תהיות

יאיר20

New member
תהיות

האם החיפוש של כולם אחרי אלוהים (אם יש או אין) אינו מוכיח על הימצאותו ודבר שני איך מסתדרים עם המצפון מאיפה הוא הגיע וכו´ (אני יכול להגיד על עצמי שאין לי תשובות חתוכות לשאלות האלו וזה קצת מפריע לי) בתקווה שתוכלו לעזור... יאיר

אחר

New member
עניין פשוט של מציאות

אם נקבל את ההנחה כי האדם אינו אלא מכונה משוכללת המורכבת מחומרים שונים אין כאן שום תהיה.כולם מחפשים את אלוהים כי אחת מתכונות המכונה המהווה אותנו היא תהיה אחר משמעויות , וניסיון להבין קורם של דברים.זה גם ההסבר לקיום המצפון הוא פשוט חלק מתכונותנו.זה היה יכול להיות אחרת והאדם פשוט התפתח כך.כמו שתשאל למה אבן היא שטוחה ולא עגולה-היא היתה יכולה להיות בכל צורה , אך בפועל הכוחות שיצרו אותה יצרו אותה בצורה מסויימת.לא לכל דבר יש סיבה מכוונת

שחף -בת

New member
מצפון...

מה זה??? סתם... לא יודעת מאיפה הוא הגיע אבל לי לא הייתה שום בעיה איתו. ברגע שאתה שלם ובטוח עם המעשים שלך-כבר אין מצפון.

יאיר20

New member
לא התכוונתי ככה

לא רגשות אשם אם זה מה שהתכוונת התכוונתי מצפון מלשון מוסר (היהודים הביאו מסר לעולם וכו´)

yariv~2

New member
רובנו יוצאים במין הנחות שחור-לבן

שכאלה.. מוסר, מצפון, רגשות, וכו´ אף אחד לא חושב על מה שעומד אחרי זה, ז´תומרת...מי אמר שגנב הוא פושע? מהם רגשות? מהו מצפון? האם המצפון הוא רק לחץ חברתי מסוים? רגשות הם ברי חלוף לכן מי אמר שהם קיימים? מהו מוסר? בכלל.. גם כשקוראים ספר של פילוסוף ידוע תמיד הספר בנוי על איזה נקודת הנחה ש.. אף אחד לא ניסה ממש לחקור לעומק...(גם מה שאני כותב כרגע בנוי על נקודת הנחה מסוימת למען האמת, מה היא אמת?...
) היהודים הביאו מוסר? תחדש לי? יצא קצת מבולבל...אני יודע, מה לעשות, כשצריך לחשוב על משהו שלעולם לא חשבו עליו זה מה שקורה...(או שכן חשבו)

יאיר20

New member
לא כל כך הבנתי

בכל מקרה היהודים טוענים שהביאו את המוסר לעולם

yariv~2

New member
עזוב.

אני עצמי לא הבנתי. . .
מי טוען כך? איזה יהודים? איזה מוסר? בא נגיד שמוסר בקנה מידה בינלאומי הוא "לא תרצח". מה שהיהודים עשו(כטענת התנ"ך) בשבעת העמים בא"י, לא היה רצח? "לא תגנוב" כל הלקיחות שלל ברוב מלחמות ישראל לא היה גניבה? (כשקראתי את הקטע ההוא חשבתי על... "הרצחת וגם ירשת?") חוץ מיזה כיום אין שום מדד למוסר, אין שום עקרון מנחה, למשל הזנות, אני יתפלא אם בקרוב יסבסדו את הזנות... יש מין אנרכיה בתחום המוסר, ועד שלא יהיו הוכחות מוחלטות למהות המוות, חוסר ה"מוסר" יחגוג.

