תהייה מעניינת

תהייה מעניינת

משאלת לבו של כל יהודי דתי היא שכל עם ישראל יחזרו בתשובה. לפי משנת חסידות ברסלב, הרי היה מאד רצוי ונכון שכל עם ישראל יכירו ב`צדיק האמת` ויזכו ל`אור האמיתי` ולמעשה, להיות ברסלב`ר, ולהתנהג כתורת ומצוות מוהר"ן. נכון? אוקיי. אז עכשיו, אילו יום יבא ומשאלות אלו תתגשמנה, מה שיקרה זה דבר מאד מוזר: כל יושבי הארץ יהיו ברסלב`ר, והנה יום אחד מגיע, ראש-השנה, וכוווולם נודדים לאומן... הארץ פשוט מתרוקנת כליל מיושביה... ראש השנה! יום הדין! והארץ הנבחרת שהיא ממלכת ה` - שוממה וריקנית?! האם זה נראה לכם רצוי? אני לא מתכוונת לקנטר, מסקרנת אותי התשובה, והאם חשבתם על זה פעם...

D BOOK

New member
כתוב במגילת סתרים..

שגם אחרי שיתגלה המשיח ימשיכו להגיע לאומן,כמ"ש "ובא לציון גואל" (לציון באומן) זו לא קושיא מה ששאלת ,כי זה רצון הי"ת שיבואו לאומן בראש השנה ,כי רבי נחמן אמר שהי"ת נתן לו את ראש השנה במתנה.

יכול להיות ש...

כוכבית: השאלה שלך יכולה להישאל גם על העליה לרגל בזמן בית המקדש. כולם עזבו את ביתם ועלו לירושלים. הם ידעו שכך יש לנהוג וכך עשו. אמנם זה שונה (ירושלים- אומן) אבל העקרון זהה ואין חדש תחת השמש... חוץ מזה, אצל כל החסידים מעולם היה נהוג שנוסעים לרבי. גם זה לא חידוש של ברסלב. החידוש הוא - ראש השנה דווקא. אגב רבנו מדבר על עניין מה שנוסעים לצדיקים בר"ה בשביל טהרת המחשבה, כלומר הוא דיבר על "צדיקים" באופן כללי ולא רק בהקשר של ברסלב. ולגבי התוהים - איך אדם יכול לעזוב את ביתו ומשפחתו, ועוד ביום טוב ? יש מצבים רבים שנאלצים לעשות זאת, כמו יציאה למילואים, או נסיעת עסקים, או אירוע משפחתי בחו"ל וכדומה, או מצבים פחות טובים כמו בית חולים או כלא, ה' ישמרנו. אין ברירה וחייבים לנסוע ולהיעדר מהבית. אל נא תיתממו רק כשזה נוגע לברסלב... מי שמאמין לצדיק, יודע שאין לו ברירה, אלא להשתדל בכל כוחו לקיים את הציווי שלו להיות אצלו באומן בר"ה. D BOOK: כתבת - כמ"ש "ובא לציון גואל" צ"ל לענ"ד - "וסימן לדבר" או "ורמז לדבר".

D BOOK

New member
אני לא יודע מה הדיוק הלשוני

שכתוב במגילת סתרים. אם אתה יודע ,אז אתה יכול לתקן.

D BOOK

New member
זה כן קשור

כי זה תלוי איך זה רשום בתוך המגילת סתרים.

אתה מצחיק../images/Emo6.gif

זה כתוב במגילת הסתרים (מה זה?) או איפה שלא יהיה, כמו שזה כתוב בסידור שלך: "ובא לציון גואל". זה ציטוט mr D BOOK , אם לא הבנת. אלא שמהציטוט הזה דורשים את מה שהתכוונת, זה מה שאניחושבת שהתכוון אדון גורנישט. הבנת או עוד לא?

D BOOK

New member
אני שמח שאני מצחיק אותך..

באמת שזה ציטוט ? נו באמת...אל תעבדי עליי. קודם תלמדי מה זה מגילת סתרים...

taama

New member
עדיין הייתי שמחה לתשובה מעמיקה יותר

בעזרת ה' יתברך אכן,שאלה(קודם כל שיהיה ברור:רבינו אמר,אז זהו.זה סגור...השאלה מתחילה כאן:)יש שחולקים ואומרים שרבינו כיוון לחסידים שישבו אז-בחו"ל באיזורים הטמאים ממילא,ולא אל החסידים שזכו מאתיים שנה אח"כ לעם קודש בארץ הקודש בנס פילאי שכזה...עם חזר לארץ...זה לא דבר שאפשר לפסוח עליו!ארץ הקודש,יום הכי קדוש בשנה...ואתה...נוסע לארץ שכולה טומאה ורישעה? מה עם אור קדושתה של הארץ בים הקודש? הוא לא גדול יותר מכל דבר? זוהי לאלפי עניות דעתי השאלה שרצתה הכוכבית שלנו לשאול,הלא כן? ויענו החכמים,לא אני, שכל מה שרבינו אומר מבחינתי סגור.וזוהי תשובתי. טעמה

