תהייה על וואריז

הלדין

New member
תהייה על וואריז

באחת משיחות הנפש של וואריז וטיריון ב-"עימות המלכים II", וואריז מספר שהדבר שהוא הכי זוכר מסצנת הסירוס שלו הוא את הקול שעלה מהלהבות. האם ייתכן שהקול שוואריז שמע בלהבות היה קולו של ר'הלור?

Ploral Reaction

New member
לא הכי קשור אבל אני כבר מנצל את

השאלה שלך... באמצע משחקי הכס אריה מקשיבה לשני אנשים במרתפים של המבצר במעלה מלך. אחד הוא בברור ואריז , עם זקן המזלג אבל מישהו השני? זה מתואר כמו אצבעון, אבל הם מדברים על אצבעון ביניהם אז זה לא יכול להיות הוא.

כריכרכה

New member
האם ייתכן שלר'הלור יש קול?

אני חושב שהתשובה שלילית. מעבר לכך, נראה שבתקופה בה ואריז סורס העולם היה ריק מקסם כמעט לחלוטין, מה שמגדיל לדעתי את הסיכויים שמדובר בלא יותר מבדיה מסופרת היטב.

הלדין

New member
טוב.

הקסם נחלש מאד מאז מות הדרקונים אך לא נעלם לגמרי. קח לדוגמא את אומנותו של טובהו מוט בתחום הפלדה הואליריאנית. היו אנשים בערים החופשיות שעדיין זכרו איך מעבדים פלדה ואליריאנית. מדוע לוואריז לספר לטיריון את המעשייה הזאת? עד כמה שהיה ידוע לטיריון, וואריז נמכר כסריס לטארגריינים.

כריכרכה

New member
הממ..

אבל אתה מסכים איתי שיש הבדל בין עיצוב פלדה ולריאנית לבין זימון שדים, לא? בכל סדרה אחרת היה קל להאמין למעשיה שכזו, אבל לא בשאוש"ק, ובמיוחד לגבי התקופה הנזכרת.

הלדין

New member
כן. יש הבדל.

אם כי בהתחשב בכך שקסמים עתיקים עדיין פועלים בימי ששאוש"ק כמו הקסמים שהיו אמורים להגן על טירת קץ סופה מפני הצל של מליסנדרה, אי אפשר לדעת. ור'הלור, עד שלא יוכח אחרת, הוא אלוהות, לא שד. זאת לא הפעם הראשונה שר'הלור תבע חיים בסדרה הזאת אפילו אם מדובר במובן הסמלי שלהם. ומובן שוואריז, מן הסתם, לא אמר את כל האמת לטיריון. ואני מניח שאפילו אתה מסוגל לדעת שמרטין לא היה נותן לנו את המעשיה הזאת רק להנאתנו. מדובר באקספוזיציה מסוימת שהוא ביקש לתת על הסריס.

Envinyatar

New member
יתכן שזה "משהו בסביבה"

לכאורה, טקס כזה של דרישת חיים או חלק מחיים בעבור קסם הולם את רה'לור, או לפחות גרסה מסויימת של המאמינים בו. בניגוד לכריכרכה, אני נוטה להסכים איתך שצורות מסויימות של קסם השתמרו לאורך כל התקופה - פשוט בגרסה חלשה ובמחיר גבוה (ע"ע המצב של גילדת האלכימאים כפי שמתואר באחד הפרקים של טיריון, וההשפעה של התעוררות הדרקונים על העבודה שלהם). בלא ספק, מישהו ניסה לזמן התגלות או לבצע משהו מיסטי, בתמורה ל"הקרבה" של חלק מהחיים של ואריז - וכנראה היתה לזה תוצאה מסויימת. עד כמה התוצאה היתה מה שהוא רצה, או האם זה היה משהו על גבול ההזיה ולא יותר - עוד אין לנו מידע בנידון. נ.ב: הלדין, יש בעיה עם תיבת הדואר שלך. המייל ששלחתי עם הפרק החדש חזר אלי פעמיים.

