מגיעים למרפאה בעיסוק "טובה"? האם יש לך משהי להמליץ עליה,אנחנו גרים בנס-ציונה, ואין לי בעיה להרחיק כדי להגיע למישהי שאוכל לסמוך עליה. תודה ויום טוב. עידית

למעלה