מקווה שזה מספיק מעמיק ../images/Emo13.gif

דבר ראשון: מי שאומר שרבינו כיוון לחסידים שישבו אז בחו"ל, ולא אל החסידים שזכו מאתיים שנה אח"כ לגור בא"י - צריך להביא ראיה לדבריו. זו סברה בסה"כ, אבל זה לא פשוט לתת סברות שעומדות נגד הוראתו המפורשת. אני לא יודע מי אומר ככה, אבל אני לא חסיד שלו אלא של רבינו (והלוואי שאזכה באמת). אותו דבר לגבי הרוצים להעביר את ציונו לא"י - הרי הוא בעצמו רצה להקבר דווקא שם, ואף עבר לשם כך לגור באומן חצי שנה לפני פטירתו - מי אתם שע"פ סברותיכם תחלקו עליו ??? זה פשוט עיוות בהגדרתה ובהבנת מקומה של ה"סברה"... אולי נסבור גם כך: הוא אמר אז שעה התבודדות, כשהיו צדיקים שיכלו לעמוד בזה, אבל היום נחלשנו, וסביר להניח שהוא לא התכוון שנעשה כך כיום....? דבר שני: דובר למעלה על מגילת סתרים, בה רשם ר' נתן מפי רבינו בקיצור ובר"ת את סדר הגאולה שתהיה ב"ה. כמו כן הובא העניין שגם אחרי ביאת משיח יבואו אל רבינו. כלומר רבינו "היה בעניינים". האם הוא לא ידע שיגיע היום שעם ישראל יעלה לא"י ? ודאי שידע. אם כך למה לא סייג את דבריו בעצמו ("תמשיכו לבוא לאומן עד שתעלו בהמוניכם לארץ, ואז די")? דבר שלישי: ר' אברהם בר' נחמן זצ"ל, למרות שעלה מאומן לא"י, המשיך לנסוע כל שנה חזרה לאומן לר"ה. דבר רביעי: מי "נוסע לארץ שכולה טומאה ורישעה" ??? חסיד ברסלב נוסע לרבנו לקיים את ציוויו. אז מה אם יש לכלוך בדרך לשם? לפי זה אל תלך לביהכנ"ס אם בדרך תצטרך לעבור במקומות מטונפים. אין ברירה אז נוסעים. (עייני בתשובתי למעלה להרחבה בעניין). ואולי עוד ימציאו מכשיר שמשגר אותך ישירות לציון בלי לעבור באוקראינה...

בזמן הגאולה לא יסעו לאומן

את מדברת על מצב של גאולה. הסימן המובא ברמב"ם לביאת משיח האמיתי הוא שישיב לב כל ישראל לאביהם שבשמיים. רק אז יתקיים מצב שכל ישראל יהיו במצב שירצו להתקשר בצדיק האמת ולקבל את תיקוניו. וממילא, לא יהיה להם כל צורך לנסוע לאומן, כי משיח צדקנו יהיה הוא בעצמו הצדיק האמת, שעליו בעיקר נסוב כל מה שכתוב בליקוטי מוהר"ן על הצדיק האמת (כך מובא בפירוש בכללים שכתב רבי אברהם בספר "ביאור הליקוטים", שהוא המוסמך אצלנו בכל עניני ברסלב). גם רבי נתן, תלמיד רבי נחמן, אמר לבנו בפירוש שהוא מקוה שענין הקיבוץ בראש השנה באומן יתקיים "עד ביאת הגואל". ממילא רואים שלאחר ביאת המשיח לא ישתמר ענין הנסיעה לאומן לראש השנה. בנוסף, את צודקת שלכאורה מבחינת הלכות התורה לא מתקבל על הדעת שבזמן בית המקדש בנוי יעזבו כל או רוב ישראל את ארץ ישראל. וזה הכלל תמיד בעניני ברסלב: דבר שמתנגד להלכה לא בא בחשבון כלל, וזו לבד כבר הוכחה ברורה שענין ההתקבצות באומן לא יתקיים לאחר ביאת הגואל. לגבי מה שכתבו כאן על מגילת הסתרים: א. אין בידינו את מגילת הסתרים. רבי נתן העביר אותה לרבי נחמן מטולטשין, והוא העבירה לבנו רבי אברהם, והוא העבירה לאהרן מליפאוויץ, ולא ידוע אם ולמי הוא העביר אותה. כך שמעתי בפירוש מתלמידו המובהק רבי לוי יצחק. ב. הנוסח שמסתובב בין אנ"ש, שראיתי אותו, הוא קטעי דברים בראשי תיבות ובו כמה פרטים על ביאת משיח. למיטב זכרוני לא כתוב שם כלום על נסיעה לאומן. את הנוסח הזה הביא רבי מיכל דורפמן שליט"א מרוסיה, וזה כתוב כנראה בידי רבי אלטר טפליקר, ולא ידוע אם אלה קטעי שיחות בעל פה, ואם זו בכלל מגילת הסתרים או חלק ממנה.

למעלה