חי אדר

New member
מקור התהיות

נראה לי שאתה מתכווין לדבריו של דיקארט, מי שנחשב לאבי הפילוסופיה המודרנית. דיקרט טען, כי מאיפה הוא יכול לחשוב על מושג האלהים? הרי ביסודו של דבר האדם הוא יצור סופי, ואלהים הוא מונח לאין סופי. אם כן כיצד הסופי עשוי לחשוב על אין סופי? מסקנתו של דיקרט, כי האלהים נטע בתוך האדם את המושג הזה. אחרת לא היה יכול לעלות בדעת האדם לחשוב עליו. כמו כן, טענה שהעליתה הובאה גם אצל ד"ר שטיינץ, בסיפרו ´טיל לוגי מדעי פילוסופי מאלהים ובחזרה אליו´. בנוגע למצפון, איני חושב שהיהודים הם שהמציאו אותו. אולי ייתכן ובמרוצת הדורות נתנו לו ביטוי חזק בתודעה האנושית. אך איני חושב שהם המציאו אותו. מושגים של צדק ויושר הם קיימים בטרם באה היהדות לעולם. הראיה, מטענתו של אברהם "השופט כל הארץ לא יעשה משפט? תהיה זו על דרכי הצדק מלמדת, כי מושגים של משפט הוגן היו קימים בעבר. מכל מקום, ההכרעה בשאלות אלו אינה קלה כלל. והיא זוקקת עיון ארוך וממושך, בסבלנות וביישוב הדעת. ומה שעשוי להיראות מזוית א´ אינו עשוי להיראות בזוית ב´. הכלל הוא: למד היטב - חקור והישכלתה.

הדעה שלי

אנשים חיפשו שנים את מעיין הנעורים וזה לא מבטיח את קיומו זה מבטיח את קיום הצורך האנושי להתגבר על אקראיות אירועים כל שאלה שקיום האלוהים פותר אותה יוצרת שאלה מקבילה על האלוהים הבהרה טוענים שהאדם הוא יצור כה מתוחכם שנדרש אלוהיםן לבוראו אם כך אלוהים הוא כה משוכלל ליצור את האדם ואז צפה השאלה איך ייתכן שדבר כה משוכלל כמו אלוהים קיים חזרנו לנקודת המוצא וככה גם לגבי אין סופיות הזמן או אינסופיות החלל לגבי המצפון , לדעתי כאן התשובה קלה. חונכנו לשכר ועונש המצפון מהווה את ההסבר למצב בו אדם מבצע דברים טובים ללא שכר אמיתי הדתות באות להבטיח שכר ועונש בעולם שאחרי ולמה ? כדי להסביר למה לא תמיד ניתן השכר ןהעונש שהיינו מצפים שוב חזרנו לשאלה בנושא אקראיות האירועים טוב, זה על רגל אחת ליאור

חי אדר

New member
הרוח הגדולה

איני חושב כי הבעייה בנוגע למציאות האלהים קשורה לבעיית הארעיות. להפך: היא קשורה לנקודת מבט על הסדר והחוקיות שבעולם. נקודת המבט הוסבה אל הסיבתיות הקיימת בעולם אל המבנה והסדר, ומכאן לגזור את המסקנה: אם יש סדר יש מסדר, אם יש מבנה, יש בונה. נוסף לזאת נראה לי כי מוטב לבחון את הדברים לא מתוך השאלה אם יש אלהים או אין. אלא לבחון את השאלה האם ייתכן כי כל מערך הבריאה על כל מורכבותה הינה תולדת המיקרה? דומני כי מעט היתבוננות תגרור בהכרח מסקנה כי אבסורד גדול לחשוב כי בריאה מופלאה זו היא סתם כך תוצר המיקרה. לו יצוייר כי יעמוד לימינך אדם וילחש לך כי המחשב שלנגד עיניך סתם כך נוצר ללא כוונה וללא מחשבה, בוודאי האיסטינקט הטבעי יסרב להניח כי הדברים נאמרים בהיגיון ובמחשבה. אם כן, כיצד ייתכן שלגבי המחשב ברור כי יש לו יוצר ומתכנן ומעצב. ולכל מערכת הבריאה הגדולה והעצומה הזו היא סתם כך תוצר הארעיות והמקרה. וכך כותב אבי תורת היחסות אלברט איינשטיין: " כל מי שמעורב ברצינות בחקירה המדעית, משתכנע בהדרגה, שבחוקי היקום מתגלמת רוח- רוח נעלה לאין שיעור מזו של האדם ... בדרך זו מוליכה החקירה המדעית להרגשה דתית מיוחדת במינה, שונה לגמרי יותר מהדתיות של מישהו יותר נאיבי". (מתוך הספר ´כמו שאיינשטיין אמר).

G.O.D

New member
תשובה קצת שטחית אבל...

