תהייה - ריאליזם?

תהייה - ריאליזם?

בעקבות שיחה שהיתה לי היום (בצהריים דווקא, למרבה הפלא), עלתה בי השאלה הבאה: רול-פליירים רבים משחקים בשביל לברוח מהמציאות, ברמה זו או אחרת. השאלה היא מה זה באמת לברוח מהמציאות. מה נראה לכם יותר ריאליסטי משני המצבים שלפנינו: 1. השחקן משחק את עצמו ב-setting שונה מהקיים (לא העולם האמיתי בהווה). 2. השחקן משחק מישהו שונה ממנו בעליל, אבל בעולם שלנו בהווה. סתם תהינו.

DDN

New member
neither

גם שחקן שישחק את עצמו במערכה שהיא לא העולם האמיתי שלנו בהווה, וגם שחקן שישחק מישהו ששונה ממנו בעליל בעולם שלנו זה לא מציאותי. ופה - ענית לעצמך על "מה זה לברוח מהמציאות". אבל. . . .אני לא מסכים עם ה"לברוח" מהמציאות. אני רואה במ"ת אפשרות לעשות דברים שבעולם הרגיל היה בלתי אפשרי מסיבות כאלה או אחרות (קובלנות חברתיות לדוגמא)

BluePrint

New member
both

כל אחד אוהב "לברוח" בדרך אחרת. דווקא התפלאתי שDDN לא הזכיר את האפשרות השלישית (שנראית לי כחביבה עליו ותר): לשחק מישהו אחר בעולם שונה.

Nihau

New member
ביצה מקושקשת בלי מלח

סיבות לשחק במ"ת ניתן למצוא לפחות כמספר שחקני מ"ת ואולי גם יותר. שחקנים מסויימים משחקים כדי לברוח מהמציאות באמת אך למען האמת מעטים הם השחקנים שכל כך נכנסים לדמויות שלהם שהמשחק הופך למציאות ראשית עבורם והחיים שלהם מתגמדים לנוכח חווית המשחק. לדעתי רוב השחקנים יבחרו לא לשחק את עצמם- את זה יש להם כל יום כל היום ממילא.

לא בהכרח

אם אני רוצה לנסות חוויות שאין סיכוי שאני אחווה במציאות, בתור עצמי. למה שאני לא אנסה לשחק את עצמי בעולם אחר?

DDN

New member
בטח שבלי מלח.

כשמטגנים עם נקניק לא צריך בצל. הנקניק מספיק מלוח.

Nihau

New member
בטח, גם בגבינה הצהובה יש...

מלח אז באמת שלא צריך.

DDN

New member
גם גבינצ וגם נקניק?

לא הגזמנו? פטריות, בצל ונקניק. לדעתי זה האידיאלי.

shadowfax

New member
משחק עצמי הוא למעשה לעולם לא עצמי

כאשר אדם מסויים מחליט לשחק עצמו בסביבה דימיונית הוא למעשה לא משחק את עצמו אלא דמות שהיא מייצגת את עצמו בעיניי עצמו ז"א את מניחה שהדמות הזאת את כאשר למעשה היא לא, היא יציר דימיונך בדיוק כמו כל דמות אחרת ומשחקה הוא משהו שאינו אמין כלפי המציאות כי את אינך נידרשת להתמודד אם אותו המצב ולכן אינך יודעת מה את תעשי באותו מצב אלא רק משערת ופה נעוץ החוסר מציאות. כאשר את משחקת מישהו אחר למעשה אין "מקור" ואין למה להשוות אותולכן כברירת מחדל הדמות תהיה מציאותית יותר מאשר הקודמת.

לא בדיוק אבל בערך. כזה.

אני יודעת איך אני מתמודדת עם מצבים של פחד. אני יודעת איך אני מתמודדת עם לחץ, חרדה, קבוצתיות, מנהיגות וכו'. אתה האדם שיודע הכי טוב איך תגיב לכל מצב, בעיקר בגלל הרגשות שעולים באותו זמן. אמנם לא בכל המצבים התנסית (דרקון פגשת?), אבל אתה יודע שזה מפחיד רצח, ואתה יודע איך אתה מתנהג במצבים שכאלו. יש מבין?

shadowfax

New member
יש את המשפט הנדוש שחוזר על עצמו

אננו יודעים איך נתנהג עד שניתקל בדבר האמיתי, ובכן זה פשוט נכון והבעיה היא שאיננו יכולים גם לשאר ממש מה באמת יקרה.

shadowfax

New member
זהו שלא, כי לכל אחד יש את ה

תמונה של עצמו כפי שהוא מאמין ורואה את עצמו, הבעיה היא שהוא לא מכיר את התגובות האמיתיות של עצמו כאשר הוא באמת יצתרך אותם.

ובכל זאת

אני מאמינה שאת התגובות שלך תוכל לחזות טוב יותר (בהנחה שאתה כנה עם עצמך), מאשר אם תבנה דמות וישר תתחיל לשחק אותה. גם את הדמויות אתה לומד להכיר עם הזמן, להזדהות איתן, ועם עצמך היה לך מספיק זמן להזדהות...

רמץ

New member
לא שיש לי משהו נגד עצמי...

אבל - נו באמת! מי משחק את עצמו לעזאזל? לשחק דמות אחרת בעולם שלנו אני יכול להבין, אבך אף אחד לא יכול לשחק את עצמו מבלי להרגיש שהוא קצת יותר מדי ככה וקצת פחות מדי כזה. המשחק פשוט לא אמיתי ולא חופשי אלא אם אתה משחק דמות שונה. היא יכולה להיות דומה אבל אינה יכולה להיות מוגדרת כ-"אני". רק כדי להדגים את דברי, נסו להגדיר את עצמכם ב-Abilities של D&D. יכול להיות שתצליחו אבל שימו לב לאיך אתם מרגישים ועל מה אתם חושבים באותו זמן.

למעלה