nathaliemoon

New member
../images/Emo45.gif זה גם מקשר את דאני לואריז

זה בעיני ההסבר ההגיוני ביותר. ייתכן בהחלט שאותו קוסם שחתך לואריז הוא מעין כוהן דת, מאמין ועובד את ר'הלור או איזו דת דומה במזרח ובכל מקרה, סוג של סט אפ או רמז מטרים אם תעדיפו, לכל האמונה בר'הלור. מעבר לזה, זה מקשר את ואריז לדאני בצורה מעניינת - כי אם דאני היא אזאר הנולד שנית ואריז כבר הקריב חתיכה חשובה מעצמו לאל שינחה אותה. כולנו יודעים שואריז עובד באופן עקיף עבור דאני, כלומר עבור הטרגריינים שהם בעיניו עדיין משפחת המלוכה האמיתית והסיפור הזה הוא עוד דרך יפה לקשר ביניהם. נראה לי שבזה כל הסיפור.

YanivLib

New member
גם אם נאמין שוואריז לא שיקר

במקרה הזה, אני עדיין חושב שסיטואציה בה קוסם תמהוני עומד לסרס אותך לצורך מעשה כשפים כזה או אחר, היא לא סיטואציה בה ניתן לסמוך על זכרונך, או על שפיות דעתך. קרי, ייתכן מאוד שוואריז הָזָה, חלם או המציא. ואם לענות על השאלה: כן, ייתכן שלרהלור יש קול וואריז שמע אותו בלהבות. וייתכן שזה לא היה רהלור אלא אחר, או שלא היה שם כלום. לרהלור ומאמינו אין מונופול על אמונה בלהבות, ובטח שלא על חופש הדת שבערים החופשיות. אני מתנצל על תגובות מהסוג הזה. אני די סקפטי ביחס לסידרה מאז המוות של אדארד.

Ploral Reaction

New member
דווקא מאז המוות?

זה מה שעושה את הסדרה הזאת לכל כך מיוחדת, היא לא הולכת לפי מה שמקובל. כל משחקי הכס אתה מצפה ומחפש מתי הוא כבר ישוחרר והתוואי הספרותי הרגיל יגיע, אבל זה לא בא ואתה חוטף שוק כמו כל הדמויות בספר שכן הרגו אותו בסוף. ואחרי זה מתות עוד דמויות ראשיות שציפית למצוא עד הסוף. זה כל היופי.

תגיד לי משהו...

היית מעדיף שמרטין היה נצמד לקלישאות ועושה שרוב או מישהו אחר יציל את אדארד ברגע האחרון? לדעתי זה היה מוריד הרבה מהערך של הסדרה.

Ploral Reaction

New member
יש לי הרגשה

שגם הסוף של הסדרה הזאת לא יהיה חיובי לקורא והדמויות שאנחנו מזדהים איתם לא ייצאו "מנצחות". זה מתאים למרטין להיות יוצא דופן בקטע הזה עד הסוף ואני ישמח אם זה יהיה ככה, למרות שיש לו כשרון מיוחד להראות את הצדדים החיוביים גם של הדמויות הרעות כביכול, ואין ממש רעים וטובים במובן הקלאסי.

אני חושב שיהיה סוף "אפור"

כלומר, ניצחון לצד ה"אהוב" (בית סטארק או דאינריז או שניהם) וניצחון על האחרים, אך במחיר נורא של הרס, חורבן ומוות של דמויות רבות מספור.

Ploral Reaction

New member
דאינרייז דמות אהובה?

זה מפתיע אותי. לא יודע אני ממש לא מחבב אותה, ואיכשהו אפילועם כל ההתמקדות בסיפור שלה מגוף ראשון, היא עדיין עושה רושם של דמות לא סימפטית ולא צודקת כביכול כמו בראן או ג'ון, או יודע מה ? אפילו טיריון. אבל עם טיריון אני משוחד, זאת הדמות האהובה עליי

למעלה