ראית פעם מסע בין כוכבים הדור הבא? אני אתן קצת הקדמה: הסידרה המקורית עם קפטן קירק היתה סתם סדרת מדע בדיונית עם קצת אקשן ויריות... הדור הבא עם פיקראד היתה מתוחכמת ועסקה בהרבה שאלות ובעיות חברתיות בנוגע לקיום של בני אדם ולקיומינו כחברה אנושית סדרת ההמשך חלל עמוק 9 חזרה לקונספט של הסדרה המקורית (סתם אקשן אבל אקשן משוכלל יותר כי הוליווד שיפרה את האפקטים שלה
) מאחר וחלל עמוק 9 היה יחסית כישלון בסדרת ההמשך, "וויג´אר" חזרו לקונספט של הדור הבא... כלומר תיחכום. חזרה לעיניננו, ב"דור הבא" שבה כאמור היה תיחכום והרבה הרבה תבונה פנימית, היתה דמות בשם Q. זה בעצם אלוהים, כלומר זן של "טיפוסים" שהם מסוגלים לכל, "ידם בכל ויד כל בהם". מי שבעצם "יצר" אותם היה רצף זמן חלל (Space Time Continue), כידוע הזמן הוא בעצם המצאה של האדם כחלק מיצירת הזהות, ובכן הQ הוא משהו מעבר לזה הוא מה שבעצם היה ומעולם לא נוצר ולא צריך שייצרו אותו, הוא לא מוגבל ולא חומרי, הוא בלתי ניתן לתפיסה. אנחנו אנושיים ולכן אנחנו חייבים להבין כל דבר ומה שלא מובן מבחינתינו לא קיים... (פחות או יותר) בכל אופן Q (או אלוהים או איך שלא תיקרא לו) הוא המחשה של האדם לדברים שאינם מובנים לו, וזה נורמלי לחלוטין ואפילו פותר בעיות... לכן אני לא מגדיר עצמי כאתאיסט, כי אני לא מבין הכל ומה שאני לא מבין (ואין לו הסבר מדעי כלומר שגדולים וטובים ממני לא מבינים) אני "מאשים" את Q... זה אולי קצת שטחי אבל אנחנו כבני אדם, שכאמור אנחנו מוגבלים לפעמים נוח יותר להסביר דבר שאנחנו לא מבינים בכח גדול מאתנו שאחראי לזה. מכאן ועד לקיים תרי"ג מצוות... הדרך רחוקה... בחזרה למציאות... יש אלוהים ויש מעמד הר סיני, ל"דוסים" יש נטייה לחבר בין השניים ולהפוך אותם לדבר אחד, ל"אחד פחות דוסים" (מה לעשות? מטמטיקאי נשאר מטמטיקאי
) יש נטייה להפריד בין השניים כלומר יש אלוהים או Q או כח חזק שעובד מעבר למוכר לנו, ויש את מעמד הר סיני שהוא בעצם קטע בהיסטוריה בו תקופה של אנשים החליטו שהם מקבלים עליהם (לטוב ולרע) אוסף של חוקים (שניכתבו ע"י אדם... ר"ל) ורוצים ליצור לעצמם הוראות לחיים טובים יותר. ואכן היה כך (פחות או יותר) עד שההסטוריה עשתה את שלה והחיים השתנו (אוי ווי... אני פותח פה נושא ענקי עכשיו... כי הדת הרי התפתחה עם השנים אין אף דתי היום ואפילו לא החרדי ביותר שיכל לומר שהוא דתי באותו אופן כמו משה רבינו... וגם דוד המלך לא היה דתי כמוהו...) בקיצור היום המצב שונה מפעם... אני יודע שפתחתי פה תיבת פנדורה אבל על קצה קוצו של המזלג זו בעיירך דעתי על אלוהים והדת... כמובן שזה הרבה יותר מפותח אצלי בראש אבל היריעה קצרה, אני מת מעייפות ואני גם רוצה לתת פתח לירידות לכל הליצנים של הפורום (ראו ערך UUUaaa ושאר חבריו הכסילים...) לילה טוב חברה, G.O.D

avidadon

New member
האלוהים, הוא צורך אנושי

של כל בן אנוש. מי לא היה רוצה להאמין שיש מישהו שאפשר לסמוך עליו, להשען עליו? לכן, האדם הוא זה שהמציא את האלוהים ולא האלוהים את האדם

AllTheAnswers

New member
אתה לא רוצה

אם היית רוצה היית מברר איך אפשר לגרום לעצמך להאמין בו

כחלחלה

New member
דרכה של חילוניות

מבלי להתיחס לשאלות הספציפיות, דרכה של החילוניות שלא תמיד יש לנו תשובות, להבדיל מהחרדיות ששם לכל דבר יש תשובה ויש גם מי שמכתיב אותה. להיות חילוני/ת זה גם לחיות עם שאלות פתוחות איש איש עפ"י דרכו ואמונתו [[כן גם חילונים מאמינים.... רק לא באופן עיור]]

למעלה