תהייה מעניינת

clocker

New member
תהייה מעניינת

כולנו מכירים את התופעה שלפעמים בתמונות, יש לחלק מהמצולמים עיניים אדומות. עד לא מזמן, הייתי בעלים של שני כלבים, ושמתי לב לתופעה הבאה. כאשר צולמו תמונות של הכלבה המבוגרת יותר, היו לה עיניים בגוון צהוב - ירוק. ואילו כאשר צולמו תמונות של הכלב הצעיר יותר, היו לו עיניים בגוון כתום. השאלה היא כמובן למה ?

souhami

New member
לא נראה לי...

הצבע האדום שנוצר הוא בגלל שהפלאש משקף את הורידים בעיניים (שימו לב שבתמונות ללא פלאש אין עיניים אדומות) אני רק יכול לשער שלכלבה המבוגרת הייתה בעיה בעיניים, אולי דלקת עיניים. לגבי הכתום של הצעירה אין לי ממש תשובה, אולי לכלבים יש פחות ורידים בעיניים או משהו כזה.

lupoN

New member
המממ...

גם לי היו פעם שני כלבים - כלבה מבוגרת וכלב צעיר. היא כבר הלכה לעולמה בשיבה טובה, והשני, היום, הוא כבר כלב זקן... צילמתי אותם יחד (גם תמונות indoors עם פלאש) , עכשיו התבוננתי בהן. בתמונות שאצלי, זה הפוך... לכלב הצעיר יש החזר ירקרק-תכלכל מהעיניים ודווקא למבוגרת הוא אדום... הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא הקטרקט שלהם בעיניים. כנראה ששכבת החלבונים שנצברת שם, הופכת את העדשה לאטומה יותר, עכורה יותר, וזה גורם לשינוי בהחזרים. למה דווקא הצבעים האלה. קטונתי...

clocker

New member
זה בדיוק מה שאני חושב ../images/Emo127.gif

אצל בני אדם, מוחזר הצבע האדום מהעיניים בעת הצילום - בגלל האור שמשתקף על נימי הדם שנמצאים בתוך העין. לדעתי, אצל הכלבים שלי - הסיבה לשינוי הצבע הוא הקטרקט. בגלל הקטרקט הכבד שהיה לכלבה המבוגרת שלי, הצבע התעוות בעת החזרה לצהוב-ירקרק. ולכלב הצעיר יותר, היה עיניים כתומות כנראה בגלל קטרקט קל יותר. הסיבה שנזכרתי בזה עכשיו, זה משום שעברו כבר 3 שנים מאז שהכלבה המבוגרת שלי נפטרה. ושמתי לב שהאור שמוחזר מעיני הכלב שלי היום גם מתחיל לקבל גוון בהיר יותר לכיוון הצהוב. ובאמת כשמסתכלים לו בעיניים מתחילים לראות סימני קטרקט. למען האמת, קשה לי לחשוב על סיבה אחרת.

למעלה